járműgyártás

A Toyota hibrid nagy szedánjából is készülhet sportváltozat

2021.03.05.

A Gazoo Racing japán kínálatában megjelentek a Toyota Camry-hez kínált GR Parts optikai kiegészítők és tartozékok. Innen pedig már csak egy lépés, hogy a gyár felvegye a palettájára a Camry GR Sport változatot.

A várakozásokat felülmúlóan népszerű Japánban a Toyota Gazoo Racing többlépcsős sportprogramja, amely a külön megvásárolható kiegészítőktől az optikai és technológiai tuningmodelleken át a vérbeli, utcai versenyautókig kínál számos opciót azoknak, akik sportosabbá szeretnék tenni Toyotájuk megjelenését és/vagy menettulajdonságait.

A kínálat legújabb tagjai a felső-középkategóriás Toyota Camry szedánhoz fejlesztett optikai tartozékok. Első kötény, agresszívabb rácsozatú hűtőmaszk, erőtől duzzadó küszöbtoldat, kétszer kettes kipufogóvég, új hátsó diffúzor, valamint a csomagtérfedél peremére illeszthető, nagyobb légterelő szerepel a kínálatban; ezek a tételek külön-külön vagy csomagban is megvásárolhatók – egyelőre csak Japánban, de a Gazoo Racing nem zárta ki sem az észak-amerikai, sem az európai forgalmazás lehetőségét.

A komplett csomag 28 milliméterrel csökkenti a Camry szabad hasmagasságát – ugyan ezt nem rövidebb rugókkal érik el, csupán a mélyebbre nyúló aerodinamikai elemek csökkentik az aszfalt és az autó közötti távolságot, a hatás így is lenyűgöző. Olyannyira, hogy a csomagnak vélhetően nemcsak a szigetországban, de a Toyota globális piacain is lenne létjogosultsága.

Mivel azonban a GR Parts termékek az exportpiacokon nem elérhetők, erre csak akkor volna lehetőség, ha a gyár – vagy annak regionális képviselői – készre szerelt autóként, azaz Camry GR Sport modellváltozatként hoznák azt forgalomba. Ez már csak azért is izgalmas volna, mert így a komolyabb átépítést, illetve beruházást igénylő elemekhez, például a 19 colos keréktárcsákhoz vagy a Yamaha által fejlesztett GR sport-lengéscsillapítókhoz is költséghatékonyan juthatnának hozzá az érdeklődők.

Több regionális importőr máris jelezte, hogy foglalkoznak a kérdéssel; Észak-Amerikában jelenleg is létezik a Camry-nek egy sportosabb változata: a TRD (Toyota Racing Development) által kezelésbe vett verzió megerősített karosszériával és jelentősen feljavított futóművel, de változatlan motorteljesítménnyel kerül forgalomba. Európában a Camry kizárólag a 218 lóerős hibrid hajtáslánccal érhető el, így a teljesítménynövelés nem járható út. Ugyanakkor a szintén hibrid Toyota Corolla GR Sport példája is mutatja, hogy az európai piacon szintén van igény a takarékos, mégis sportos hangvételű Toyotákra.

Fotó: Toyota

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.04.15
A szín és a forma: ezt a két dolgot veszi észre először az ember, amikor rápillant egy autóra. A....
2021.04.15
Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román férfi az általa vezetett....
2021.04.15
Az ipar számos területén a valóság digitális leképezésével, az úgynevezett digitális ikrekkel....
2021.04.15
A 37-es számú főúton Bodrogolaszi térségében az 59. kilométerszelvényben történt baleset miatt a....
2021.04.15
A ceglédi nyomozók elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint elloptak egy magára hagyott....
2021.04.15
2023-tól a General Motors Cruise cég robot taxijai Dubaj utcáin lesznek – írja az automobilwoche.de....
2021.04.15
A járványhelyzet ellenére is minden idők egyik legnagyobb szabású járműberuházására készül a....
2021.04.15
2021 első negyedévében is megőrizte a kivonásokkal tisztított magyarországi újautó piacon tavaly....
2021.04.15
A Magna és a REE együtt építenek elektromos autókat – írja az automobilwoche.de   ..
2021.04.14
Kigyulladt egy autó Karcagon, nem sokkal éjfél előtt - írta a Katasztrófavédelem. A tűzoltókat a....