Salzburging

Swift Cup Europe - már nem az eső az úr

2016.08.06.

9:55-kor rajtolt el a Swift Cup Europe mezőny első versenyre. A pálya még helyenként nedves volt, de nem esett az eső. A futam elemzése ugyan még most is tart, de az ausztriai pálya nem hazudtolta meg önmagát. Test-test elleni küzdelem, állandóan változó sorrend, Safety Car, egyaránt volt a futamon.

- Sajnos úgy tűnik, megint megkaptuk az osztrák forgatókönyvet, elkezdtük lapozgatni és olvastuk a szerepet, ami ránk volt írva: Egy nagyon jó szabadedzés és egy nagyon jó időmérő után zseniális rajtot vettem, mert a harmadik - második helyen voltam az első kanyarnál, amikor is hátulról három osztrák kolléga úgy gondolta, megkóstolja az autómat - és ez sikerült is… így a hátulját összetörték, én meg sajnos Bernula Pistibe ütköztem. Az esztétikai probléma hagyján, inkább a futómű, ami megsínylette az elmúlt fél órát, hiszen túlélésre kellett mennem, hogy egyáltalán az úton maradjon az autó… ez az eredményen is meglátszik, mert a mezőny nagy része elment mellettem - mondta Borsi Gergő

"Természetesen nem adjuk fel, reményekkel telve várjuk a következő futamot, ami 14:20-kor indul az osztrák versenypályán."

Korábban írtuk:
Sokáig úgy nézett ki, hogy az osztrák pilóták verhetetlenek esőben, ám meglepetésre, az időmérőn a magyaroké lett a főszerep! Borsi Gergő összetettben a hatodik, magyar értékelésben pedig a negyedik helyet szerezte meg.

 
„Fantasztikus érzés volt újra esőben versenyezni! Úgy érzem, hogy Ausztriában ez most már tényleg rendeltetésszerű, ha ide látogat a mezőny, akkor esővel találkozunk - ami engem, nem hogy zavar, hanem kifejezetten örömmel tölt el! És szerencsére ez most az időeredményeken is látszódott, hiszen Magyar értékelés negyedik, abszolút hatodik helyről várhatjuk a reggeli rajtot - ami a verseny nehézségét ismerve még bárhogy alakulhat, hiszen nagyon hosszú az a fél óra, amit mennünk kell majd. Amennyiben ugyanilyen marad az idő; nagy reményekkel indulunk a holnapi versenynek, de nagyon kell vigyáznunk, hogy ne hibázzunk! Viszont ha fel fog száradni a pálya, akkor egy teljesen új feladat előtt állunk, hiszen életemben soha nem mentem ezen a pályán - a mai nap az első, hogy sikerült kipróbálnom, és ma pedig csak vízen tudtunk menni rajta - úgyhogy izgalmas lenne versenykörülmények között megtapasztalni a száraz íveket. De hát, ha úgy döntenek fent a felhő-felelősök, hogy Ausztriának szombaton már száraz idő jár, akkor nincs mit tennünk, fel a száraz gumikat, és padlógáz tovább!”

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.11
Rém unalmas használtteszt elé nézünk, mert japán autót vagy a márka rajongói, vagy azok keresnek,....
2023.12.11
A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki....
2023.12.11
– Kiváló eredményeket produkáltak év végi zárásként a Hungarian Motorsport Academy (HMA) tagjai:....
2023.12.11
A pénz láthatóan nem érdekli és a higiéniáról sem mondott le.   ..
2023.12.11
A Honda, a General Motors és a Cruise önvezető fuvarmegosztó szolgáltatást indít Japánban 2026....
2023.12.11
Tíz kilométeres a torlódás az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a komáromi szakaszon....
2023.12.11
Noha a fenntarthatóság fontos szempont a befektetési döntések meghozatalakor, a befektetők 94%-a....
2023.12.11
Miamiban állították ki a holland szolárművész, Marjan van Aubel interaktív audiovizuális művét,....
2023.12.11
A Datahouse adatai szerint 2023 első hét hónapjában 77 ezer 45 új személygépkocsit és....
2023.12.11
Többféle biztosítás meghosszabbítása, adók befizetése, parkolási díjak számontartása, vizsgáztatás....