eredmény

Taroltak a Honda motorok a hazai piacon

2019.01.18.

Magabiztosan uralja a magyarországi motorkerékpár és robogópiacot, a világ legnagyobb kétkerekű gyártója a japán Honda - derül ki a nemrégiben nyilvánosságra került statisztikai adatokból.

A Radio1 összegzése elemzése szerint a hosszú évek óta hazai slágernek számító, elegáns, környezettudatos, rendkívül ár-érték arányos és takarékos Honda PCX 125-ös robogó ismét tarolt a kategóriájában: immáron sokadszorra elnyerte a Magyarországon legnagyobb darabszámban eladott robogó díját. Vélhetően a PCX 125 sikerszériája ezzel még korántsem ért véget, hiszen Japánban már bemutatkozott a kis robogó hibrid és elektromos változata, amely előbb-utóbb bizonyosan eljut -és garantáltan tarolni fog Európában is.

Szintén a hazai 125 köbcentis robogópiac egyik slágere a Honda SH 125, amely a harmadik legnagyobb darabszámban eladott 125-ös robogó lett 2018-ban Magyarországon.

A Honda világújdonságnak számító enduro-robogóját, az X-ADV-t is megszerette a magyar vásárlóközönség. Az igényes, minőségi 700-as kétkerekű, 2018-ban a harmadik legnagyobb darabszámban eladott kétkerekű jármű volt a hazai piacon.

A japán gyártó nemrégiben újjászületett túraenduró legendája, az Africa Twin is szépen teljesített Magyarországon, hiszen a hetedik helyet szerezte meg a legnépszerűbb kétkerekűek piacán.

Mind az Africa Twin, mind pedig a különleges X-ADV várhatóan idén is folytatja sikertörténetét, hiszen a gyártó új színekkel, felszereltségekkel és kiegészítőkkel teszi még vonzóbbá az egész  Európában óriási népszerűségnek örvendő Honda típusokat.

Azt mondják, hogy a custom, cruiser, - vagy ha úgy tetszik chopper - kategória a fiatalok érdektelensége miatt egyre többet veszt népszerűségéből. 

A Hondának azonban ebben a speciális szegmensben is sikerült megszerezni az első helyet a magyar piacon: az ötszáz köbcentis, vagány Honda Rebel modell lett 2018 legnagyobb  darabszámban értékesített cruiser modellje a hazai piacon.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.21
Miért csak mostanában hallunk új dolgokat a Mitsubishiről, és hogy alakul nagy visszatérésük az....
2023.09.21
Elhunyt dr. Kovács Ferenc, a közlekedéstan győri professzora - közölte a Széchenyi István Egyetem. ..
2023.09.21
A Chemnitzi Műszaki Egyetem autószakértői arra számítanak, hogy a Kínából érkező import jelentősen....
2023.09.20
A Reuters cikke szerint a Tesla rejtett csoportot hozott létre, hogy elhallgattassa a hatótáv-....
2023.09.20
A brit kormány öt évvel elhalasztotta a belsőégésű motorral felszerelt új járművek értékesítési....
2023.09.20
Van, hogy a praktikum fontosabb, mint a szépség. Így van ez a 21-dik század Honda Motocompojánál is....
2023.09.20
Egy autós fedélzeti kamerája rögzítette azt felvételt az M0-son, kedden kora délután, amelyen....
2023.09.20
Én vagyok a rút kiskacsa. Eleinte sokan csúfoltak, kinevettek. Billegve jártam, csetlettem-....
2023.09.20
A hip-hopban az egyik legtöbbet említett autógyártóként a Lexus is szerves része lett annak az....
2023.09.20
Augusztusban tovább nőtt az új autók forgalomba helyezése az Európai Unióban, immár sorban a....