Tóbiás és Balambér – Ébred a természet | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér – Ébred a természet

2017.02.26.

Tóbiás és Balambér már nagyon várja a tavaszt, amikor ébred a természet: egyre többet süt a nap, nyílnak a virágok, rügyeznek a fák és zsenge zöld ruhát ölt magára a természet. Ám mielőtt újra előkerülnek a biciklik, a rollerek vagy a görkorik, bizony a kertben számos munka vár. Ráadásul tavasszal bizony az egészségünkre is különösen ügyelni kell. Hogyan gondoskodik Édesanya kicsinyeiről? Erről szól mesénk.

 

Tóbiás és Balambér készül a tavaszra

Nemsokára nyílnak a kora tavasz virágai: az erdőkben, az utak mellett, a bokrok tövében, a korhadó avar alól kifehérlik a hóvirág és megjelenik a fű között az illatos ibolya apró virága is.

Lassacskán nyílnak a barkák, amelyek a tavaszi szellőben elszórják sárga virágporukat. Idő közben szirmot bont a sárga aranyeső is. A táj a téli szürkeség és fehérség után megtelik csodálatos élénk színekkel.

Tóbiás és Balambér szeret ilyenkor a friss levegőn minél több időt tölteni. Csodálkozva nézik a felébredt és szüntelen nyüzsgő életet: a méhecskék szállnak virágról virágra, az erdei állatok kibújnak téli rejtekhelyükről. A táj megtelik élettel.

Hóvirágtakaró borítja a talajt

Édesanya egyre több időt tölt a kertben, hiszen a szemlélődés mellett a munkát is el kell végezni, hogy az asztalra friss, ízletes és vitaminokban gazdag ételek kerüljenek. A veteményesben áttelelt növényeknek pedig ehhez most gondozásra van szükségük.

Az ősszel vetett és kikelt mezei saláta talaját villás kapával fel kell lazítani, hogy a föld gyorsabban melegedjék fel és az apró növénykék vitaminforrásként mielőbb az asztalra kerülhessenek.

A salátának gondoskodásra van szüksége

Az ősszel duggatott fokhagymagerezdek friss levelei már ágaskodnak a földben, nekik is jót tesz a föld porhanyítása. A sóska- és a spenótvetésről le kell szedni a lombtakarást, hogy minél több meleget és napot kapjanak. Az áttelelt rebarbara tövek is korán ébrednek fel a téli álmukból, serényen hozzák friss hajtásaikat.

A kerti növények meghálálják a kora tavaszi gondoskodást, az esők pedig még tovább segítik a növények növekedését.

Ám Édesanya nem csak a keret gondozza ilyen figyelmesen. Tavasszal ugyanis különösen ügyel arra, hogy fiacskái megfelelő mennyiségű vitamint vigyenek a szervezetükbe, ezért a legfrissebb zöldségeket teszi a szendvicsükbe és minden nap egy-egy almát is kapnak a pakkba.

Emellett van még egy dolog, amit Tóbiás és Balambér a szeszélyes tavaszi időben sosem hagy otthon: az esernyő.

Tóbiás és Balambér hátizsákjában tavasszal mindig ott van az esernyő

Bizony gyorsan jöhet egy zápor, és a kiskutyák nem szeretnek elázni, hogy aztán csurom vizesek legyenek. Ilyenkor még könnyű megfázni, ezért a kiskutyák mindig szót fogadnak Édesanyának. Ugye, Te sem szeretsz bőrig ázni? Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.01.28
Az Útinform szerint a téli időjárást kihasználva nagyon sokan indultak el szombaton a Kékestetőre,....
2023.01.28
Az elektromos és plug-in hibrid autók értékesítése Európában már 2027-re meghaladja az összes többi....
2023.01.28
Az áremelkedések, a rezsi növekedése és a magas infláció miatt számottevően csökkent a bérek....
2023.01.28
Döbbenetes tragédia történt ma hajnalban Ausztriában, az A1-es autópályán St.Pölten közelében.....
2023.01.28
Benzinválság, ajtónkon dörömbölő recesszió, szankciók, ukrajnai háború és koronavírus-járvány ide....
2023.01.28
A neves, tapasztalt Yamaha Maco Racing Team színeiben indul az idei hosszú távú, azaz endurance....
2023.01.28
Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak az elektromos meghajtású járművek az európai piacon:....
2023.01.28
A közvéleményt és az európai, benne a magyar sajtót továbbra is élénken foglalkoztatja, hol építi....
2023.01.28
Elég télen a négyévszakos gumiabroncs? Van értelme ilyenkor lemosatni az autót? Milyen típusú....
2023.01.27
A Katasztrófavédelem jelenti péntek este:     ..