SEAT

A SEAT a gyáron belüli gyakorlati alapú képzés szükségességét hangsúlyozza

2015.05.30.

Josef Schelchshorn, a SEAT emberi erőforrásokért felelős alelnöke Madridban a harmadik alkalommal szervezett „SEAT Találkozások” rendezvényen felvázolta a szakképzés területén, ill. a fiataloknak a munkaerő piachoz való hozzáférése terén jelentkező kihívásokat.

A rendezvény során a „Tehetségek felkutatása az ipar számára-4.0” elnevezés alatt Josef Schelchshorn elmondta: „Meggyőződésünk, hogy a kifejlesztett szakképzési modellünk, és amelyik nagyon hasonlít a német kettős szakképzési rendszerhez, a megfelelő modell számunkra.” Hangsúlyozta, hogy  a 2014.  évi adatok alapján “sok szakképezett személy van Spanyolországban: 31 % -uk egyetemi  vagy felsőfokú végzettséggel bír, miközben az európai átlag 28 %. Másrészt csupán 23 %-uk rendelkezik  középfokú szakképzettséggel, ami a 46 %-os európai  átlag felét jelenti. Az alacsony képzettségű személyek aránya lényegesen magasabb, 44 % az európai 27 %-hoz képest. Ez a tény jelenti a SEAT által kínált kettős szakképzés sikere mögött rejlő egyik okok egyikét. A mai napig közel 1000 felvételi kérelmet kaptunk a 75 helyre magasan képzett fiatal emberektől, akik szeretnének részt venni a szakmunkásképző intézetben  szeptemberben kezdődő  tanévben."

A cég kettős oktatási programja hároméves szakképzést jelent, amelynek során az képzési idő összesen 4625 tanórát ölel fel.  A képzési program elméleti összetevője a középszintű képzésen alapszik, és ezt 625 órával kibővítették.  A  cég számára alapvető fontossággal bír, hogy  a diákok a szakképzés során gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek, és ennek részeként az oktatási program során 2300 órát szentelnek  ennek megvalósítására.

30 mérnök a StartUp Europe program számára.

Az  emberi erőforrásokért felelős alelnök azt is bejelentette, hogy a SEAT egy előválogatási folyamatba kezdett, amelynek során 30 frissen végzett mérnököt  választanak  ki, és fogadnak fel, hogy résztvegyenek a StartUp Europe programban. A kiválasztott jelöltek kétéves képzést kapnak,  és szakmai tevékenységüket a Volkswagen és az  Audi központokban Németországban fejleszthetik. A részt venni kívánó jelentkezőknek az elmúlt két évben megszerzett egyetemi mérnöki diplomával kell rendelkezniük, folyékonyan kell németül beszélniük, és késznek kell lenniük arra, hogy letelepednek Németországban. Összességében a korábbi években 84 mérnök vett részt e programban.  A SEAT mindezek mellett 100 pozícióra szakképzett fiatalokat keres Technikai Központjába, akik folyékonyan beszélik az angolt és a németet. Schelchshorn bejelentette, hogy 3500 jelentkezést kaptak a helyekre, ami  bőven túlteljesíti a szükséges igényeket.

A SEAT Végrehajtó Bizottságának  elnöke, Jürgen Stackman elmondta, hogy  meggyőződése: a Vokswagen-csoport által az elkövetkező öt évben megvalósítandó 4.2 milliárd eurós befektetés eredményeként több munkahely teremtődik majd  a SEAT és az ipari szektor számára”.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.27
A szabadtéri parkolók és nem lakás célú épületek fotovoltaikus paneljeinek telepítésére vonatkozó....
2022.11.27
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt....
2022.11.27
Már javában készülődik az idei versenyévadra a győri Széchenyi István Egyetem égisze alatt....
2022.11.27
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mit hoz az idei tél? ..
2022.11.27
A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a....
2022.11.27
A Volkswagen Konszern nemzetközi szakmunkástanuló versenyének idei díjazottja az Audi Hungaria....
2022.11.27
Megrázó fotókat tett közzé az MTI a ma reggeli halálos balesetről.  ..
2022.11.27
A megfelelő látás elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni, ezért....
2022.11.27
Az ünnepi, illetve síszezon közeledtével egyre többen kelnek útra a környező vagy akár távolabbi....
2022.11.27
Az Európába irányuló amerikai cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítmányok volumene 2021-hez képest....