Scania

Scania Interlink – bármilyen feladatra

2015.10.20.

A Busworld kiállításon bemutatkozott Scania Interlink jelenleg a legsokoldalúbb buszcsaládnak tekinthető a piacon, hiszen a járművek használhatók városi, elővárosi, távolsági és turista járatokként.

A Scania Interlink rugalmasságot és testreszabási lehetőséget kínál az ügyfeleknek – különböző hosszúsággal, magassággal, különféle elrendezéssel rendelhetők, ráadásul a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható bármely üzemanyaghoz specifikálható.

– Új termékkínálatunkkal az üzemeltetők változatos igényeire adjuk meg a választ – mondta Klas Dahlberg, a Scania autóbusz üzletágának vezetője. „A Scania Interlink egy igazi mindentudó multifunkcionális jármű, ami kompromisszumok nélkül teljesíti az üzemeltetők elvárásait.”


Az új Scania Interlink család három tagból áll: Low Decker, Medium Decker és High Decker. Mindegyik a Scania összetéveszthetetlenül sajátos stíluselemeit kapta elöl és hátul egyaránt. Az egyedi, ék alakú első résznek köszönhetően a busz könnyebb, kisebb a fordulóköre, az üzemanyag-fogyasztása, valamint a zajszintje. Mindezek mellett a buszt úgy tervezték meg, hogy utaskapacitás szempontjából osztályában a legnagyobb belső térrel rendelkezzen, miközben egyedülálló kényelmet nyújt és kiemelkedő méretű poggyásztérrel rendelkezik.

A Scania Interlink mögötti koncepció legfontosabb eleme, hogy a busz többféle feladat ellátására alkalmas: elővárosi, helyközi vagy akár távolsági utak sem jelentenek számára kihívást. Multifunkcionalitásának köszönhetően megkíméli az üzemeltetőket a kompromisszumok okozta kényelmetlenségektől.

A sokoldalúság a Scania egyik védjegye. Az üzemeltetők a busz hosszától függően meghatározhatják a belső kialakítást és az ülések elhelyezését. A buszok 11-15 méter hosszúságban rendelhetők, kéttengelyes kivitel esetén maximum 13,2 méter hosszú lehet a jármű. A középső ajtó helye változtatható, így az üléssorok távolsága és a poggyásztér optimalizálható, csakúgy, hogy mint a mosdó elhelyezése.


A flották kiszolgálásának és szervizelésének egyszerűbbé tétele érdekében a termékvonalban található buszok számos közös vonással rendelkeznek. Az első rész, a hátsó rész, a tetőablakok, az ülések, a hátsó szélvédő, a légkondicionáló rendszer, a CAN rendszer, csakúgy mint a kamera- és a hangrendszer csak néhány a közös részek közül. Ráadásul a Medium és High Decker verziók külseje is sok egyforma alkatrészt tartalmaz, ezzel növelve a rendelkezésre állási időt és csökkentve az üzemeltetési költségeket.

A Medium és High Decker buszok esetében a folyosó padlószintje is magasabb, így az ülésekhez mindössze egy 170 mm-es fellépőn keresztül lehet eljutni. Ezáltal az utasok tágasabb belső térben helyezkedhetnek el, ami a 100 mm-rel alacsonyabbra helyezett oldalsó ablakokkal tovább növeli a térérzetet.

Habár a Scania Interlink merevebb felépítményt kapott, aminek köszönhetően a busz megfelel az R 66.02 borulási szabványnak, illetve az ablakok mérete is növekedett, mégsem lett több a busz súlya a korábbi modellhez képest. A merevebb felépítménynek köszönhetően az utasok kevésbé érzik meg az útminőség keltette rezgéseket, illetve csendesebb és kényelmesebb lett a jármű.

A Scania Interlink a sikeres Scania OmniExpress széria hagyományaira építkezik, ami az Európában felépítményezett és értékesített több mint 1.500 darabnak köszönhetően jól bevált modell volt.

A Scania Interlink teljes választéka, a Low Decker, Medium és High Decker buszok is a Scania elismert 9, illetve 13 literes motorjaival rendelhetők. A Scania az összes, kereskedelmi forgalomban kapható üzemanyaghoz – beleértve az alternatív üzemanyagokat, mint például a bioetanol, biodízel és biogáz – kínál motorokat.


– Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a Scania Interlink bármilyen feladat ellátására megfelel, ezáltal növelve az üzemeltető sokoldalúságát, hozzájárul vállalkozása nyereségességéhez, miközben az utasoknak kiemelkedő kényelmet biztosít – tette hozzá Klas Dahlberg.

A Scaniáról

A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 40 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2013-as évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 86 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6,2 milliárd svéd koronát tett ki.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.21
A brazíliai Interlagos pályán több biztonságiautós szakasz és újraindítás után is első a Túraautó....
2024.07.21
Tombol a kabriószezon, de ingyen ebéd itt sincsen ..
2024.07.21
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Billenő plató. ..
2024.07.21
Csak tavaly, egyetlen év leforgása alatt több mint négyszázezer hamisítványt semmisített meg a....
2024.07.21
Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a....
2024.07.21
Méretét tekintve telitalálat a kényelmes, jól vezethető és kisétvágyú Skoda Scala, melynek....
2024.07.21
A finn riválisai lemaradtak, miután a kétszeres világbajnok szombaton remek teljesítményt nyújtva....
2024.07.21
- Fokozza a közlekedők ellenőrzését az Árpád hídon a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), az....
2024.07.21
A szombat délutáni díjátadóval zárult az idei 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj és a hozzá köthető....
2024.07.21
Egymásba rohant két személykocsi az M3-as autópálya 138-as kilométerénél, a Vásárosnamény felé....