Tóbiás és Balambér kalandjai - Közlekedési élményprogramok az iskoládban | Autoszektor

közlekedés biztonság

Tóbiás és Balambér kalandjai - Közlekedési élményprogramok az iskoládban

2015.05.24.

Találkozz Tóbiással és Balambérral az iskolában is!

Tóbiás és Balambér két kutyakölyök minden hétre tartogat néhány jó tanácsot a szülőknek és a gyermekeknek egyaránt! Ezen a héten megtudhatjátok, hogyan találkozhattok Ti is személyesen Tóbiással és Balambérral, mi szükséges ahhoz, hogy akár a ti óvodátokba vagy iskolátokba is ellátogassanak és játékos, élményszerű formában együtt tanuljátok meg a biztonságos közlekedés alapjait.

A közlekedés mindennapi életünk része, így a biztonságos közlekedés is fontos részét kell, hogy képezze gyermekeink életének. A kulturált, tudatos közlekedésre felkészítést már gyerekkorban érdemes elkezdeni és ez ebben az időszakban még bizony a szülők és az iskolák felelőssége. A biztonságos közlekedésre nevelés történhet unalmasan, az iskolapadban ásítozva, de meg lehet valósítani akár játékos, szórakoztató, élményszerű formában is, ahol a kicsiknek fel sem tűnik, hogy játék közben tanulnak. Például a közlekedési táblák jelentését, a közúti jelzéseket és felfestéseket, a jobb kéz szabály megfelelő alkalmazását és a zebra helyes használatát.

Az iskolák és a szülők vállán is nagy a teher, hogy vajon miként is lehet a közlekedési ismereteket megfelelően átadni, a gyermekeket a biztonságos közlekedésre nevelni, lehetőleg szinte „észrevétlenül”, játékos, szórakoztató formában. Tóbiás és Balambér tudja a megoldást, amivel ráadásul egyszerre szerez kellemes pillanatokat a gyermekeknek és nyújt megoldást a felnőtteknek. Tóbiásnak és Balambérnak van egy saját KRESZ parkja, ahol nagyon szeretnek játszani. Akárhova is viszik magukkal a közlekedési élményparkjukat, az rendszerint megtelik vidám gyermekekkel.

 

A Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai programok gazdája, a Tudatos Közlekedők Egyesülete (TUKE) az elmúlt két évben  több mint 50 iskolában valósított meg közlekedéshez köthető programokat, ezzel több mint 20.000 gyermeket értek el a biztonságos közlekedés üzenetével. Az interaktív élményprogramok során a gyermekek a gyakorlatban próbálják ki és játszva tanulják meg a legfontosabb közlekedési szabályokat. Az egyesület a kisebbektől a nagyobbakig a korosztálynak megfelelő programokat biztosít.

Azoknak az intézményeknek érdemes felvenni a Tóbiás és Balambér csapattal a kapcsolatot, melyek már elnyertek valamilyen forrást, de a megvalósítás még hátra van. Ha az ovi vagy suli még csak gondolkodik a programokon, Tóbiás és Balambér akkor is egészen biztos, hogy tud segíteni, együtt gondolkodva, hasznos tanácsokkal, pályázati lehetőségekkel, program ajánlatokkal.

Tóbiás és Balambér emellett persze gondol azokra is, akik még nem voltak a KRESZ-parkjukban, ezért gondoskodtak arról, hogy a játékos közlekedési programok otthon is velünk legyenek. IDE kattintva belehallgathattok a mesékbe, vagy akár hozzá is juthattok a Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai hangoskönyv első részéhez. Kövessétek Tóbiást és Balambért a Facebook-on is. …és ne feledjétek, csak óvatosan!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.30
Hatvan új elektromos busz érkezik jövőre a Zöld Busz Programban, amely Győrben, Egerben,....
2021.11.30
A prémium B-SUV kategória elektormos úttörőjének hatótávja az új modellévtől 7 százalékkal magasabb....
2021.11.30
Új lendületet kapott a Ford népszerű egyterűje ..
2021.11.30
Hat nap alatt 126 ittas és hat bódult járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a rendőrök Budapesten....
2021.11.30
A 2021-es miami Art Basel művészeti kiállításon a BMW M GmbH a részleg eddigi legerősebb....
2021.11.30
Szerdán zárul az év végi kötelezőkampány. Tavalyhoz képest átlagosan egyhavi díjjal járnak jobban a....
2021.11.30
Lassan tényleg ott tartunk, hogy a leglogikusabb, legmegfizethetőbb autókat az indiai piac kapja,....
2021.11.30
A repülőtér B és D portája közötti szakaszon kapott lángra a kocsi, egy sávon halad a forgalom –....
2021.11.29
A Das WeltAuto Centrum Budaörs értékesítési igazgatójával, Tóth Péterrel készült interjúnk második....
2021.11.29
A magyar akkumulátoripari képzés fejlesztéséről írt alá megállapodást Palkovics László innovációs....