vízi baleset

Strandolóknak szervez vízibiztonsági edukációs programot a HUMDA

2023.08.03.

Water Safety néven indít edukációs programot gyerekeknek és családoknak négy Balaton-parti településen a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. a vízi eszközök és kiegészítők biztonságos használatáról, illetve a fürdőzés szabályainak betartásáról. Balatonalmádi, Balatonfüred, Keszthely és Zamárdi ad otthont augusztusban az eseménysorozatnak, amelynek látogatói elméleti oktatáson vehetnek részt, majd a helyszínen kialakított HUMDA Water Safety-parkban a gyakorlatban is alkalmazhatják az elsajátított tudásukat. 

A képzés a napjainkban használatos, népszerű vízi sporteszközök biztonságos használatát is érinti, mindenki biztonságos körülmények között ismerheti meg ezek viselkedését a vízben. A HUMDA Water Safety program ingyenes a strandokra kilátogatók számára, de a strand- vagy rendezvénybelépőket be kell fizetniük a résztvevőknek. Augusztus 3. és 6. között Balatonalmádiban a Wesselényi strandon, augusztus 10-től 13-ig Balatonfüreden a Kisfaludy strandon, augusztus 17. és 20. között Keszthelyen a Városi Strandon, augusztus 23-tól 26-ig pedig Zamárdiban a szabadstrandon, a Strand Fesztiválon található meg a HUMDA Water Safety. A HUMDA Water Safety célja nem az elrettentés, hanem a figyelem felhívása arra, hogy nyáron a strandon vagy a tóparton folyamatosan figyelni kell a biztonságos körülményekre.

Fotó: HUMDA

A HUMDA Water Safety-parkban a vízbiztonsági alapismeretek elméleti előadást interaktív módon tartják meg a szakemberek, a vízbiztonsági eszközök használatát elméleti és gyakorlati módon is bemutatják, illetve azok használati szabályait is ismertetik. Vízi rekreációs eszközök, például kajak, SUP, és kenu is lesz a helyszíneken, a gyakorlati használatot vízben, felügyelettel, szakemberek segítségével ismerhetik meg. Ki lehet próbálni az összes olyan vízi eszközt, amelyek megtalálhatók a nagyobb sportboltok polcain.

Szó esik a koordináció, a reflex, a figyelem és mozgásfejlesztés fontosságáról, valamint szárazföldi és vízi játékokról is. A vízbiztonsággal játékos formában egy kvízzel is megismerkedhetnek a fiatalok és a családok. Nem feltétel az úszástudás, hiszen a vízi biztonsághoz hozzátartozik a mentőmellény használata. A résztvevők megismerkedhetnek a különböző típusú mentőmellényekkel, így később már olyan védőeszközt tudnak megvásárolni, amelyet felpróbáltak és megismerték annak funkcióit. A HUMDA Water Safety-parkok várhatóan 10 és 18 óra közt lesznek nyitva, de az időjárás vagy a strand helyi jellegzetességi miatt ez módosulhat.

– A foglalkozásainkat úgy állítottuk össze, hogy gyermekek és felnőttek számára is élményt nyújtson amellett, hogy játékos formában tanulnak a vízbiztonságról. A strandolók mellett szívesen fogadunk táborozókat a településről vagy a környékről. A bőrápolás szintén szóba kerül, mivel a nyári időszakban mindenki kiemelkedő UV sugárzásnak van kitéve és a strandolókat ez halmozottan érinti nem csak a vízről visszaverődő sugarak, hanem a ruházat hiánya miatt is. A programsorozat alapvető célja, hogy felhívjuk a figyelmüket arra, hogy rendkívül körültekintőnek kell lenni mind a vízben, mind pedig a vízparton – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. elnöke.

Számos vízi sporteszköz használatánál kiemelten fontos, hogy először meg kell nézni az időjárás-jelentést az adott térségre vonatkozóan, majd mentőmellényt kell felvenni és csak után szabad bemenni a vízbe. Sok eszköz olyan veszélyforrást hordoz magában, amely megnöveli a balesetek és sajnos a halálos kimenetelű szerencsétlenségek számát is.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.17
A címvédő Nagy Norbert nyerte az autós hegyi Eb németországi állomását és továbbra is vezet. ..
2024.06.17
Egymást érik a súlyos esetek az M3-as autópályán: Mezőkövesd térségében baleset, Bagnál autótűz....
2024.06.17
Jet-ski élménynappal, mentett kutyák strandolásával, és vegán ebéddel ajándékozza meg a Jet Power....
2024.06.17
A BMW 2-es Coupé párját ritkítja a kompakt szegmensben, hiszen extrovertált sportosságát és mérnöki....
2024.06.17
Megérkezett az első Budapesten összeszerelendő CAF-villamos kocsiszekrénye a megrendelt és gyártás....
2024.06.17
Kisteherautóval karambolozott egy terepjáró az M7-esen, Székesfehérvár és Pákozd között, közölte a....
2024.06.17
Csaknem másfél millió kilométert futott hat év alatt egy Toyota Tundra motorgenerál nélkül. Az autó....
2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..