Tóbiás és Balambér kalandjai - Kerékpáros gyerekülés | Autoszektor
gyerekülés

Tóbiás és Balambér kalandjai - Kerékpáros gyerekülés

2015.01.25.

Nézzük, mi a választék!

Tóbiás és Balambér a két kutyakölyök, a gyerekek meséken keresztül való szórakoztatása, és tanítása mellett, minden héten hoz egy jó tanácsot, amit a tudatos közlekedésre is odafigyelő szülők hasznosíthatnak a mindennapokban.

Ismerkedj meg Tóbiás és Balambér meséjével! Látogass el weboldalunkra és megajándékozunk egy mesével!

A kerékpározás családi tevékenység is lehet, de ha a gyermekünk még pici, akkor hogy oldjuk meg a ő utaztatását? Erre találták fel a kerékpáros gyerekülést!

A kerékpáros gyerekülések nagyon hasznos kiegészítői lehetnek a mindennapoknak, hiszen emiatt nem vagyunk megfosztva a bicikli által kínált szabadságtól és ráadásul a gyermekkel is megoszthatjuk azt. Azt persze ne feledjük, hogy attól, hogy nem a gyermekünk tekeri a bringát, attól neki még ugyanúgy viselnie kell bukósisakot!  Ha már elhatároztuk, hogy elmegyünk gyerekülést vásárolni, előtte tájékozódjunk kicsit az interneten, milyen félék is vannak és hova szerelhetőek fel.

Gyerekülés előre

Kisebb gyermekek esetében használatos inkább az előre felszerelhető gyermekülés, melyek átlagosan 4 éves korig, vagy 14 kg-os súlyhatárig használhatóak. Szinte minden kerékpáros gyerekülés állítható lábtámasszal van szerelve, így tudunk alkalmazkodni a gyerekek növekedéséhez, ami praktikusság szempontjából nem elhanyagolható tényező. A gyerekülés előrehelyezése más szempontból is praktikus, hiszen a tömeg a kerékpár két tengelye közé kerül és emiatt könnyebb a kezelhetősége, mint mondjuk egy hátra felszerelt gyerekülésnek.

Gyerekülés hátra

A hátra felszerelhető típusok nem sokban különböznek az előre szerelhetőektől, csupán egy plusz lehetőséget nyújt a családnak, hogy akár nagyobb súlyú gyereket is még szállíthassunk kerékpáron, ugyanis egy ilyen hátra szerelhető gyerekülésnek a teherbírása átlagosan 22 kg körül mozog. Hátránya sajnos az ilyen gyereküléseknek, hogy a bringa hátsó tengelyéhez közel, vagy akár a mögé kerül egy jókora tömeg, aminek köszönhetően meglepődhetünk egy adott pillanatban, amikor mondjuk leszállunk a bringáról azért, hogy megnyomjuk az átkelésünket segítő gombot a piros lámpánál. Ilyenkor legyünk nagyon óvatosak, hiszen nagyon könnyen kicsavarhatja a tömeg a kezünkből a kerékpárt.

Egy ilyen gyerekülés felszerelése nem túl bonyolult feladat, akár otthon is elvégezhető, de aki nem érzi, hogy biztonsággal fel tudja szerelni, az inkább vigye el a bringájával együtt egy kerékpár szakszervizbe ahol egy kisebb összegből gyorsan megoldják ezt.


 

Öveket bekapcsolni

Szinte minden gyerekülésen van biztonsági öv, amelyeket első használat előtt mindenféleképpen be kell állítani a gyermek méreteihez. És utána persze bizonyos időközönként, ahogy nő. Vagy amikor a vastag télikabátok szezonját a poló váltja fel a korábban megfelelően rögzítő öv hirtelen laza lesz. Szánjuk rá az időt, hogy ellenőrizzük az öv szorosságát, hiszen ezen múlik, hogy egy esetleges esésnél megtartja-e szemünk fényét.

Árak

A kerékpáros gyereküléseket már 3-4 ezer forinttól kapni, de tízezer forintért már nagyon komoly és biztonságos darabokat is kapunk, amik sokáig tudnak minket mindenféle probléma nélkül szolgálni. Miután felszereltük a gyerekülést legyünk még óvatosabbak, hiszen már nem csak a magunk biztonságáért felelünk, hiszen első a biztonság.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.10.04
Meglepően sok európai országban feszül egymásnak az autóipar és a tűzoltók érdekképviselete.....
2022.10.04
Nemesszalók térségében akart elhajtani egy autós a rendőrök elől, aki eltiltás hatálya alatt és....
2022.10.04
Gyorsítósávon az önvezetés felé – Győrből 5G hálózaton irányították a ZalaZONE tesztpályán....
2022.10.04
Az állattartók többsége rendszeresen utazna kedvencével, de ennek megoldása nem egyszerű - derül ki....
2022.10.04
Baleset miatt nem jár az 1-es villamos a Szentlélek tér és a Göncz Árpád városközpont között. ..
2022.10.04
A Forvia, a Valeo, a Plastic Omnium a világítástechnikai piac ászai. A három vállalat már több mint....
2022.10.04
Új elektromos motorkerékpár terveit mutatták be hétfőn a kecskeméti Neumann János Egyetemen (NJE).....
2022.10.04
Halálos baleset történt Soltvadkert közelében – írta a police.hu, amely szerint a kerékpáros a....
2022.10.04
175 gyorshajtót fogtak szeptember utolsó napján a Bács-Kiskun megyei rendőrök egy komplex....
2022.10.04
Új, autonóm kézbesítő robot lép be a rövid távú, "utolsó mérföldes" szállítási piacra – írja a....