Ford Magyarország

Soha nem látott értékesítési eredmény a Fordnál

2016.10.04.

Magyarországon a Ford szeptemberben a valaha volt legmagasabb haszonjármű értékesítési eredményét könyvelhette el, és az első háromnegyedéves összesített teljesítmény is az eddigi legjobb eredménynek számít a cég fennállása óta.

Magyarországon a Ford gépjárművek értékesítési eredménye szeptemberben 24,6 százalékkal 1332 darabra emelkedett. A szeptemberi piaci részesedés majdnem 2 százalékponttal 13,47 százalékra nőtt, az év első kilenc hónapjának adatai alapján pedig  12,87 százalékon áll. A 11000 darabot  megközelítő első háromnegyedéves eredményével pedig a Ford tornymagasan, a második helyezettet 2915 darabbal megelőzve vezeti a magyar piacot.

“Összesített értékesítési eredményeink folyamatosan növekednek. A Ford sikere Magyarországon elsősorban márkakereskedői hálózatunk szakértelmében és a Ford ütőképes, világszerte egységes platformra épülő széles modellpalettájában keresendő. Külön említésre méltó a haszongépjármű szegmensben hónapról-hónapra elért első helyünk, mely  európai szinten is egyedülálló. Ebben a szegmensben a széles választási lehetőséget nyújtó Transit modellcsaládunk, és az új Ranger modellek sikerét tovább erősíti a szeptember óta újra elérhető Növekedési Hitel Program melynek keretében a vállalkozásoknak kínálunk megfizethető alternatívát.”  nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyaroszág ügyvezető igazgatója.

Szeptemberben a Ford márkakereskedői hálózat kivételes teljesítményt ért el az alkatrész és szervizforgalom terén is. A szervizek forgalma rekordot döntött, ami a tavalyi évhez képest 8%-os növekedést jelent, éves szinten pedig eddig 9%-os növekedést tapasztalható a márkaszervizek forgalmában. A kiemelkedő szeptemberi teljesítmény az évek óta megfigyelhető ősszel megnővő szervizlátogatottságon túl a növekvő újautó értékesítéssel és a különleges őszi-téli ajánlatokkal is magyarázható.

„Személygépkocsi értékesítésben a flotta és a kiskereskedelmi ajánlatoknak köszönhetően értünk el sikereket. Ebben a szegmensben az októberi nyílt héten bemutatkozó gazdagon felszerelt ST-Line modellváltozatokkal, az SUV kategória legkisebb tagjával, a vadonatúj EcoSporttal és az új városi kisautónkkal a KA+-szal várjuk az érdeklődőket”. Az országban 6 helyen megnyitott prémium FordStore márkakereskedéseink pedig büszkén mutatják be a Ford un. Performance modelljeit a Mustang-ot, Focus RS-t, Fiesta ST 200-at és a vadonatúl EDGE terepjárót” – avat be Dalos Attila a Ford Magyarország kereskedelmi igazgatója.

Idén ősszel pedig az SUV szegmensben bemutatkozó új Kuga-val, a prémium kategóriában pedig az S-MAX Vignale, az Edge Vignale és a Kuga Vignale modellekkel erősítjük kínálatunkat.” – mondta el Dalos Attila.

2016 első kilenc hónapja, illetve a szeptemberi értékesítési eredmények alapján egyaránt a Ford a magyar piac első számú haszongépjármű-márkája. „A Ford haszongépjárművek eladásai a göngyölített szeptemberi eredmények alapján 45.7%-os növekedést mutatnak az előző év azonos időszakához képest. szeptemberben pedig 83,5 százalékkal szárnyaltuk túl a tavalyi eredményeket, ami jól tükrözi a Transit modellcsalád, valamint a Ranger pickup iránti egyre növekvő keresletet.

A Ranger értékesítése az első háromnegyed évben 13,82 százalékkal növekedett a tavalyihoz képest, a Transit modellek darabszámát pedig megdupláztuk, ami a valaha volt legerősebb hónapunknak, és a folyamatos hatalmas érdeklődésnek is köszönhető. A jövőre nézve is tartogatunk újdonságokat: kínálatunk az új Transit modelleken most először elérhető új automata váltó, az intelligens összkerékhajtás és az új EURO6 EcoBlue motorok bevezetésével tovább bővül.” - mondta Papp Zoltán, a Ford Haszonjármű igazgatója.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.28
Ha a Volkswagenről, vagy a Mercedesről vagy a BMW-ről beszélünk, német autókra és elsősorban német....
2021.09.28
A Toyota Gazoo Racing egyedülálló projektje keretében rég nem gyártott, ám a gyűjtők által annál....
2021.09.28
Október 10-én autós közlekedésbiztonsági napot rendez a Groupama Tanpályán a HUMDA Magyar Autó-....
2021.09.28
Az elektromos autók gyúlékonyabbak, mint a hagyományos járművek?  Nem, mondja a Allianz.  Csak az....
2021.09.28
Évtizedek óta napirenden van Németországban, bevezessék-e autópályákon az EU-ban általános 130....
2021.09.28
Tavaly nyáron thaiföldi, belpiacos modellként jelent meg, és nem tűnt többnek kuriózumnál.....
2021.09.28
Két személygépkocsi ütközött, három ember megsérült - írja a police.hu ..
2021.09.28
Az AutoWallis Csoport árbevétele a 2020-as érték több mint négyszeresére, 400 milliárd forint fölé....
2021.09.28
Újabb faceliftet kapott a Mini Cooper család, mi pedig egy jól felszerelt, de alapmotoros....
2021.09.28
A svéd Volvo és kínai anyavállalata, a Geely, a hétfői bejelentés alapján, a tőzsdei bevezetés....