USA

Toyotával vicceltek, csúnyán megbánták

2020.04.03.

Egy amerikai pincérnővel gonosz tréfát űztek munkaadói. Ő azonban nem találta humorosnak az ügyet, volt főnökei pedig egyszer és mindenkorra megtanulták, hogy ha Toyotáról van szó, az ígéret szép szó…

Amikor azt mondjuk, Amerika a lehetőségek földje, olyan történetekre gondolunk, mint ami Jodee Berry-vel történt még 2011 áprilisában – pontosabban, aminek a hölgy reményei szerint történnie kellett volna. Az étterem ugyanis, ahol Jodee dolgozott, versenyt hirdetett a felszolgálók között: aki a legtöbb sört adja el a hónapban, az nyerhet egy Toyotát.

Jodee pedig - túlórákat vállalva - keményen dolgozott, és végül ő lett a hónap dolgozója. Főnökei bekötött szemmel vezették az étterem parkolójába, ahol átadták neki megérdemelt ajándékát: egy Yoda játékfigurát. A hölgynek azonnal leesett a szóvicc – Toyota helyett egy játék Yoda, angolul „toy Yoda” lett a jutalma –, ám nem nevetett együtt munkaadóival. Olyannyira nem, hogy felmondott, és hamis állítás, valamint félrevezetés miatt beperelte a céget.

Mivel az étterem ügyvédje tapasztalt szakember hírében állt, nem engedte bíróság elé kerülni az ügyet, ehelyett addig húzta a peren kívüli megállapodást a hölggyel, ameddig csak lehet. Az ügy azért került ismét a médiafigyelem fókuszába, mert a hírek szerint végre megegyezett a két fél, és a pincérnő egy meglehetősen magas összegű kártérítést kapott az étteremtől a közelmúltban.

Ennek pontos összege nem ismert, az azonban bizonyos, hogy „ebből a pénzből bármelyik Toyota modellt megvásárolhatja magának,” - fogalmazott Jodee ügyvédje.

A Toyota kínálatának jelenlegi legolcsóbb tagja az Egyesült Állomokban, a négyajtós Yaris szedán 15 650 dollárba, a legdrágább Land Cruiser pedig 87 745 dollárba (plusz extrák) kerül. Ha az összegek változtak is, az arányok az eset idején sem lehettek nagyon eltérőek. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy jobban jártak volna az üzletvezetők, ha mókázás helyett eleve egy Toyotával hálálják meg lelkes munkavállalójuk erőfeszítéseit – vagy, hogy máshonnan közelítsük meg a kérdést, ha már hamis ígéretet tettek a hölgynek, legalább ne egy Toyotával hitegették volna.

Fotó: Toyota, 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.04
Megrendülten tudatjuk, hogy életének 84. évében elhunyt dr. Csizmadia Éva jogász, az Üzemgazdasági....
2023.12.04
Az Audi Hungaria munkatársai a napokban elkészítették az 500 000. elektromos hajtást. A jubileumi....
2023.12.04
Jelenetek, mint Hollywoodban! Egy családi vita után egy bécsi férfi (24 éves) ellopta apja járművét....
2023.12.03
Bag régiójában, a Budapest felé vezető oldalon keletkezett a tűz – közölte az Országos....
2023.12.03
Ennyi idő is elég, hogy kiderüljön. ..
2023.12.03
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Télapó nem felejt. ..
2023.12.03
Több mint 50 évvel a legutóbbi Apollo küldetés után az Egyesült Államok megpróbálja újra....
2023.12.03
Részlegesen önzáró differenciálmű, 18 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsa, valamint piros első és....
2023.12.03
A TCR World Tour idei bajnoka lett Michelisz Norbert, aki Budapesten elmondta, hogy kész terve volt....
2023.12.03
A jövő évben érkezik az új Opel Corsa 48V-os hibrid hajtáslánccal felszerelt változata, a modell....