Nagy Norbert

Új kihívások várnak a WTCR-dobogós Nagy Norbertre

2019.05.27.
Tizenegy év pályaversenyzésben eltöltött év után 2019-ben új kihívások elé néz Nagy Norbert. A korábbi ETCC (túraautó-Eb) ezüstérmes, túraautó-világkupa (WTCR) dobogós pilótának egy régi álma válik valóra azzal, hogy az idei szezonban a hegyi Európa-bajnokságban indul.
 
A fiatal magyar pilóta 2018-ban a túrautó-világkupában versenyzett, ahol legjobb eredményét a szlovákiaringi második futamon érte el, melyen második helyen ért célba a későbbi bajnok Gabriele Tarquini mögött. 2019-ben Nagynak régi álma valósul meg azzal, hogy az FIA hegyi Európa-bajnokságban áll rajthoz idén egy BMW E90 volánja mögött.
 
Ezzel az autóval korábban Magyarország egyik legeredméynesebb hegyi autóversenyzője, Kavecz István (Bongo) versenyzett, aki idén nem vesz részt a hegyi Eb-n, de szerette volna, ha Nagy Norbert - 2016 hegyi magyar bajnoka - viszi pályára az autót, mint a fiatal utánpótlás képviselője. Nagy Norbert természetesen örömmel állt a kihívás elé.
 
 
“A hegyi verseny szó hallatán mindig a régi szép emlékek jutnak eszembe, amikor gyerekként néztem a futamokat, hiszen tőlünk pár száz méterre rendezték a mátrai hegyi versenyeket, ezeknek köszönhetően szerettem bele a versenyzésbe. Amikor 2016-ban visszatérhetett a magyar mezőny a parádsasvári új aszfaltcsíkra, különleges érzés volt újra hegyen menni, és csak álmodoztam róla, hogy a hegyi Eb-n is részt veszek majd egyszer. Az, hogy Bongo hegyi BMW-jével tehetem meg ezt a lépést, csak hab a tortán.
 
Sok évnyi fejlesztés és munka van ebben az autóban, amit kellő elővigyázatossággal kell majd belaknom, főleg most, hogy ismeretlen pályán leszek” - mondta Nagy Norbert.
 
Arról pedig, hogy a túraautózás két élvonalbeli sorozata után mik a szakágbeli tervei a fiatal versenyzőnek, egyelőre sejtelmesen nyilatkozott. “Jelenleg is dolgozunk rajta, hogy mielőbb újra részese lehessek valamelyik színvonalas túraautó mezőnynek, mert a kilincsen fordulást nem adnám fel semmiképpen!"
 
A hegyi Eb első olyan helyszíne, amelyen Nagy rajthoz áll, június első hétvégéjén lesz Csehországban. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.29
A nyíregyházi rendőrök egy videót is közzétettek az akcióról. ..
2022.01.29
Be akart sorolni a teherautójával oda, ahol nem volt elég hely. ..
2022.01.29
Minden eddiginél több, 16 futamot rendeznek az elektromos együléses versenyautókat felvonultató....
2022.01.29
..
2022.01.29
Meglátogatta a kórházban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egyik vezetője azt a nőt, akit a....
2022.01.29
A Toyota a japán űrügynökséggel együttműködve egy olyan járművön dolgozik, amely a Hold felszínének....
2022.01.29
A német iparvállalatok teljes rendelési könyvekkel vágnak neki 2022-nek – igaz, nagy....
2022.01.28
Az autóipar mélyreható, gyors átalakulásának illusztrációja a Tevva áruterítő tehergépkocsi, hiszen....
2022.01.28
Miközben 2021-ben történelmi mélypontra estek vissza az európai újautó-eladások, a Toyota növelni....
2022.01.28
A negyvenes számok szerencsésnek számítanak a Ford F-sorozat számára, hiszen a típus már 45 éve....