Mazda CX-5

Új felszereltséggel érkezik a magyar piacra a Mazda CX-5

2021.09.16.

Jelentősen változott a Mazda stílusos, tágas és dinamikus SUV-ja, a CX-5 új változata, mely jövő év januárjában lép a magyar piacra. A 2022-es Mazda CX-5-ben mutatkozik be a vezetési mód választásának lehetősége (Mi-Drive), a továbbfejlesztett menetdinamika, a három, markánsan megkülönböztethető új felszereltségi szint. Javították még a beltér környezetét, fokozták a biztonságot - írja a márka közleménye.

A 2022-es CX-5-be ún. Mi-Drive (Mazda intelligent Drive Select) kapcsolót építettek, mely lehetővé teszia vezető számára, hogy egy érintéssel megválassza az autó megfelelő vezetési módját (Normál/Sport). Bizonyos felszereltségek esetén az i-Activ és négykerék-hajtással felszerelt modellekben Off-Road állás is választható, amely természetesebbé teszi a vezetést göröngyös, vagy csúszós útviszonyok között. 

A Mazda következő generációs Skyactiv-Járműfelépítését a CX-5-re is alkalmazták, amely a karosszéria, felfüggesztés és ülések kapcsolatát is figyelembe veszi, ezzel javul a menetkomfort, és a vezető kevésbé fárad el. A zajterhelést is csökkentették a beltérben, ez különösen a kavicsos felületeken érezhető.

A 2022-es CX-5 új, plasztikusabb és merészebb3D hűtőrácsot és Mazdásorr rész kialakítást kapott. Az első-hátsó fényszórók formáját is alakították, megjelent egy új szín (Zircon homok). A három új felszereltségi szint jól megkülönböztethető karaktereket ad a modellnek.

A NEWGROUND felszereltséget az aktív családoknak szánták. A lökhárítók és a küszöbök alatt ezüst csík szalad végig, a hűtőrácsotlime-színnel díszítették, kívülről fekete a visszapillantók tükörborítása. A 19 colos, feketés alufelniktől könnyed az autó megjelenése. A beltérben visszaköszön a lime-szín az ülések varrásán, és a légbeömlőkön.

A HOMURA az igazán sportos változat. Az eddig matt műanyag alsó oldalrészt leváltja a fekete fémesen csillogó felület, így a hűtőrács, az orr rész, a lökhárítók, a kerékjáratok, és az ajtók aljavalamint a tükrök masszív egységet képeznek, ezfeszes, atletikus kiállást ad az autónak. A 19 colos alufelnik is teljesen fekteték. Ahogy a NEWGROUND-nál a lime szín, itt a piros díszítést fedezhetjük fel a hűtőrácson és a fekete bőrülések, a kormánykerék, a váltógomb varrásainés az ajtópaneleken.

A TAKUMI PLUS az igazi luxus - az egységes, színre fújt külső adja ki talán a legjobban a Kodo formavilágát. A ragyogómetálszínek és az ezüstös, 19 colos alufelnik ékszerré teszik az autót.A belső térben Nappa-bőr, és fa erezetű felületek adják meg a kényelem érzetét.

A családi SUV belső terének újdonsága a központi konzolba tett vezeték nélküli Qi telefontöltő. A kétrészes, megfordítható csomagtérpadló, ill. az alacsonyra helyezett csomagtérküszöb könnyíti a be- és kipakolást. A NEWGROUND felszereltségben a csomagtér padlónak víztaszító oldala is van a nedves és koszos dolgok számára.

A frissített CX-5 i-Activsense rendszerébe bekerült a CTS (cruising & traffic support). A CTS használatával kevésbé fárad el a vezető, mivel a rendszer segíti a gyorsítást, fékezést és kormányzástdugó esetén. Az első fényszórók (Adaptive LED Headlights) fényét pedig tovább tökéletesítették.

A Mazda CX-5 folyamatos fejlesztésével és részleteinek mind finomabb kidolgozásával a Mazda egyik legfontosabb modelljévé vált Európában, mely az éves eladások 21%-át jelenti. Magyarországon ez az érték 18%.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.23
Egy kerékpáros vesztette életét, miután összeütközött egy személygépkocsival - írja a police.hu ..
2021.10.23
Az elkövetkezendő héten rövidített munkaidő (Kurzarbeit) lesz a Mercedes rastatti gyárában. Ennek....
2021.10.23
Európa legnagyobb autógyártója a chipválság ellenére meg tudta duplázni az elektromos járművek....
2021.10.23
A Nissan nemrég mutatta be a 80-as évek Nissan Hardbody off-road bajnokai által inspirált, az....
2021.10.23
A Bridgestone bejelentette legújabb, túramotor-kerékpárokra fejlesztett Battlax Adventure Trail....
2021.10.23
Megszűnt az útlezárás az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, Hatvannál, ahol halálos....
2021.10.23
Lipcse városa 2025-től csak elektromos autókat akar engedélyezni a személyszállításban. Ennek....
2021.10.23
Szolgálat közben balesetet szenvedett és életveszélyesen megsérült egy motoros rendőr Budapesten -....
2021.10.23
Nem sok autótípus mondhatja el magáról, hogy 50 milliónál is több példányt adtak el belőle, amióta....
2021.10.23
Mesterséges intelligencia segítségével, automatikusan tölti az elektromos járműveket a vállalat....