Győr

Személyi változás a győri Audiban

2024.04.25.

Július 1-jétől Achim Grewe Dr. Patrick Heineckétől veszi át az igazgatóság Pénzügy, IT, Beszerzés és Compliance területekért felelős pozícióját. Achim Grewe az Audi Konszern központjából, Ingolstadtból érkezik Győrbe, ahol jelenleg a Kontrolling Üzleti Területek vezetéséért felel. Elődje, Dr. Patrick Heinecke a Volkswagen Group China-hoz vált, ahol a pénzügyi ügyvezető alelnök (CFO) pozícióját foglalja el.

„A járműipar jelenleg rendkívül nagy változáson megy keresztül, amely transzformációs folyamat vállalatunkra, az Audi Hungariára is nagy hatással van. Kiemelten fontos számunkra, hogy versenyképességünket konzekvens pénzügyi fegyelemmel és gazdaságosságunk folyamatos növelésével biztosítsuk. Achim Grewe, egy nagy tapasztalattal rendelkező pénzügyi szakértő, aki korábbi pozícióiban már bizonyította vezetői kompetenciáit. Biztos vagyok benne, hogy ezekben a kihívásokkal teli időkben jelentős mértékben fog hozzájárulni vállalatunk további sikereihez”, mondta Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Dr. Patrick Heinecke és Achim Grewe

A diplomás közgazdász mérnök végzettségű Achim Grewe gépipari szakirányon végzett a Darmstadti Műszaki Egyetemen és 1996 óta dolgozik az Audi Konszern kötelékében. Szakmai karrierje során számos vezetői pozíciót töltött be a kontrolling és pénzügy területén az Audi, Volkswagen és Bentley márkáknál, többek között Németországban, Brazíliában és Dél-Koreában. Az Audi Konszern nemzetközi társaságainak felügyelőbizottsági tagsági szerepkörében az Audi márkacsoport leányvállalataiért volt felelős.

Új feladatkörében Achim Grewe 2024. július 1-jétől a jelenlegi pénzügyi igazgatót, Dr. Patrick Heineckét váltja, aki 2020. július 1. óta tölti be ezt a pozíciót. „Dr. Patrick Heinecke az elmúlt négy évben nagy mértékben meghatározta az Audi Hungaria fejlődését. Vezetése alatt stabil pénzügyi teljesítményt ért el vállalatunk, egy új üzleti területet épített fel a kompetenciaalapú szolgáltatások számára és kezdeményezte az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft. megalapítását. Köszönöm Dr. Patrick Heineckének az évek során nyújtott nagyszerű teljesítményét és az Audi Hungaria jövőképessége iránti elkötelezett munkáját”, mondta Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Mit köszönhet Győr dr. Patrick Heineckének?

Dr. Patrick Heinecke

Döntő érdemei vannak abban, hogy létrejött Győrben egy önálló leányvállalat, az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft., amely a pénzügy, IT és beszerzés területén kompetenciaalapú szolgáltatásokat kínál az egész Volkswagen Konszern számára.

„Vállalatunk – a piacokon tapasztalható bizonytalanságok és a megnövekedett nyersanyagköltségek ellenére – legfőképpen egyszeri pozitív hatásoknak köszönhetően az előző évi eredménnyel hasonló szinten tudta zárni a tavalyi évet. Az Audi Hungaria továbbra is kiemelt szereplője a magyar gazdaságnak, hiszen az ország egyik legnagyobb árbevételű vállalata és egyik legnagyobb exportőre. Az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft.-vel új szintre emeljük kompetenciaalapú szolgáltatási portfóliónkat és új üzleti modellünknek köszönhetően tovább erősítjük versenyképességünket”, mondta Dr. Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja az éves évértékelőn.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..
2024.05.28
Ketten meghaltak, amikor frontálisan ütközött két autó a 48-as főúton, Haláp és Vámospércs között....
2024.05.28
Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) vizsgálatot idított Waymo vállalat ötödik....
2024.05.28
Farkas Kevin megtörte a jeget, és megszerezte első pontjait a 2024-es szezonban Le Mans-ban, a Red....
2024.05.28
Hazánkban is bemutatkozott a Suzuki Swift negyedik generációja. A teljesen új modell az elődök....
2024.05.28
A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres....
2024.05.28
Véget ért egy jókora dugókkal járó munka, mostantól az autósok és a gyalogosok is örülhetnek. ..
2024.05.28
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át Bács-Kiskun....
2024.05.28
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform jelentése alapján. ..