Range Rover

Új modellváltozattal ünnepli 50. születésnapját a Range Rover

2020.06.19.

Öt évtized elteltével a brit luxusterepes egyetlen modellből egész modellcsaláddá fejlődött.

Ötvenéves pályafutása során a Range Rover számtalan világelsőséget ért el, és jó néhány eredmény fűződik a nevéhez. Bevezetésekor a szabadidőjárművek között elsőként kínált állandó összkerékhajtást, majd 1989-ben ABS blokkolásgátló fékrendszerrel szerelték fel, amire az összkerékhajtású járművek világában addig nem volt példa.

A Range Rover volt az első terepjáró, amely (1992-ben) elektronikus kipörgésgátlót és automatikus elektronikus légrugózást kínált; ezek aszfalton és terepen egyaránt garantálták a Range Rover kifinomult vezethetőségét. 2012-ben a Range Rover legújabb, jelenlegi generációja a világ első, teljes egészében alumínium szerkezetű – és ezáltal könnyebb, masszívabb és takarékosabb – szabadidőjárműveként mutatkozott be. A negyedik generációjában járó Range Rover eddig összesen több mint egymillió példányban talált gazdára.

A Range Rover átkelt a hírhedten leküzdhetetlen Darien Gap-en, az első olyan jármű volt, amelyet kiállítottak a párizsi Louvre múzeumban, és még a Párizs-Dakar ralit is megnyerte kétszer. Az ötvenévnyi történelem előtt tisztelgő Range Rover Fifty különkiadás mindössze 1970 példányban kerül forgalomba az egész világon, megemlékezve az eredeti Range Rover bevezetésének évéről.

A fényűző Autobiography szintre épülő Range Rover Fifty egy sor különleges külső díszítő részlet mellett egyedi 22 colos keréktárcsát is kínál, méghozzá kétféle kivitelben. Az emblémán szereplő ‘Fifty’ feliratot a brit birodalom lovagrendjével kitüntetett Gerry McGovern professzor, a Land Rover kreatív igazgatója tervezte meg. Ezzel a felirattal nem csak a karosszérián találkozhatunk, de a belső tér több pontján is, a padlókonzolon elhelyezett különleges, sorszámozott plakettől kezdve a fejtámlákon és műszerfalon át a megvilágított küszöbdíszlécekig.

A Range Rover Fifty normál és nyújtott tengelytávval egyaránt elérhető. Az ügyfelek négyféle árnyalat közül választhatnak, de a Land Rover Special Vehicle Operations emellett három múltidéző alapszínben is kínálja a modellt. A Tuscan Blue, Bahama Gold és Davos White árnyalatokat az eredeti Range Rover színválasztékából keltették életre. A különleges Range Rover különböző hajtáslánc-variációkkal érhető el a benzinestől a dízeleken át a P400e plug-in hibridig.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.13
A dunakanyari körjáratához kapcsolódva két új hajójáratot indít péntektől Esztergom és Zebegény....
2020.07.13
Öt kisrepülőgép szállt le engedély nélkül Rétság külterületén szombaton, mint kiderült, a....
2020.07.13
Az AUTÓS NAGYKOALÍCIÓ nemzetközi karikatúra pályázatot hirdetett AUTÓSZEKTOR Karikatúra Pályázat....
2020.07.13
Új közlekedésbiztonsági kampányában a sebességkorlátozások betartásának fontosságára hívja fel a....
2020.07.13
Nem lopják a napot a Toyota Racing Development részleg tervezői: alighogy megjelent a piacon a....
2020.07.13
Halálos baleset történt az 5-ös úton, Dabasnál hétfő reggel, az érintett szakaszon teljes az útzár....
2020.07.13
A bajor gyártó dingolfingi gyárának szomszédságában működő új létesítmény évente több mint....
2020.07.13
Egymást érték a súlyos karambolok a hétvégén az ország útjain – derül ki a rendőrség összesítéséből....
2020.07.13
A Lamborghini bemutatta Huracán Evo RWD Spyder elnevezésű modelljét. Az aerodinamikailag....
2020.07.12
Négy évesen és 73 ezer kilométerrel vette Illés Imre szegedi autós oktató azt a Toyota Corollát,....