Spanyolország

A spanyol nők odavannak értük

2020.09.15.

Vannak-e tipikusan női autók? Döntse el mindenki maga.  Az bizonyos, hogy egyes modelleket maguk a gyártók is kifejezetten nők számára gyártanak, és ezt a marketing során kifejezetten hangsúlyozzák. A Spanyol Biztosítók Szövetségének (Unespa) összegzése egyértelműen megmutatja, mely autókért rajonganak a spanyol nők – írja az autopista.es spanyol autós szakportál.

Nem igazán tudjuk, léteznek-e férfi és női autók, de az bizonyos, hogy egyes modellekről inkább női vezetőkre asszociálunk a hétköznapi forgalomban is. A „hagyományosan” női autók kisebb méretűek, lágyabb formákkal rendelkeznek, színük is inkább világosabb, pasztelesebb. A „női autó” imázshoz hozzájárul a márkák olykor specifikusan nőkre szabott kampánya is bizonyos modellek esetében.

A Spanyol Biztosítók Szövetsége (Unespa) 30 millió gépjármű-tulajdonos biztosítási adatait összegezve készített jelentést arról, mely modelleket részesítik előnyben az ibériai nők.

Az Unespa szerint a legnépszerűbb autó a spanyol nők körében az Audi A1 Sportback. Egy olyan modellről van szó, melyet a négykarikás márka 2018-ban megújított, és most kizárólag ötajtós változatban kapható. Az ára körülbelül 21 400 euró.

A nők kedvencei között a második helyen a Fiat 500 áll. A modell második generációja már kizárólag elektromos változatban kerül forgalomba Spanyolországban.

A rangsorban a harmadik a most megújult Toyota Yaris, mely a spanyol nők szívét leginkább megdobogtatja. A legnépszerűbb japán modell hibrid változatát 21.300 eurós alapáron kínálják.

A három dobogós modell mellett az Unespa top-listáján olyan modellek szerepelnek még, mint  a Suzuki Swift, a Toyota Aygo, a Kia Picanto, a Hyundai i10, a Volkswagen Polo és a Ford Ka.

Nem nehéz észrevenni, hogy ezekben a modellekben van valami közös: kisméretű autókról van szó, legtöbbjük 4 méternél rövidebb. Ez lehet az egyik oka annak, hogy a legtöbb női vezető ezeket választja, hisz a városi forgalomban könnyebb őket vezetni, és egyszerűbb velük parkolni.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.30
A Toyota Gazoo Racing méltó optikai kiegészítőket fejlesztett a világ legtüzesebb kisautójához: a....
2020.09.30
Előrebocsátom, nem én vagyok a célcsoport, s amikor csak beülhetek egy Minibe, mindig vegyes....
2020.09.30
Leon de Borger Belgiumból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.30
Tempós pályák, felhordásos kanyarok nehezítették meg a Peugeot 208 Rally Cup Hungary kupasorozatban....
2020.09.30
A CUPRA megkezdi az új Formentor gyártását. Az első, csak a márkának tervezett modell forgalmazása....
2020.09.30
A Magyar Suzuki a modern magyar autóipar leghosszabb sikertörténete. A japán gyökerű vállalat ötven....
2020.09.30
Új logisztikai központot épít a gumiabroncs nagykereskedelmi Marso Kft. Dunaharasztiban, a magyar....
2020.09.30
A Goodyear Tire és a Rubber Company nemrégiben több, mint 4 millió megtett km adatait elemezte az....
2020.09.30
Az Opel több üzemében 2021 végéig marad a Kurzarbeit.  Ezenkívül a gyártó azt állítja, hogy....
2020.09.30
A bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki szombaton Csengele külterületén....