e-mobilitás

A Volkswagen villamosítja a Vatikán járműparkját: 40 elektromos autót rendeltek

2023.11.26.

A Volkswagen támogatja a Vatikánvárost a fenntartható mobilitásra való átállásban. 2024 elején a cég csaknem 40 teljesen elektromos modellt fog szállítani  az ID.3-tól az ID.4-ig az ID.5-ig – írja honlapján Európa legnagyobb autógyára.

A járművek a Vatikán dekarbonizációs stratégiájának részét képezik. A tervek szerint 2030-ra klímasemlegessé teszik a flottát. Imelda Labbé, a Volkswagen igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja, valamint Dr. Christian Dahlheim, a Volkswagen Financial Services AG vezérigazgatója személyesen mutatta be a Vatikánnak az első két elektromos járművet, a két ID.3 Pro Performance-t.

Járműátadás a Vatikánban (balról jobbra): Dr. Marcus Osegowitsch, a Volkswagen Group Italia vezérigazgatója; Ferenc pápa; Imelda Labbé, a Volkswagen igazgatótanácsának értékesítési és marketingvezetője és dr. Christian Dahlheim, a Volkswagen Financial Services AG vezérigazgatója. Fotó: Volkswagen

„A járműflották villamosítása világszerte egyre fontosabbá válik. A jövőben a vatikáni alkalmazottak is belekerülnek ebbe a körbe. Ez nagy megtiszteltetés márkánk számára, és kiemeli a teljesen elektromos ID-k vonzerejét.” – mondta Imelda Labbé a vatikáni járműátadáson.

Dr. Christian Dahlheim hozzátette: „Nagyon örülünk, hogy támogathatjuk a Vatikánt ebben a fontos projektben. Ez valami nagyon különleges számunkra, és azt mutatja, hogy abszolút versenyképesek vagyunk mobilitási megoldásainkkal.”

ID.5 is lesz a Vatikánban.

A Vatikánvárosi Állam elkötelezett az innovatív és fenntartható megoldások megvalósítása mellett, amelyek lehetővé teszik az emberi tevékenységek környezetre gyakorolt ​​hatásának konkrét csökkentését a bolygó védelme érdekében. A mobilitás áll az „Ökológiai Rekonstrukció 2030” elnevezésű speciális program középpontjában, amelynek célja az állami járműpark karbonlábnyomának csökkentése. Ennek érdekében a meglévő járműveket fokozatosan elektromos járművekre cserélik annak érdekében, hogy 2030-ra a teljes flotta CO2-semlegessége megvalósuljon.

A Volkswagen a kiválasztott partner ebben a projektben, és 2024 elejétől a Volkswagen Financial Services révén egy teljesen elektromos járműflottát szállít a Vatikánvárosba. A későbbi szakaszokban a Volkswagen-csoport márkáiból további, zéró emissziós járműveket adnak át a Vatikánnak. A cél a városállam teljes flottájának villamosítása 2030-ig.

A Volkswagen Financial Services a Volkswagen AG (Group) részlege, és magában foglalja a Volkswagen Financial Services AG-t és annak leányvállalatait, a Volkswagen Bank GmbH-t, a Porsche Financial Services-t, valamint a Volkswagen AG-hoz közvetlenül vagy közvetve tartozó pénzügyi szolgáltató vállalatokat az Egyesült Államokban és Kanadában a Scania márka és a Porsche Holding Salzburg kivételével. A fő üzleti területek közé tartozik a kereskedő- és ügyfélfinanszírozás, a lízing, a banki és biztosítási üzletág, a flottakezelési üzletág és a mobilitási ajánlatok. A Volkswagen Financial Services 17 713 embert foglalkoztat világszerte – ebből 7 692 főt csak Németországban. A Volkswagen Financial Services mérlegfőösszege körülbelül 240 milliárd euró, működési eredménye 5,60 milliárd euró, és portfóliója körülbelül 22,0 millió szerződésből áll (2022. december 31-én).

A Volkswagen Passenger Cars márka több mint 140 piacon van jelen világszerte, és tizenkét országban 29 helyszínen gyártanak járműveket. 2022-ben a Volkswagen körülbelül 4,6 millió járművet szállított le. Ide tartoznak az olyan bestsellerek, mint a Polo, T-Roc, T-Cross, Golf, Tiguan és Passat, valamint a teljesen elektromos ID.3, ID.4, ID.5 és ID.6 modellek. A vállalat tavaly több mint 330 000 tisztán elektromos járművet szállított ügyfeleinek. Jelenleg körülbelül 170 000 ember dolgozik a Volkswagennél világszerte. ACCELERATE stratégiájával a Volkswagen következetesen előmozdítja a fenntartható mobilitás legkívánatosabb márkájává való fejlődését.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.19
A járatok törlése megterheli az ausztriai utazókat. Csak az elmúlt 6 napban 1129 késés és közel 100....
2024.07.18
Csehországban az idei első fél évben 774 310 személyautót gyártottak, ami éves szinten 4,9....
2024.07.18
A HangZóna mai vendége Piri András, a Q-Service partnerhálózati vezetője, a Young Car Mechanic....
2024.07.18
Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama, melynek....
2024.07.18
A gyorshajtási bírságok is elkerülhetőek lesznek az új eszközzel. ..
2024.07.18
Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma júniusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.07.18
Látványosan frissült a Cupra Formentor és a Cupra Leon/Leon Sportstourer duó. A plug-in hibrid....
2024.07.18
Az őzek kezdődő párzása miatt óvatosságra, figyelmesebb közlekedésre hívja fel a figyelmet a....
2024.07.18
Ahogy február óta töretlenül, úgy júniusban is a kontinens élmezőnyébe tartozott a magyarországi....
2024.07.18
Megadta a módját a Goodwoodi Sebességfesztiválon való részvételének a Toyota. A márka....