Tóbiás és Balambér húsvéti kirándulása | Autoszektor

húsvét

Tóbiás és Balambér húsvéti kirándulása

2015.03.29.

Hova érdemes ellátogatni húsvétkor?

Tóbiás és Balambér a két kutyakölyök, a gyerekek meséken keresztül való szórakoztatása, és tanítása mellett, minden héten hoz egy jó tanácsot, amit a tudatos közlekedésre is odafigyelő szülők hasznosíthatnak a mindennapokban.

 

Közeleg a Húsvét. Mindenkinek más jut eszébe róla. Anyának a szüntelen munka és a család öröme, apának a friss reszelt torma illata a húsvéti sonkáéval keveredve. A gyerekeknek a nyuszi, a tojásfestés és díszítés. Ám egy ilyen csodás ünnep mellett sokan mennek kirándulni. Ha még nincs meg a tuti célpont, de az autó már tiszta, akkor merítünk nektek egyet a remek családi programok bográcsából, hogy egy kis ötletcsomaggal szolgáljuk a húsvéti nyuszit.

Vasúttörténet


 

Az ország több pontján találhatunk vasúttörténeti múzeumokat, ezeket érdemes lehet felkeresni húsvét alkalmával, mert sok izgalmas dologgal készülnek az érdeklődők hadára. Emellett megismerkedhetünk a sokak által naponta használt tömegközlekedési eszközről.
Példaként megemlítjük a budapesti Deák térnél található vasúti múzeumot. Ez a kontinens első -1896. május 2-án átadott- földalattijának állít emléket, amely 1975-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A múzeum előterében a belvárosi végállomás eredeti felirata: "Gizella tér" fogadja a látogatót (eredeti Zsolnay csempeburkolat). Emellett ugyancsak a Gizella téri állomáson elhelyezett táblák ismertetik meg a látogatót a vasút létrehozásában közreműködők névsorával. Emellett sok más érdekességgel is találkozhatunk itt. A húsvét alkalmából egy egyedi körvasúttal készülnek a gyerekekre, így ide érdemes lehet ellátogatni.

Közlekedési múzeum

A közlekedési múzeumban találkozhatunk minden olyan régi időkben napi szinten használt eszközökkel és tárgyakkal, amelyekkel a közlekedést irányították. Olyan megoldásokkal ismerkedhetünk, amiken az idősebbek mosolyognak, a fiatalabbak pedig csak értetlenkedve csodálkoznak. Egy ilyen túra a család minden tagjának remek kikapcsolódást jelenthet.

KRESZ park

A már említett[LINK] KRESZ parkokat is felkereshetjük egy szép tavaszi napon, ahol játék közbe taníthatjuk a gyerekeknek a biztonságos közlekedés alapjait. Az ilyen mini metropoliszokban minden olyan szituációt gyakorolhatunk és átvehetünk a gyerekekkel, amikkel későbbiekben bringával, vagy gyalog találkozhatnak. Nekik ez szórakozás lesz, ha felnőtteset játszhatnak egy olyan helyen, ahol minden szabályt be kell tartanunk. A rosszcsontokat pedig megtaníthatjuk, mi történhet, ha átmennek egy piros lámpán.

Locsolkodjunk

A locsolkodás alkalmával reggeli órákban többen is fogyasztanak jó-, vagy kevésbé vállalható minőségű házi pálinkát, vagy más egyéb szeszes italt. Ezzel nincs is baj, csak azzal, amikor ezek az emberek bringára fel, vagy kocsiba beülnek és ő maguk szeretnének eljutni a locsolkodás következő helyszínére. A rendőrség szerencsére vadászik az efféle felelőtlen emberekre, így bízunk abban, hogy már az ő jelenlétük is megfelelő módon elrettentő lesz az alkoholfogyasztás és a vezetés kombinálóinak. De a rokonlátogatások alkalmával is vigyázzunk az utakon és legyünk óvatosak!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.19
Jászfelsőszentgyörgyön ütött el egy motorost, aki súlyosan megsérült. ..
2020.09.19
792 200 járművet értékesítettek augusztusban, 6,6 százalékkal kevesebbet mint egy éve - közölte a....
2020.09.19
A Hyundai 46 éves versenyzője január óta először ült versenyautóba, mégis megnyerte a pénteki napot....
2020.09.19
Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi....
2020.09.19
Korlátnak ütközött és keresztbefordult egy kamion az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető....
2020.09.19
A Telepass-sáv kihasználásával kerülte el egy dél-olasz autós a fizetést az olasz sztrádákon – írja....
2020.09.18
Precíz, megbízható és kiválóan vezethető: ezek azok az erények, amelyeknek köszönhetően a....
2020.09.18
Népszerű sorozatunk folytatásában újra egy autós szakmát próbálok bemutatni, így egy évtizedek óta....
2020.09.18
Egy kisteherautó belerohant egy kamionba az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Óbarok....
2020.09.18
Boriszlav Hegedüsic Horvátországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....