Ford Transit

Variációk Transitra

2018.08.01.

A Ford Transit új, könnyűszerkezetes, fülkés alvázkivitele alacsony platómagasságával rengeteg könnyen pakolható felépítmény hordozására alkalmas, így különösen ideális városi elosztó- és szállító feladatokra.

A Ford európai Transit Center hálózatában megrendelhető új változat hátsó vázmagassága 100 mm-rel alacsonyabb az elsőkerék-hajtású Transit alapmodellekénél, így különösen alacsony platómagasság alakítható ki, ami jelentősen megkönnyíti a rakomány ki- és bepakolását. A hagyományos szerkezetű fülkés alvázas Transitokhoz képest a 200 kilogrammos tömegmegtakarítással a teherbírás is megnövekedett, amelynek előnyei különösen könnyűszerkezetes felépítményekkel használhatók ki. A tömegcsökkenés az üzemeltetés költségét tekintve is előnyökkel jár, hiszen jótékonyan hat a fogyasztásra.

A könnyűszerkezetes vázú kivitel az Európában változatlanul sikeres, kéttonnás teherbírású Transit sorozatra épít. Idén, 2018 júniusáig összesen 52 100 új Transit talált gazdára az európai piacokon, ami 13 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

„A Transit sikereinek kulcsa a hatalmas méret-, felépítmény-, és hajtásláncválaszték, amit ez az új változat tovább bővít és erősít,” mondta Hans Schep, a Ford Európa haszonjárműves üzletágának vezetője. „Az új könnyűszerkezetes alvázú Transit izgalmas lehetőségeket kínál alacsonypadlós felépítmények építésére, olyanokéra, amelyeknél a könnyű ki- és berakodás különösen fontos szempont.”

A könnyűszerkezetes fülkés alvázkivitel az előkerék-hajtású Transit családra épül, és alapesetben hátsó fülkefal nélkül készül, hogy az esetleges egyedi építésű, zárt felépítmény innen is könnyen megközelíthető legyen. A vevők háromféle tengelytáv közül választhatnak: a széles nyomtávú hátsó futómű a leghosszabb változathoz alapáron jár, a két rövidebbhez pedig megrendelhető. Mindhárom hosszvariáns legnagyobb megengedett össztömege 3,5 tonna.

A motorok valamennyi kivitelben a Ford 2,0 literes EcoBlue turbódízelei 130, vagy 170 LE-s teljesítménnyel, és hatfokozatú, kézi kapcsolású sebességváltóval.* A vevők a városi kiszállító, elosztó feladatokat jelentősen megkönnyítő hatfokozatú automata sebességváltót is választhatnak.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.28
Ha a Volkswagenről, vagy a Mercedesről vagy a BMW-ről beszélünk, német autókra és elsősorban német....
2021.09.28
A Toyota Gazoo Racing egyedülálló projektje keretében rég nem gyártott, ám a gyűjtők által annál....
2021.09.28
Október 10-én autós közlekedésbiztonsági napot rendez a Groupama Tanpályán a HUMDA Magyar Autó-....
2021.09.28
Az elektromos autók gyúlékonyabbak, mint a hagyományos járművek?  Nem, mondja a Allianz.  Csak az....
2021.09.28
Évtizedek óta napirenden van Németországban, bevezessék-e autópályákon az EU-ban általános 130....
2021.09.28
Tavaly nyáron thaiföldi, belpiacos modellként jelent meg, és nem tűnt többnek kuriózumnál.....
2021.09.28
Két személygépkocsi ütközött, három ember megsérült - írja a police.hu ..
2021.09.28
Az AutoWallis Csoport árbevétele a 2020-as érték több mint négyszeresére, 400 milliárd forint fölé....
2021.09.28
Újabb faceliftet kapott a Mini Cooper család, mi pedig egy jól felszerelt, de alapmotoros....
2021.09.28
A svéd Volvo és kínai anyavállalata, a Geely, a hétfői bejelentés alapján, a tőzsdei bevezetés....