eredmények

Továbbra is a győri Audi a világ legnagyobb motorgyára

2024.03.28.

Második évtizede viselhetik a büszke jelzőt Győrben: az Audi Hungaria üzemelteti a világ legnagyobb motorgyárát – jelentették be a cég hagyományos évértékelő sajtótájékoztatóján, amelyen az igazgatóság valamennyi tagja megjelent, és minden újságírói kérdésre válaszoltak.

Minden évben kiemelt médiaérdeklődés övezi a győri Audi évértékelő sajtótájékoztatóját.

Ahhoz, hogy a legnagyobb lehessenek, tavaly 1 660 425 motort, köztük 114 058 elektromos hajtást kellett legyártani. Az adatokból egyértelműen látszik, a belső égésű motorok továbbra is uralják a gyártást, az e-motorok azonban feljövőben vannak.

A győri Audiban a motorgyártás mellett meghatározó a járműgyártás is. 2023-ban a győri gyártósorokról összesen 177 775 gépjármű gördült le.

Egy kihívásokkal teli évben nagyszerű eredményeket értünk el – fogalmazott Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, aki kinevezése óta először találkozott a média képviselőivel. Rögtön kivívta az újságírók szimpátiáját azzal, hogy köszöntet mondott elődjének. Alfons Dintnernek, aki a tavalyi évet levezényelte.

Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke

Breme felidézte. hogy a győri Audi több mint 30 éves története alatt 44 millió motort és 2 millió autót gyártott, ami elképesztő teljesítmény. Beszélt arról is, hogy tavaly elbúcsúztak az ikonnak számító Audi TT-től, ami 25 éven át kizárólag Győrben készült. A világon 660 ezer TT tulajdonos mondhatja el magáról, hogy autója Győrben készült.

Több mint 12 ezer munkatársunk a tavalyi eredmények alapján fizetésének 1,8 szeresét viheti haza bónuszként – jelentette be Breme, majd elmondta azt is, a vállalatnál a fluktuáció mindössze 2 százalékos, dolgozóik értékelik az Audi nyújtotta biztos hátteret.

Michael Breme szerint az Audi Hungaria továbbra is nagy hatással van a magyar gazdaságra és annak kiemelt szereplője.

Mindezt számokkal is alátámasztotta. A vállalat 2023-ban 9,102 milliárd euró árbevételt ért el, és összesen 343 millió euró értékű beruházást hajtott végre. Az Audi Hungaria a régió legnagyobb munkáltatójaként 11 663 munkatársat foglalkoztatott a tavalyi év végén. A 100%-os tulajdonú leányvállalatával, az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft.-vel együtt összesen 12 143 munkatársa volt a két vállalatnak.

Ami pedig a kihívásokat illeti: a növekvő alapanyagárakat, az inflációt, a magas energiaárakat és az árfolyamváltozásokot emelte ki.

„További sikerességünk alapját munkatársaink kompetenciáinak folyamatos fejlesztése és jövőbemutató Next Level stratégiánk képezik” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Michael Breme.

Dr. Patrick Heinecke

Dr. Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, beszerzés, IT és compliance területekért felelős igazgatósági tagja arról beszélt, hogy a transzformáció óriási kihívások elé állítja a vállalatot.

A külső zavaró tényezők miatt kitehetnénk a veszélyes útszakasz táblát – fogalmazott találóan Patrick Heinecke, aki szerint a vállalat nagy erőssége a Made in Hungary szakértelem.

„Az Audi Hungaria 2023-as teljesítményét nagy mértékben befolyásolták egyedi hatások. Versenyképességünk fenntartása a kiélezett piaci és költséghelyzetben új kihívások elé állít bennünket. Folyamatosan dolgozunk gazdaságosságunk és pénzügyi teljesítményünk javításán, hogy felkészülten várjuk a jövő kihívásait“, tette hozzá Dr. Patrick Heinecke.

A vállalat 2023-ban ismét Magyarország Legvonzóbb Munkahelye díjban részesült, melyet az összesített mezőnyben és az autóiparági munkáltató kategóriában elért első helyezésével érdemelt ki. Emellett a tavalyi évben a Családbarát Magyarország Központ Családbarát munkahely védjegy tanúsítvánnyal tüntette ki az Audi Hungariát.

A győri Audi igazgatóságának tagjai balról jobbra: Robert Buttenhauser, Németh Kinga, Michael Breme, Patrick Heinecke és Les Zoltán.

A vállalat a tavalyi évben ünnepelte fennállásának 30. jubileumát: az elektromos motorok új generációjának, a PPE-hajtások sorozatgyártásának elindulásával tovább haladt az elektromobilitás útján, valamint önálló leányvállalatának, az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft. megalapításával erősítette kompetencialapú szolgáltatásait.

Az Audi Hungaria az idei évben megkezdi a CUPRA Terramar modell gyártását Győrben, valamint tovább folytatja az az elektromos motorok újabb generációjának, az MEBeco hajtások gyártására történő felkészülést.

Az Autószektor kérdésére, hogy lassulni látszik az e-autózás, hogyan látják ezt az Audi Hungariánál, Robert Buttenhauser motorgyártásért felelős igazgatósági tag így reagált.

-A jövőnk alapvetően elektromos, de sok innováció van még belső égésű motorjainkban is. Gyártásunkat a vevők igényeihez alakítjuk.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.23
Kicsi a világ: szoktuk mondani, amikor egy rég nem látott ismerőssel találkozunk. De ki gondolta....
2024.04.23
Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros,....
2024.04.23
Közel 450 kiállító több, mint 12 ezer négyzetméteren várja a szakembereket 2024. május 7-10. között....
2024.04.23
Súlyos baleset történt az M2-es autóúton Vác térségében kedd délután, a forgalmat megállították -....
2024.04.23
A Renault SA francia autógyártó konszern idei eladásainak a növekedésére számít részben annak....
2024.04.23
A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset – jelentette a katasztrófavédelem. ..
2024.04.23
Az új autók eladása Spanyolországban januárban 7,3 százalékkal 68 ezer 685-re nőtt az előző év....
2024.04.23
A cseh versenyhatóság engedélyezte, hogy az AutoWallis felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, a....
2024.04.23
A japán csapat megszerezte az első győzelmét a 2024-es Hosszútávú-világbajnokságon annak....
2024.04.23
Közzétette az egyhetes ROADPOL akció eredményét az ORFK Kommunikációs Szolgálata. ..