Scania

Új-zélandi csapat nyerte a Scania Top Team 2015 döntőjét

2015.12.16.

A Top Team a Scania szerelőknek, szerviz-technikusoknak, alkatrészeseknek, munkafelvevőknek létrehozott verseny- és tréningprogramja. Az idei eseményre 62 ország több mint 8000 versenyzője jelentkezett, felülmúlva a szervezők várakozásait.

A Scania Top Team 2015 verseny egy éve kezdődött az egyes országok helyi fordulóival. A nemzeti bajnokságok győztes csapatai vehettek részt a nemzetközi regionális döntőkön, amelyek mindegyikéről a két-két legjobb csapat jutott be a Södertäljéban megrendezett világdöntőbe. Ezen a megmérettetésen bizonyult a legjobbnak az új-zélandi csapat, akik az ausztrál, brazil és angol csapatokat megelőzve állhattak a dobogó legfelső fokára.


A döntőben, csakúgy, mint a korábbi fordulókon, mind elméleti, mind gyakorlati feladatok szerepeltek. A csapatoknak először egy hat kérdésből álló elméleti tesztet kellett megoldaniuk, ahol kérdések nagyon széles palettán mozogtak. Így például szerepelt köztük a fülke billentéséről szóló, illetve a kigyulladt etanol eloltására vonatkozó is.

A következő körben a Scania alkatrészrendszerének használatával kellett egy feladatot megoldaniuk a versenyzőknek. Ebből a körből már csak három csapat jutott tovább, Ausztrália elbúcsúzott a versenytől. Majd a Scania legendás V8-as motorjának karbantartási feladata következett, ahonnan Brazília csapata nem jutott tovább. Az elméleti és gyakorlati feladatot is tartalmazó döntő megmérettetésben az új-zélandi csapat jobban teljesített az angoloknál, így ők nyerték meg a 2015-ös versenysorozatot.

A Top Team a Scania szerelőknek, szerviz-technikusoknak, alkatrészeseknek, munkafelvevőknek létrehozott verseny- és tréningprogramja. Az idei eseményre 62 ország több mint 8000 versenyzője jelentkezett, felülmúlva a szervezők várakozásait.


A fordulókra történő felkészülés során fejlődik a résztvevők szakmai tudása, erősödik a csapatszellem, és a nap, mint nap együtt dolgozó kollégák több oldalról megismerhetik egymást. A Scania folyamatos fejlesztési filozófiájával összhangban a 25 évvel ezelőtt indult Top Team egy egyszerű tréningprogramból mára már világszintű eseménnyé nőtte ki magát, több ezer jelentkezővel.

A 2014-2015-ös verseny a kilencedik nemzetközi megmérettetés. A lebonyolítás menete hasonló a korábbi évekhez: az egyes résztvevő országok először elméleti tesztekkel választják ki azokat a csapatokat, amelyek az országos döntő gyakorlati feladatain részt vesznek. Az országos döntők nyertes csapatai az öt nemzetközi elődöntő valamelyikén mérik össze tudásukat. Ezekből összesen tíz csapat jutott be a 2015. decemberi svédországi világdöntőbe.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.27
2023-ban érkezik az elektromos Porsche Macan, amivel több mint 1,8 millió tesztkilométert terveznek....
2021.11.27
Megtörtént az új Jaguar és Land Rover szalon műszaki átadása a Váci úton. ..
2021.11.27
Az év sötétebb hónapjaiban a rossz időjárási és látási viszonyok miatt megnő a közlekedési....
2021.11.27
A Mercedesnek vannak a legfiatalabb vásárlói, ha új autóról beszélünk, míg a Smartnak a....
2021.11.26
Összeroncsolódott személyautó a II. kerületi Nagykovácsi úton november 26-án, miután a járműre....
2021.11.26
Az FIA Túraautó Világkupa menetrendje szerint 2022-ben ismét 10 versenyhelyszín lesz. ..
2021.11.26
A legtöbb európai országban már kötelező a téli abroncs, van, ahol a hólánc is, de vannak, akik....
2021.11.26
A BMW Group újabb húsz európai városban, így többek között Koppenhágában, Veronában és Toulouse-ban....
2021.11.26
A Bács-Kiskun megyei rendőrök közúti veszélyeztetés bűntette miatt folytattak eljárást, és....
2021.11.26
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján elsősorban Győr-Moson-Sopron, Vas,....