Scania

A Scania YETD győztese V8 tehergépkocsit választott

2015.12.08.

A Scania YETD verseny győztese, a dán Lars Søndergård, átvette díját – egy Scania R 580 V8 tehergépkocsit, amelynek specifikálása közben, kérésének megfelelően kiemelt szerepet kapott a közúti biztonság és az üzemanyag-hatékony üzemelés.

Az idén áprilisban megrendezett döntőn Lars Søndergård-t koronázták a 2014/2015-ös Scania YETD (Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető) verseny győztesévé. Nyereménye egy 100.000 Euro értékű, általa specifikált Scania tehergépkocsi volt. Lars gyorsan egy Scania V8 mellett döntött.


Lars Søndergård október folyamán meglátogatta a Scania Södertäljeban található összeszerelő üzemét, hogy nyomon követhesse V8-asa gyártási folyamatát. A gyártósor mellett ő volt az első személy, aki beindíthatta az autót. Végül november 13-án vette át a kocsit, aminek díszítése is az ő elképzelése alapján készült el, így került fel a fülkére a YETD logó.

A vontató specifikálása közben Lars Søndergård különös figyelmet fordított a biztonsági felszerelésekre, például a tolatókamerára. A környezeti hatások és az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében Ecolution by Scania csomaggal vette át a járművet.


Ez a kocsi az első V8-as és egyben a harmadik jármű a Søndergård család vállalkozásában. A nyertes az autót ünnepélyes keretek között vehette át a dán Vejle városban található Scania szervizben. Az átadási ünnepségre Lars családján és barátain kívül a sajtó képviselői is meghívást kaptak.

A YETD versenyről. A Scania először 2003-ban rendezett hivatásos tehergépkocsi-vezetőknek meghirdetett versenyt néhány európai ország részvételével. Azóta világméretűvé fejlődtek a Scania Járművezető Versenyek, ám a rendezvénysorozat küldetése a kezdetektől fogva változatlan: ráirányítani a közúti fuvarozói ágazat érintettjeinek a figyelmét arra, hogy a fenntartható, azaz hatékony, környezetkímélő és biztonságos közlekedés elérésében kulcsfontosságú szerepet töltenek be a megfelelően képzett gépkocsivezetők. Az Európában általánosnak mondható sofőrhiány nyomán a versenysorozat további célja a tehergépkocsi-vezető szakma népszerűsítése.


A Scaniáról.
A Scania a világ vezető nehéz-tehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 40 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2014-es évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 92 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6 milliárd svéd koronát tett ki.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.20
A magyar jet-ski válogatott tagjai előkelő helyről várják a péntektől vasárnapig zajló Magyar....
2024.07.20
Nem szépek. Sőt, némelyik kifejezetten csúf, de kedves darabjai az autótörténelemnek. ..
2024.07.20
A vállalat elektromos meghajtású, teljesen elektromos és plug-in hibrid modellek eladásai 41....
2024.07.20
Kalle Rovanperä 15,7 másodperces előnyre tett szert a helyiek fordos kedvencével, Mārtiņš Sesksszel....
2024.07.20
Tippek a helytakarékos pakoláshoz. ..
2024.07.20
Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő....
2024.07.20
A Lamborghini Köln most egy új szalonban köszönti a márka vásárlóit és barátait, és lenyűgöző....
2024.07.20
Linda Jackson, a Peugeot nemzetközi igazgatója ismertette, hogy a villanyautók korszakában....
2024.07.20
Az Apollo Tyres a háromszoros Formula–1-futamgyőztes Giancarlo Fisichellát kérte fel, hogy....
2024.07.20
A DataHouse pénteken közzétett előzetes adatai szerint a hazai használtautó-piacon csaknem 457 ezer....