Volkswagen találkozó

VW-találkozó hatodszor - tradíció, újdonságok és a sportosság volt idén terítéken

2017.10.07.

Az őszies időjárás ellenére tízezer látogató vett részt a hatodik alkalommal megrendezett Volkswagen márkatalálkozó és családi napon. A Hungaroring teljes területét elfoglaló autós sokadalom fókuszában változatlanul a családok voltak, a szervezők ezúttal a hagyományok és újdonságok mellett a performance modellekre fektettek nagyobb hangsúlyt. Rendhagyó módon a nyereményautót a sorsolás pillanatában jelen levő legkisebb licittevő vihette haza, mindössze 138 forintért.

Kép és szöveg: Horváth Miklós

2012 óta, menetrend szerint, az őszi hónap beköszöntével rendezi meg a hazai importőr a wolfsburgi márka rajongóinak találkozóját. Kezdetben hétezer résztvevővel még csak Golf-találkozóként indult az esemény, ezt követően pedig évről-évre egyre nagyobb látogatói létszámot regisztráltak a hazai autósport fellegvárában. Elsősorban annak köszönhetően, hogy minden Volkswagen tulajdonos és típusonként szervezett márkaklub számára megnyílt az esemény, 2015-ben már 12 ezer résztvevője volt a sokadalomnak. Tavaly és az idei évben viszont az időjárás közbeszólt. A borús, később esős időjárás ellenére a programok, a látnivalók és nem utolsó sorban a nyereményautó ismét nagy tömeget vonzott a Hungaroringre, garantálva, hogy kortól, nemtől és márkaidentitástól függetlenül mindenki számára tartalmas és szórakoztató legyen az ott töltött idő.

A hangulatért idén DJ Palotás és a Wellhello volt a felelős - képre kattintva galéria nyílik

A szokásokhoz híven, a Paddock területén a szakmai zsűri által kiválasztott (különleges vagy szép, vagy mindkettő) 300 Golf kapott helyet, a Bogarak és Transporterek pedig a Hippifaluban, a találkozó hivatalos after party helyszínén sorakoztak fel. A többi oldtimer, youngtimer, gyári vagy tuning állapotú VW emblémás (Passat, Polo, Jetta/Bora/Vento, Scirocco/Corrado) klubonként csoportosult a területen.

Az elmúlt években a Passat B8, a Golf Variant és a 7-es Golf is itt mutatkozott be a hazai közönség előtt, ezt a tradíciót idén is megtartották a szervezők

A találkozó egyediségét két teljesen új modell premierje adta, valamint a márka innovatív és avantgárd stílusirányzatát megtestesítő koncepcióautója, a BUDD-e. A nóvumok sorát egy a VIP teraszon kiállított PanAmericana Multivan 4Motion DSG erősítette, továbbá egy külön boxban a nagyközönség számára is látható volt két különleges hibrid autó: a Golf GTE Performance Concept és a Golf GTE Variant ImpulsE. Utóbbi esetében a 221 lóerős rendszerteljesítmény 50 km-es emissziómentes hatótávja 120-ra bővült, egy nagyobb 16,8 kWh-ás akkupakknak köszönhetően.

Az új Polo leleplezése előtt Németh Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója elmondta, hogy a 6. generációs modell lényegét a kontinuitás fogalma fejezi ki leginkább. Az 1975 óta gyártott B-szegmensbéli autóból világszerte 16,5 millió darab fut az utakon, hazánkban pedig a Porsche Hungária Kft. 1991-es működése óta 85 ezer darabot helyeztek forgalomba. A szupermini népautó már a múlté, az új Polo külső méreteit tekintve nagyobb, mint a 3-as Golf. A nők szívét meghódítani valószínű, hogy a színezett, vezető felé hajló műszerfala fogja, a kategóriában új mércét pedig asszisztens rendszereivel állít az újdonság. Az alapfelszereltség része a gyalogosokat is felismerő városi vészfékasszisztens, az extralistán pedig a nagyoktól leszivárgott opciók is megjelennek. Okos start-stop rendszer, ami a kocsisor megindulását figyelve indítja újra a motort, távolságtartó tempomat, holttér- és éberségfigyelő is rendelhető az új Polo-hoz, ugyanakkor a prémiumautók baleseti csomagja is elérhető hozzá: becsapódásra felkészülve megfeszíti az öveket, felhúzza az ablakokat, becsukja a napfénytetőt, becsapódás után pedig állóra fékezi az autót.

