Scania

Új-zélandi csapat nyerte a Scania Top Team 2015 döntőjét

2015.12.16.

A Top Team a Scania szerelőknek, szerviz-technikusoknak, alkatrészeseknek, munkafelvevőknek létrehozott verseny- és tréningprogramja. Az idei eseményre 62 ország több mint 8000 versenyzője jelentkezett, felülmúlva a szervezők várakozásait.

A Scania Top Team 2015 verseny egy éve kezdődött az egyes országok helyi fordulóival. A nemzeti bajnokságok győztes csapatai vehettek részt a nemzetközi regionális döntőkön, amelyek mindegyikéről a két-két legjobb csapat jutott be a Södertäljéban megrendezett világdöntőbe. Ezen a megmérettetésen bizonyult a legjobbnak az új-zélandi csapat, akik az ausztrál, brazil és angol csapatokat megelőzve állhattak a dobogó legfelső fokára.


A döntőben, csakúgy, mint a korábbi fordulókon, mind elméleti, mind gyakorlati feladatok szerepeltek. A csapatoknak először egy hat kérdésből álló elméleti tesztet kellett megoldaniuk, ahol kérdések nagyon széles palettán mozogtak. Így például szerepelt köztük a fülke billentéséről szóló, illetve a kigyulladt etanol eloltására vonatkozó is.

A következő körben a Scania alkatrészrendszerének használatával kellett egy feladatot megoldaniuk a versenyzőknek. Ebből a körből már csak három csapat jutott tovább, Ausztrália elbúcsúzott a versenytől. Majd a Scania legendás V8-as motorjának karbantartási feladata következett, ahonnan Brazília csapata nem jutott tovább. Az elméleti és gyakorlati feladatot is tartalmazó döntő megmérettetésben az új-zélandi csapat jobban teljesített az angoloknál, így ők nyerték meg a 2015-ös versenysorozatot.

A Top Team a Scania szerelőknek, szerviz-technikusoknak, alkatrészeseknek, munkafelvevőknek létrehozott verseny- és tréningprogramja. Az idei eseményre 62 ország több mint 8000 versenyzője jelentkezett, felülmúlva a szervezők várakozásait.


A fordulókra történő felkészülés során fejlődik a résztvevők szakmai tudása, erősödik a csapatszellem, és a nap, mint nap együtt dolgozó kollégák több oldalról megismerhetik egymást. A Scania folyamatos fejlesztési filozófiájával összhangban a 25 évvel ezelőtt indult Top Team egy egyszerű tréningprogramból mára már világszintű eseménnyé nőtte ki magát, több ezer jelentkezővel.

A 2014-2015-ös verseny a kilencedik nemzetközi megmérettetés. A lebonyolítás menete hasonló a korábbi évekhez: az egyes résztvevő országok először elméleti tesztekkel választják ki azokat a csapatokat, amelyek az országos döntő gyakorlati feladatain részt vesznek. Az országos döntők nyertes csapatai az öt nemzetközi elődöntő valamelyikén mérik össze tudásukat. Ezekből összesen tíz csapat jutott be a 2015. decemberi svédországi világdöntőbe.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.19
II. Albert és trónörökös fia az új Artura Spiderben száguldott. ..
2024.06.19
A rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, akit arra kérnek,....
2024.06.19
A Le Mans-i 24 órásra időzítették az Endurance Világbajnokság 2025-ös naptárának közzétételét. ..
2024.06.19
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....
2024.06.19
Törökország 40%-os extra vámot vet ki az összes kínai járműre az import visszaszorítása, a folyó....
2024.06.19
A magyar válogatott csoportmeccseinek apropóján nemzeti színűre világítják ki a Bridgestone....
2024.06.19
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd....
2024.06.19
Oktatási, kutatási és kulturális területen tervez együttműködést kialakítani a győri Széchenyi....
2024.06.19
Szoboszlai Dominik vagy Toni Kroos? Gulácsi Péter vagy Manuel Neuer? Marco Rossi vagy Julian....
2024.06.19
Mit gondolnak saját magukról az autósok? Erre voltak kíváncsiak a spanyol közvélemény-kutatók, akik....