M Performance

Tuningcsomag azoknak, akiknek az M3 és az M4 is kevés

2020.09.29.

A bajor prémiumgyártó ügyfelei látványos és hatékony opciókkal fokozhatják tovább a prémium középkategória nagyteljesítményű etalonjainak kvalitásait.

A hajtáslánc-technológia, a fékrendszer és a futómű-technológia terén kifejlesztett megannyi innovációjával az új M3 limuzin, az M3 Competition limuzin, M4 Coupé és M4 Competition Coupé kvartettje hamarosan új mércét állít fel a nagyteljesítményű prémium limuzinok és kupék szegmensében. A műszaki alapot mindehhez az új fejlesztésű, soros hathengeres benzinmotor adja, amelynek teljesítményét a bajor prémiummárka mérnökei még tovább fokozták. Az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé párosában az erőforrás 353 kW / 480 lóerő maximális teljesítményét egy hatfokozatú manuális váltó továbbítja a hátsó tengely felé, miközben a Competition kivitelek 375 kW-ra / 510 lóerőre növelt maximális teljesítményét egy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó juttatja a hajtott kerekekhez.

Annak érdekében, hogy az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé erőforrásának sportos karakterét még tovább fokozzák, a bajor prémiumgyártó ügyfelei az újdonságok piaci bevezetésétől kezdve, 2021 márciusától a sportautó-kvartetthez elérhető BMW M Performance alkatrészek átfogó portfólióját is megrendelhetik. Az opcionális extrafelszereltség részeként rendelkezésre álló tételekkel még inkább személyre szabható a nagyteljesítményű modellek megjelenése, mialatt dinamikus vezethetőségük is új szintre lép.

A BMW M Performance alkatrészek funkcionális szerepére a titánból készült sport kipufogórendszer az egyik legkiválóbb példa: az elektronikusan vezérelt szelepekkel ellátott, könnyűszerkezetes technológia – amelyet a motorsport élvonalában felhalmozott szaktudás kiaknázásával, kifejezetten a BMW M modellek számára fejlesztettek ki a mérnökök – hozzávetőlegesen 5 kilogrammal nyom kevesebbet a mérlegen az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé tömegtermelésben kínált kipufogórendszeréhez képest, optimalizált kipufogógáz-vezető megoldásainak köszönhetően pedig minden korábbinál sportosabb vezetési élményt garantál.

A BMW M Performance sport futóművet számos versenypályán fejlesztették és tökéletesítették a tervezők, hamisítatlan motorsportos génekre építkezve. Az állítható kerékfelfüggesztések 5-12 milliméter közötti intervallumban képesek csökkenteni a sportmodellek hasmagasságát (az alap M modellekhez képest 10 milliméter hasmagasság-csökkenés ajánlott), amely változatlan lengéscsillapító-hangolás mellett alacsonyabb súlypontot, kanyarodások közben még kisebb karosszéria-kilengéseket és nagyobb kanyarsebességeket eredményez.

A BMW Motorsport hosszú távú megmérettetésein kifejlesztett BMW M Performance sport fékrendszer rövidebb fékutat, gyorsabb rendszerreakciót, pontosabb adagolhatóságot és magasabb fokú hőellenállást garantál.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.26
Megint autók az Aeroparkban: a Zsiguli dombvidéken felépült Volgai Autógyár termékeiből félszáz....
2020.10.26
Lehet valami egyszerre elegáns és vulgáris? Megfér egy testben az arisztokratikus kifinomultság és....
2020.10.26
Alexander Galaganov Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.10.26
Az autóbusz töltőberendezés-gyártóknak és -forgalmazóknak hétfőtől megnyílt a lehetőségük arra,....
2020.10.26
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az állampolgárok....
2020.10.26
Bevezető áron használhatják a villanyautósok az E.ON november 24-től fizetőssé váló elektromos....
2020.10.26
1910-1920. A tömeggyártás kezdete, avagy út a luxustól a szükségesig. A nagy sorozatú termelés....
2020.10.26
Baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető....
2020.10.26
A világ vezető környezetbarát prémium autógyártója, az Európában immáron 80%-ban (Nyugat-Európában....
2020.10.26
Magyarország területén a 2020. október 22-én 0 órától 2020. október 25-én 24 óráig a rendőrök 148....