szállítás

Speciális és vakvezető kutyákat szállít az oroszlán

2019.07.18.

Az Egyesült Királyság legnagyobb vakvezető kutya képzési szervezete a Peugeot-hoz fordult, hogy speciálisan kialakított ebszállító járművekkel tehesse még szélesebb körben elérhetővé szolgáltatásait.

Míg néhány évvel ezelőtt Európa-szerte általános volt a kalaptartón utazó, ablakban lihegő kutyák látványa, az ilyen irányú kutatások eredményeinek nyilvánosságra hozatala elérte a kívánt eredményt: ma már mind több autós számára magától értetődő, hogy minden utasa biztonságáról gondoskodnia kell, legyen szó emberről vagy állatról.

Fokozottan érvényes ez a szemlélet a kutyákkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberekre, akik ma már a lehető legjobb megoldásokkal igyekeznek gondoskodni a gondjaikra bízott ebek védelméről. Amikor tehát a vakok és látássérültek vezetőkutyáinak tenyésztésével, képzésével és gondozásával foglalkozó brit jótékonysági szervezet, a Guide Dog úgy döntött, vadonatúj járművekkel egészíti ki flottáját, a Peugeot-hoz fordultak segítségért. A megtisztelő felkérésnek eleget téve a francia márka a következő három év leforgása alatt összesen nyolcvan, speciálisan átalakított gépkocsit ad át a közel kilencven éves múltra visszatekintő szervezetnek.

Ennek fele, negyven darab nyújtott tengelytávú Expert furgon máris szolgálatba állt. Többségük, összesen huszonkilenc jármű kölyökkutyák szállítására szolgál, fedélzetükön nyolc darab biztonságos kennelt alakítottak ki. A fennmaradó tizenegy autóban (ezek több üléssoros, üveges kivitelű modellek) pedig négy-négy kutya fér el, oktatójukkal egyetemben: a betanítási program során ezekkel a járművekkel szállítják a képzés helyszínére a kutyatanoncokat.

A Peugeot Experteket a különleges átalakítások specialistája, a James Alpe Ltd. módosította a szervezet igényei szerint. A rendőrségi, tűzoltó és hegyimentő szolgálatoknak, valamint privát ügyfeleknek gyártott kutyaszállító megoldásaival komoly tapasztalatra szert tett vállalat különleges kenneleket épít be az autókba. Ezeket nem csak kamerával, de saját hőmérővel is felszerelték (emberektől eltérő hőháztartásuk miatt a kutyák különösen érzékenyek a járművek túlmelegedő utasterére), így a vezető menet közben is felügyelheti, hogy minden rendben van-e a „szállítmánnyal.”

A kétszárnyú hátsó ajtó helyett az Experteket felfelé nyíló hátfallal szerelték fel, amely be- és kiszállás közben óvja az esőtől, tűző napsütéstől az állatokat, míg az oktatókat is szállító kivitelek hátsó üléssora ledönthető, így az utasok elölről is hozzáférhetnek a ketrecekhez.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.07
A BMW Group lipcsei gyárában véget ér egy korszak: nyolc és fél év után befejeződik az i3....
2022.07.07
Az amerikai márkák részesedése az orosz piacon 1%-ra csökkent 2022-ben. Erre a következtetésre....
2022.07.07
Itt az Útinform friss jelentése a közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló....
2022.07.06
A magyar mérnöki tudás mindig rendelkezésre állt speciális járművek tervezéséhez és fejlesztéséhez....
2022.07.06
- Halálra gázolt egy kétéves gyereket egy kisteherautó Hajdúhadházon szerda délután - közölte a....
2022.07.06
Újabb hátborzongató videót tett ki közösségi oldalára a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Mondhatnánk,....
2022.07.06
A Stellantis gyártási igazgatójától hangzott el a baljós gondolat: a villamosítás az autóipar....
2022.07.06
Életbe lépett szerdán az az európai uniós rendelet, amely a közúti közlekedésbiztonság javítása....
2022.07.06
- Személygépkocsival ütközött és meghalt egy motoros az 56-os úton Várdomb közelében - közölte....
2022.07.06
A Hyundai története 1947-ben kezdődött, amikor Chung JuYung megalapította a Hyundai Engineering and....