MÁV

Titkos bunker, ritka járművek: megmutatja rejtett csodáit a MÁV

2024.06.16.

Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat. A MÁV-VOLÁN-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, 19 településen, összesen 21 helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Fotó: MÁV

Az idei évben Budapesten, Debrecenben, Domaszéken, Dombóváron, Hatvanban, Kecskeméten, Kelebián, Mártélyon, Miskolcon, Nagykanizsán, Pécsen, Petőfiszálláson, Püspökladányban, Szegeden, Székesfehérváron, Szentesen, Szolnokon, Szombathelyen és Veszprémben is várják az érdeklődőket vállalatcsoport munkatársai.

A korábbi években már látogatható helyszínek mellett most új programokkal is várják a Múzeumok Éjszakája résztvevőit. Budapesten megnyitja kapuit a MÁV Archívum, ahol ízelítőt kaphatunk a vasúttársaság egyedülálló gyűjteményéből, többek között tervrajzok, fotók is megtekinthetők lesznek, továbbá a résztvevők bepillantást nyerhetnek a dokumentumok tárolásának és digitalizálásának műhelytitkaiba is. Most először látogatható a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében Kelebia vasútállomásnál Tapodi Ottó, kelebiai lakos lenyűgöző magángyűjteménye, amely a múlt vasúti emlékeinek gazdag tárházát kínálja az érdeklődők számára. Szintén új és nagyon érdekes programlehetőség a MÁV-START miskolci fűtőházának megtekintése, ahol vasúti és közúti járművek izgalmas világa nyílik meg a látogatók előtt. Jövő szombaton lesz lehetőség a veszprémi vasútállomás melletti titkos bunkert is körbejárni, ahol 1990-ig rejtve üzemelt a MÁV Megyei Polgárvédelmi Parancsnoksága és Vezetési Központja. Igazán különleges helyszín, ahol korhű üzemképes berendezések, használati tárgyak láthatóak és ki is próbálhatók.

A Volánbusz újra Hatvanban várja a régi klasszikusok kedvelőit. A társaság értékmentési programjának központja, a hatvani telephely erre az éjszakára ismét megnyitja kapuit, és kiállításokkal, tárlatvezetéssel, hatvani nosztalgiautazással várja az érdeklődőket.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Máris tiltakozik az ellenzék.   ..
2024.07.23
A német luxusautó-gyártó rontotta 2024-re vonatkozó bevételi előrejelzését, mert egy árvíz....
2024.07.23
A használtautó-kereskedők egyik szeme sír, a másik nevet: a forgalom bővül, ugyanis ötvenezerrel....
2024.07.23
Az Audi Forma-1-es csapata bejelentette üzemanyag- és kenőanyag-partnereit. Amint azt az....
2024.07.23
Ez 35,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget – derült ki az orosz vámhatóság....
2024.07.23
A 71-es főúton ellenőriztek a járőrök. ..
2024.07.23
Az Automobili Lamborghini zsinórban hatodik alkalommal nyitotta meg az exkluzív és fényűző....
2024.07.23
Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési....
2024.07.23
A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy....
2024.07.23
A dél-koreai autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása....