AutoWallis

Újabb kínai járműmárka terjeszkedik Európában

2024.03.14.

Tovább erősíti nemzetközi pozícióját az AutoWallis Csoport, miután megállapodott a Geely Auto Group által gyártott, új energiaforrású, Farizon márkájú haszonjárművek kizárólagos forgalmazásáról 8 közép-kelet-európai országban. A kínai Geely Csoport a világ egyik legnagyobb autógyártója, élen jár az autóipari innovációkban, beleértve az önvezető technológiákat, az elektromos- és hibrid járműveket, valamint más fejlett mobilitási megoldásokat.

Újabb jelentős megállapodást kötött az AutoWallis Csoport, miután megállapodott a világ egyik legnagyobb autógyártó vállalatával, a Zhejiang Geely Holding (Geely Auto) Csoporttal a Farizon haszonjárművek kizárólagos forgalmazásáról 8 régiós országban (Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia). A Geely Auto tulajdonában lévő, 2016-ban indult Farizon Kína első olyan haszonjármű márkája, amely új energiaforrásra épülő teljes termékpalettát kínál, így nehéz és könnyű haszongépjárműveket, buszokat, továbbá nevéhez kötődik a világ első M100 metanol meghajtású nehéz teherautójának kifejlesztése is. A Farizon a zöld, nulla kibocsátású közlekedés támogatására törekszik, és ehhez saját fejlesztésű hajtásrendszerekkel rendelkezik. A márka az ázsiai sikereket követően a nemzetközi piacokra is belépett, jelen van Dél-Amerikában, a Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában, 2024-ben pedig megkezdte az európai terjeszkedését.

Ormosy Gábor, az AutoWallis Csoport vezérigazgatója a megállapodás kapcsán elmondta, hogy az AutoWallis az elsők között lépett partnerségre olyan kínai márkákkal, mint a BYD és az MG. A vállalat folyamatosan vizsgálja a további üzletfejlesztési lehetőségeket annak érdekében, hogy a Csoport 16 országos lefedettségét tovább növelje, és a Farizonnal 24-re bővülő márkakínálatát olyan innovatív és népszerű márkákkal szélesítse, melyek a következő időszak meghatározói lehetnek mind a forgalombővülést, mind pedig az eredménytermelő képesség fokozását tekintve.

Andrew Prest, az AutoWallis Csoport Nagykereskedelmi üzletágának igazgatója az új márka kapcsán elmondta, hogy a Farizon forgalmazása 2024 második felében indulhat el, kezdetben a V6E és a SuperVan modellekkel. Az AutoWallis által a Farizon kapcsán lefedett 8 országban 2023-ban 176.839 darab kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, melynek harmadát a lengyel piac tette ki. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a megállapodás stratégiai fontosságú, hiszen Lengyelországban az AutoWallis eddig alkatrész forgalmazással volt jelen, a mostani lépéssel a Csoport olyan jelentős piacon alapozza meg a jelenlétét, ahol az éves teljes új gépjármű-értékesítés 2023-ban 576.850 darab volt.

A Zhejiang Geely Holding Group (Geely Auto) a világ egyik legnagyobb autógyártó vállalata, számos márkával van jelen a piacon: a Geely mellett ilyen többek között az Európában is ismert Volvo, a Polestar, a Lotus, a Zeekr, a Proton és a Lynk & Co. A Geely élen jár az autóipari innovációban, beleértve az önvezető technológiákat, elektromos- és hibrid járműveket, valamint más fejlett mobilitási megoldásokat. Az elmúlt években a vállalat a szektorban betöltött pozíciójával és széleskörű tevékenységével az autóipar globális térképén is jelentős kínai szereplővé vált.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.21
Súlyos baleset történt szombaton délután a szlovákiai Vysoká nad Kysucou községben (Čadcai járás):....
2024.06.20
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2024.06.20
A Múzeumok éjszakáján, szombaton nyílik meg a Földalatti Vasúti Múzeum új kiállítása, amely a 150....
2024.06.20
1999-ben történelmet írt a BMW V12 LMR, ami két Le Mans korszak között tudta megnyerni a 24 órás....
2024.06.20
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.06.20
A Le Mans-i 24 órás versenyen debütált a Michelin bemutatja levegő nélküli holdjárókerekének....
2024.06.20
Május végén rendezték meg a szlovákiai Svidnikben az idei Big Rocket Cup-ot, melyre a Szegedi....
2024.06.20
A Miskolci Egyetem (ME) és a CATL Debrecen együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a....
2024.06.20
Dubaj rendőrsége ezen a héten avatta fel a Tesla elektromosautó-gyár extravagáns terepjárójának....
2024.06.20
Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett villanyautók száma Magyarországon. ..