Scania

Scania dízelgenerátorok a magyar piacon is

2013.12.05.

A Scania bemutatja dízelgenerátorainak teljes választékát, amelyek már a magyar piacon is elérhetők. A dízelgenerátorok teljesítménye 250-től egészen 665 kVA-ig terjed, üzemanyag-hatékony, opcionálisan EGR rendszerrel működő motorral rendelkeznek.

A Scania régóta szállít dízelmotorokat áramfejlesztők részére, most ezt a termékvonalát egészíti ki a komplett dízelgenerátorokkal. A már bevált technológiára alapozva a generátorok számtalan teljesítményszinttel rendelhetők és a Scania olyan kiegészítő berendezései társulnak hozzá, mint a hűtő, ventilátor és levegőszűrő.

Nyitott és zárt konténeres dízelgenerátorok

„Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a felhasználók a Scania világszintű hálózatának teljes körű támogatására számíthatnak oktatás, szervizszolgáltatások és alkatrészellátás terén.” – mondta Mats Pauloff, a Scania Motorrészlegének technikai vezetője. „A generátorokban található motorok a Scania legújabb termékválasztékának tagjai, amelyek lenyűgöző üzemanyag-hatékonysággal rendelkeznek.”

Az új generátorok jelölése SG280-tól SG600-ig terjed, ahol a számok kVA-ban (kilovolt-amper) mutatják meg a névleges teljesítményt. Három különböző motor lökettérfogat választható: 9, 13 és 16 literes. A 16 literes motor V8-as elrendezést takar, míg a 9 és 13 literesek öt- vagy hathengeres soros kivitelűek. A termékválaszték hamarosan kiegészül a 770 kVA teljesítményű Scania XPI közös nyomócsöves befecskendezővel rendelkező V8 motorral.

Scania dízelgenerátorok munka közben

A lehetséges felhasználási területek lehetnek olyan távoli helyek, ahol nincs kiépített elektromos hálózat, illetve nem megfelelő áramellátású helyek, ahol a csúcsterhelések esetén szünetmentes energiaellátásra van szükség.

Több kisebb generátor nagyobb rugalmasságot biztosít

Három különböző irányító rendszerből választhatnak az üzemeltetők. A legegyszerűbb változat az önálló alkalmazás, míg a legösszetettebb, amikor több generátort összeszinkronizálnak. Ez utóbbi jól illeszkedik a Scania azon törekvéséhez, hogy minél nagyobb teljesítményszint álljon rendelkezésre.

„Úgy gondoljuk, hogy jobb és rugalmasabb megoldást biztosít, ha több kisebb generátort kombinálunk a szükséges áramigény megteremtéséhez, mintha egy nagyot alkalmaznánk.” – mondta Pauloff.

Az egységek kikapcsolhatók, amikor kisebb az energiaigény és visszakapcsolhatók, ha ismét megnövekszik az. Ez lehetővé teszi, hogy a motorok az optimális terheléssel és fordulatszámon működjenek, ami javítja az üzemanyag-hatékonyságot. Karbantartás esetén a tartalékkapacitást lehet kihasználni.

A Scania dízelgenerátorai nyitott vagy zárt konténeres változatban rendelhetők.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.21
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.04.21
Thierry Neuville vezet, de Elfyn Evans és Sébastien Ogier ott lohol a nyomában. A belga 108 km....
2024.04.21
Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt közlekedési baleset feltételezett okozója ellen....
2024.04.21
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi....
2024.04.21
Tóbiás és Balambér már nagyon várja a jó időt, hogy újra biciklizhessenek, addig pedig rendbe....
2024.04.21
- A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítási....
2024.04.21
Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás....
2024.04.21
A kempingezők imádni fogják.   ..
2024.04.21
A koreai villany hot hatch alapkivitelében vesz részt a legendás hegyi versenyen. ..
2024.04.21
Zivatarok alakulhatnak ki, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként....