rendőrségi eljárás

Videón, ahogy menet közben kiugrik az autóból

2023.08.15.

Menet közben ugrott ki a sofőr abból a kocsiból, amiben 12 illegális migráns utazott. A készenléti rendőrök a cseh járőrökkel közösen pár méteren belül elfogták a menekülő embercsempészt. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított vele szemben, míg a szír utasokat a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Filmbe illő jelenet játszódott le 2023. augusztus 13-án kora délután Szeged közelében. Kaszkadőrökre jellemző mozdulattal ugrott ki egy közlekedő autóból a sofőr. Tette azonban nemcsak hajmeresztő volt, de életveszélyes is.

A Készenéti Rendőrség (KR) XXII. Bevetési Osztályának járőrei cseh kollégáikkal közösen hajtottak végre gépkocsizó járőrszolgálatot Szeged környékén. Egy cseh hatósági jelzésű, rendőri jelleggel ellátott szolgálati gépkocsival közlekedtek az 55-ös számú főúton, amikor a 25-ös km. szelvényben lévő körforgalomban nagy sebességgel egy utasokkal teli Audi kanyarodott eléjük. 

A gépkocsi sofőrje a körforgalomból kiérve lassított, majd a bal oldali ajtót kinyitva, az autóból menet közben kiugrott, és a közeli rétre szaladt. A cseh járőrök és a készenléti rendőrök pár méter megtételét követően elfogták.

Közben a vezető nélkül tovább guruló autóban utazóknak sikerült megállítaniuk a gépkocsit. Abban összesen tizenketten utaztak, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat, de okmányokkal nem rendelkeztek, és jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták semmivel igazolni. Így őket a közben helyszínre érkező Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A 26 éves román sofőrt elfogását követően a rendőrök ellátásra beszállították az orvosi ügyeletre, ahol hámsérüléseit ellátták. Ezt követően történt meg gyanúsított kihallgatása és őrizetbe vétele. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés miatt indított vele szemben büntetőeljárást, és kezdeményezte letartóztatását. 

 
 
 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....
2024.05.27
Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek....
2024.05.27
A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország....
2024.05.27
A  Magyar Kormány nevében Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntötte Magyarország tíz legnagyobb....
2024.05.27
Az ÖBB – Osztrák Szövetségi Vasútak -  létszámhiánnyal küzd. A vasútspecifikus foglalkozások a....
2024.05.27
Péntekről szombatra virradó éjszaka egy Hyundai személykocsi csapódott fának Nagymácséd (Galántai....
2024.05.26
Szigetújfalu közelében találták meg vasárnap a Verőcénél múlt szombaton történt hajóbaleset hatodik....
2024.05.26
A megújított Superb kombi változata akkor lép piacra, amikor a riválisok mezőnye ritkul, a....
2024.05.26
A hazai közönség előtt szereplő Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-....