Az új Polo kínálatában a januártól érkező 200 LE-s GTI modell a nagy újdonság. Minden kereskedésben helyet kapnak a különleges modellek, a Polo Beats elnevezés egy 6 hangszórós, 300 watt-os hangrendszerre utal

A folytatásból megtudtuk, hogy a VW a Tiguan sikereire alapozva kíván megjelenni a piacon a márkatalálkozón bemutatott T-Roc-kal. A márkaigazgató felvezetőjében elmondta, hogy hazánkban az idei évre prognosztizált újautó eladások 36 százalékát a városi terepjárók teszik ki, a tendencia minden bizonnyal erősödik majd, 2 év múlva akár 45 százalék is lehet a SUV-ok aránya. A DSG-vel és 4Motion hajtással is konfigurálható T-Roc hivatalos kommunikációja csak 2018 januárjában kezdődik, a frankfurti világpremier után két héttel viszont már itthon is rendelhető a márka életében új frontot nyitó modell.

Korábban az A0-ás kategóriában a Volkswagen nem volt jelen, ezt a hiányt kívánja pótolni a T-Roc

A márka jövőjét és az e-mobilitás esszenciáját hordozó BUDD-e hatótávja 533 km. Villámtöltéssel 15 perc alatt 80 százalék szuflát szívhat magába, 317 lóerős teljesítményén és 150 km/h-ás maximális sebességén túl minden olyan fejlesztés megtalálható benne, melyek az eljövendő modellekben is megtalálhatók lesznek. Nincs visszapillantó tükre, a kezelőfelületeken pedig nincsenek gombok, érintéssel és gesztusokkal vezérelhetők a fedélzeti rendszerei.

A Hippifaluban szintén rengeteg gyerekprogram színesítette a rendezvényt, a felnőttek Touaregekkel, Amarokokkal, Tiguannal off-roadozhattak az erdőben, beülhettek a mobil off-road pályán cikázó Amarokba, vagy éppen benevezhettek a Bullimpiára, a Transporterekkel vívott látványos és szórakoztató versenyre.

A korábbi évek hagyományától egyetlen dologban tértek el idén a szervezők, megspórolva ezzel a hosszas sorban állást, valamint a tombolák vagy a várakozók türelmének idő előtti megfogyatkozását. A WeltAuto gondozásában kiválasztott 6-os Golfot az a látogató vihette haza, aki a golflicit.hu oldalon megtippelte azt a legkisebb egész számot, melyre senki más nem voksolt, és az eredményhirdetéskor a helyszínen tartózkodik. A szerencse egy Pest megyei játékosnak kedvezett, aki 138 forintért lehetett új tulajdonosa a 8 éves, 186 ezer km-t futott gyári alkatrészekkel felújított Golfnak.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.05
A nemrég, 90 éves korában elhuny brit legenda 1955-ben hatalmas rekorddal nyerte meg az 1000....
2020.08.05
Michel Roman Franciaországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.05
A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett és hatóság félrevezetése vétség....
2020.08.05
A gyomrán keresztül is meg kell fogni a vásárlót – hirdette meg az új elvet a SEAT. A barcelonai....
2020.08.05
Több mint 15 ezer nagycsalád vett már autót kormányzati támogatással, közülük több mint 4 ezren....
2020.08.05
A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert, a környezetbarát megoldások mellett....
2020.08.05
- Az autóipar jelenleg átalakuláson megy keresztül, aminek velejárója, hogy a fejlesztési ciklusok....
2020.08.05
Őrület – ezzel a szóval kommentálják az osztrák lapok az augusztusi havazást. Nyugat-Ausztriában és....
2020.08.05
Az autonóm vezetés felé haladás jegyében a Toshiba nagy felbontású, nagy hatótávolságú fényérzékelő....
2020.08.05
Halálos baleset történt Kisfalud külterületén - tette közzé a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-....