Ford Ká

Új Ford Ka, régi értékekkel

2016.11.16.

Egy rendkívül korrekt árú, jól felszerelt és a végletekig praktikus kisautóról van szó, amely a legendás ős Ka-ra ugyan nem sok mindenben emlékeztet, viszont nagyon hasonlatos tulajdonságokkal rendelkezik a Fiesta első generációiéhoz.

Megérkezett az új Ford Ka amely nem a második, hanem a harmadik generációja annak a varázslatos katica bogár formájú kisautónak amit annak idején megismertünk, megszerettünk és elég sokan meg is vásároltunk. Azért tartom fontosnak hangsúlyozni, hogy a most érkezett Ka, hivatalos nevén Ford Ka+, mert az autó és divatiparban egyaránt világhírnévre szert tett első generáció után következő második, szinte észrevételenül született, élt és múlt el. Természetesen vannak autók, formák, hangulatok amelyek reprodukálhatatlanok, az eredeti Ford Ka pont ilyen. Egyébként pedig a második generáció sem volt rossz autó, az, hogy az ismeretlenség homályába veszett elsősorban a vele egy gyártósoron készült és világsikerré lett Fiat 500-asnak köszönhető. Kicsi, kedves, praktikus és semleges autó volt, amelyre talán ha nem vetül a Ka név súlya, jobban elfogadták volna a vásárlók. 

Képre kattintva galéria nyílik!

A most bemutatkozott harmadik generáció, a Ford Ka+, megint egy egészen más történet. Nem érdemes hasonlítani sem a mítikus ős Ka-hoz, sem az imént említett második generációhoz, a közvetlen elődjéhez. Már csak azért sem, mert a mostani Ka egy globalizálódott autópiacra érkezett termék, amit tervezői olyanná kellett formáljanak, hogy az Indiában, Dél-Amerikában és Európában is megfeleljen a globalizáció egységesedő közizlése ellenére nagyon is különböző elvárásoknak. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Ami bizonyos, egy rendkívül korrekt árú, jól felszerelt és a végletekig praktikus kisautóról van szó, amely a legendás ős Ka-ra ugyan nem sokmindenben emlékeztet, viszont nagyon hasonlatos tulajdonságokkal rendelkezik a Fiesta első generációiéhoz. És talán itt van a lényeg: ha megnézünk egy mai Ford Fiestát, az mind méretében, mind pedig felszereltségében, stílusában, szolgáltatásaiban a kompakt vagy ahogy a szaksajtó írni szokta a Golf kategória határait súrolja. Az új Ka pedig mintha a régi Fiesta kisautók értékeire hajazna. Egyszerű és takarékos benzin motor, alacsony önsúly és egy praktikumában bájos kisautó, amely persze első ránézésre talán nem kelt magas hőfokú érzelmeket, viszont semlegességbe hajló formája egyúttal garanciát jelent arra, hogy nem is megy majd ki egyik napról a másikra a divatból. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Szóval aki annak idején szerette a Fiestában az egyszerűséget és nagyszerűséget, ma bátran választhatja a Ford Ka+. Tovább gondolva mindezt, az annak idején év autójává választott első generációs Ford Focus kedvelőinek meg bátran ajánlható a mai Fiesta. 

Mindenki megnőtt tehát egy számmal, a kínálat viszont bővült. Aki pedig az eredeti Ford Ka utánozhatatlan báját hiányolja, annak csak azt tudom javasolni: értékelje a Ford döntésében azt, hogy Ka néven nem egy átlagember számára megfizethetetlen luxus minit kreált. Vagyis az új Ka+, nem az ős Ka formájához és sziluettjéhez ragaszkodott, hanem annak értékeihez, egyszerű, praktikus nagyszerűségéhez.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.04
Az amerikai Anderson Economic Group piackutató október végén megjelent tanulmánya meglepő dolgot....
2021.12.04
A Deep Space Projekt néven fejlesztett autó közel egymilliárd forintba fog kerülni. ..
2021.12.04
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az első Forma-1-es....
2021.12.04
Az EQXX-ről újabb adatokat és egy képet hoztak nyilvánosságra. ..
2021.12.04
A Toyota prémiummárkájának első dedikált villanyautóját RZ-nek fogják hívni. ..
2021.12.04
Idén már hat kivilágított villamost és az ünnepi fogaskerekűt indította útjára december első napján....
2021.12.04
A Fiat Mirafiori gyárát elektromos járművek gyártóközpontjává kívánja átalakítani a Stellantis.....
2021.12.04
Lengyelországban jelentősen csökkent az új autók és kisteherautók eladása novemberben éves szinten....
2021.12.04
A GR86 értékesítését 2024-re le fogják állítani Európában, méghozzá szokatlan okból. ..
2021.12.04
A kispesti rendőrök még aznap rajtaütöttek a lopással gyanúsítható férfi telephelyén; a Jaguárt....