chippiac

Továbbra is félvezetőhiányra kell számítani

2023.04.01.

Bár a fogyasztói elektronikában mérséklődik a kereslet, a félvezetőhiány továbbra is több iparágat súlyt, állítják a Roland Berger szakértői új tanulmányukban. A hiány állandósul az autó- és gyártóiparban, a kereslet-ingadozás pedig felboríthatja az ellátási láncokat. A folytatódó "örökölt" chiphiány megelőző lépéseket igényel a vállalatok részéről.

Az alkatrész-felhasználók és -gyártók növekvő készletekkel, pénzügyi terhekkel és a kínálatban fellépő ostorcsapás-effektus valószínűségével szembesülnek. Utóbbi azt jelenti, hogy az ellátási lánc végén tapasztalható keresleti ingadozás készlet-instabilitáshoz vezethet az ellátási lánc teljes hosszában.

Egy másfajta hiány

A globális recesszióval kapcsolatos félelmek miatt az elektronikai termékek iránti eddig túlfűtött fogyasztói kereslet az utóbbi időben 30%-kal csökkent. Ez egyes technológiai területeken kapacitást szabadított fel, és átmenetileg gyakorlatilag megszüntette azt a rövidtávú chiphiányt, amellyel a világ az elmúlt két évben szembesült. Viszont a probléma nem tűnt el: míg a fogyasztói elektronika keresletének gyengülése miatt erősödött a csúcstechnológiát képviselő fejlett félvezető-kínálat, nem javult a nagyrészt autóipari és ipari vállalatok által használt (8" és 6" méretű lapkákon alapuló) hagyományos chipek alacsony kínálata.

Fotó: TSMC

„A mai félvezető-vásárlók kénytelenek kötéltáncot járni: egyszerre kell megküzdeniük a növekvő készletek kezelésével és a folyamatos ellátási problémákkal. A félvezetőgyártó vállalatok, az EMS szolgáltatók és néhány topvállalat által a termelés biztosítása érdekében nemrégiben felhalmozott felesleges készletek komoly pénzügyi terhet rónak a cégekre” – fogalmaz Schannen Frigyes, a Roland Berger magyarországi partnere.

Következésképpen hamarosan jelentős ostorcsapás-effektusra számítunk. Sok érintett vállalat a korábbi 16%-os átlagról mostanra több mint 23%-ra növelte biztonsági készleteit, így megnövekedett pénzügyi terheket kell kezelniük, különösen a növekvő tőkeköltségek miatt.

Nincs azonnali enyhülés

Bár a chiphiány leküzdése az elmúlt két év nagy kihívása, a pandémia és a globális recesszió miatt eddig nagyon kevés figyelem és erőforrás összpontosult az autóipari és ipari vállalatok által használt régebbi chipekre. Az autóipari piac 62%-a és az ipari piac 57%-a analóg/keverékjeles chipekre, mikrokontroller egységekre vagy speciális alkatrészekre, például MEMS-ekre (mikroelektromechanikai rendszerek) támaszkodik. Mivel a chipgyártók egyre inkább a fejlettebb chipek "jövőállóságát" keresik, ezek a régebbi és speciálisabb chipek egyre többször hiányozni fognak a piacról.

A kormányzatok által kiutalt segélycsomagok sem hoznak enyhülést: a nemrégiben elfogadott amerikai CHIPS-törvény például csak 5%-ot különít el a régebbi node-ok (a hálózat részét képező, különálló egység) gyártásának növelésére. Hasonlóképpen, az európai chiptörvényben található nem egyértelmű költségvetések és iránymutatások sem igazán fogják befolyásolni az autóipari és ipari vállalatokat érintő node-hiányt. „Várakozásaink szerint ennek a jogszabálynak legalább 2024/2025-ig nem lesz mérhető eredménye, mivel eddigre várhatóak a piaci korrekciók hatása” – tette hozzá Schannen Frigyes.

A Roland Berger szerint a jövőben az érintett vállalatoknak át kell térniük a központosított E/E (elektromos/elektronikus) architektúrákra és a modern node-okkal kompatibilis félvezetőket kell használniuk. Ezeknek az integrált rendszereknek köszönhetően jelentősen javulhat majd például az autóipar esetében a járművezérlés, a biztonsági funkciók, az infotainment-rendszerek, az aktív biztonsági megoldások, valamint egyéb kényelmi, komfort és csatlakoztathatósági funkciók is.

Emellett a cégeknek készlet-korrekcióra és optimalizálására kell összpontosítaniuk, hogy megszüntethessék a felesleges költségeket.

A Roland Berger teljes tanulmánya elérhető itt:

https://www.rolandberger.com/en/Insights/Publications/Semiconductor-Shortage-3-2022.html

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.29
Budapesten megnyílt az első CUPRA Garage, egy kommersz autógyártó sportos almárkájának képviselete....
2023.05.29
Ikonikus autóról van szó: a négylevelű lóhere szimbólumú versenygép 100. születésnapja alkalmából....
2023.05.29
A Jaguar Land Rover nyitrai üzemében elektromos autók gyártását tervezték, ám Szlovákia végül....
2023.05.29
Halálos közlekedési baleset történt az M3-ason Szihalomnál hétfő délben - közölte a rendőrség....
2023.05.29
Globális alkatrészelosztó logisztikai központot épít a Daimler Truck a szász-anhalti Halberstadtban....
2023.05.29
Csökkenő utazási költségek, felszabadult parkolóhelyek, elégedettebb munkavállalók, javuló....
2023.05.29
A Diageo, a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalata a Momentán Társulattal....
2023.05.29
Az autómegosztó szolgáltatások rohamtempóban hódítják meg a fejlett piacokat, ahogy az....
2023.05.29
2023. május 28-án 10 óra 45 perc körül az 5412-es út 300-as méterénél eddig tisztázatlan....
2023.05.29
Szüksége van-e a műhelynek kalibráló rendszerre az egyre növekvő számú kalibrálandó vezetőtámogató....