Tóbiás és Balambér augusztus 20-i kalandjai | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér augusztus 20-i kalandjai

2017.08.20.

Augusztus vége felé járva érkezik el országunk egyik legfontosabb ünnepe, az államalapítás évfordulója. Ezen a napon országszerte különböző programok, koncertek várják gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Tóbiás és Balambér sem volt lusta a nagy napon. Sok helyen voltak, és még az óriási tűzijátékot is élőben nézték.

Ez a látvány megfizethetetlen! (kép: operetthajo.hu)

Tóbiás és Balambér a sok nyaralás közepette sem felejtette el, hogy milyen fontos esemény is közeleg. Mivel a tavalyi ünnepségen is nagyon jól érezték magukat, ezért már nagyon várták, hogy idén milyen programokat fog nekik tartogatni augusztus 20.

- Tudjátok gyerekek, hogy mit ünneplünk ma? – kérdezte Tóbiás és Balambér édesanyja.

- Én tudom anya, mert minden évben elmondod. – méltatlankodott Tóbiás. – Ez egy hivatalos állami ünnepe, az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére.

- Nagyon jól tudod drágám. – dicsérte meg nagyobbik fiát az édesanya

- Nekem a tűzijáték a kedvencem! – lelkendezett Balambér.

- Tudom angyalom, és meg is fogjuk nézni, de azon kívül is nagy sok program tudunk részt venni. – válaszolt az édesanya.

Már augusztus 19-én is szuper programok várják a fővárosba látogatókat. Már szombaton 10 órától Magyar Ízek Utcáján lehet végigmenni, ahol kóstolhatunk különlegességeket, mint például az idei Magyarország Tortáját, vagy éppen a Szent István-napi kenyeret. A hazai ízek mellett a Kárpát-medence minden tájáról kóstolhatunk ételeket. Lesz karcagi birkapörkölt, kakastöke pörkölt, számtalan kézműves termék, gyömbéres kolbász, pálinkakülönlegességek, magyar halkülönlegességek, házi sörök, szatmári töltött káposzta, de malacot is sütnek nyárson, a Duna partján.

Itt aztán lehet kóstolgatni. (kép: augusztus20.kormany.hu)

A Magyar Ízek Utcája talán az év legnagyobb látogatottságú gasztronómiai eseménye, ami idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre, a Várkert Bazártól a Szilágyi Dezső térig.

Micsoda parádé! (kép: jamtravel.hu)

Augusztus 20-án délelőtt az országház előtt lehet megtekinteni a nagyon izgalmas légi és vízi parádét. Napközben, az Országházban lehet megtekinteni a Szent Koronát. Azonban a legjobban várt esemény este 9 órakor kezdődik, mégpedig a nagy ünnepi tűzijáték a Duna Országház felőli oldalán. Mindezeken kívül egész nap folyamán különböző koncertélményekkel gazdagodhatunk. Fellépők: Balkan Fanatic, Bagossy Brothers Company, Ghymes, Szabó Balázs Bandája, Ed Philips and the Memphis Patrol, Kolompos, Tóth Gabi, Supernem, Ferenczi György és a Rackajam, Póka-Tátrai Regeneráció. Nemcsak Budapest, de a vidéki városok is nagyon sok izgalmas programot tartogatnak.

Debreceni Virágkarnevál

Majdnem olyan szép, mint az eredeti. (kép: ikarosz.hu)

Debrecen legillatosabb és leglátványosabb felvonulása idén is az augusztus 20-i Virágkarnevál, amely immáron a 46. a sorban. Évről évre szebbnél szebb virágkölteményekkel díszített kocsikat vonultat fel a város, amely mellett több mint kétezer fellépő látványos bemutatóját is megtekinthetik a Debrecenbe látogatók. Este koncertekkel, tűzijátékkal zárul államalapításunk ünnepe.

Hírös Hét Fesztivál Kecskeméten

A 81. Hírös Hét Fesztivál zárónapján, augusztus 20-án sok egyéb érdekes program mellett a Kecskeméti Katona József Színház és a Kecskeméti Táncegyüttes közös műsorát nézhetik meg az érdeklődők „Felkelt a napunk...” címmel. Az esti tűzijáték után szvingkoncerttel búcsúzik a város a nyártól.

Szent István-napi várjáték Hollókőn

Egy igazi csatajelenet. (kép: eloben.hu)

A világörökség részét képező gyönyörű hollókői várban idén is megrendezik a várjátékokat. Valódi csatajeleneteket nézhetnek meg a városba látogatók, vásári mutatványosok szórakoztatnak, de még a királyi lakomába is belekóstolhatnak a reneszánsz koncertek megtekintése mellett az érdeklődők.

Bor és kenyér ünnepe Siófokon

A Balatonnál is akad program. (kép: utazzitthon.hu)

A kenyér ünnepe alkalmából változatos programokkal várják az érdeklőket a siófoki hajóállomásnál augusztus 18 és 21. között. Lesznek gasztronómia és kulturális programok, na és rengeteg koncert és remek hangulat augusztus 20-án pedig a tűzijáték sem maradhat el. Lesz bor és kenyérszentelés, és kiderül az is, hogy melyik lesz Siófok város bora.

Szent István Napi Fesztivál – Esztergom

Immár hagyomány, hogy Esztergomban fergeteges koncertekkel és tűzijátékkal ünneplik az államalapítás ünnepét. Idén fellép többek között a Tankcsapda, Caramel, a Ladánybene 27 és Deák Bill Gyula is. A fesztivál többnapos, nemcsak augusztus 20-án, hanem augusztus 12-13-án is voltak, és 19-én is lesznek koncertek.

A várva várt esemény (kép: nol.hu)

Tóbiás és Balambér biztos nem fog unatkozni augusztus 20-án. Reméljük, te sem fogsz és, hogy cikkünk egy kis segítséget nyújtott a választáshoz. Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljátok Tóbiást és Balambért a Facebookon!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.20
Folyamatosan nő a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos forgalma, utasainak....
2023.03.20
2023 januárjában 8314 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 2,8 százalékkal....
2023.03.20
Fernando Alonso, az Aston Martin kétszeres világbajnok spanyol versenyzője lett a hatodik olyan....
2023.03.20
A technológiai csoport egy, az oldalirányú ütközések jobb felismerésére szolgáló rendszerért és egy....
2023.03.20
A francia pilóta idén sem fut teljes szezont, mégis vezeti a vb-t, eddig ugyanis minden versenyt....
2023.03.20
Hamis rendszámmal akarta elhagyni az országot a sofőr – írta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei....
2023.03.20
Fölényes kettős győzelmet aratott a Toyota a Sebring 1000 mérföldesen: a 2023-as Hosszútávú-....
2023.03.20
Öt és fél éve tartó felújítás után hétfő délutántól hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-....
2023.03.20
A győri rendőrök egy súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek –....
2023.03.20
Felvarrott szemöldökkel is jól néz ki, a Citroën C5 Aircross vérbeli családi autó, amely szabadidős....