zöld

A ZF Lenksysteme Hungária Kft. a hónap beuházója

2013.09.27.

Innováció, fejlesztés és hozzáadott érték nélkül a magyar gazdaság nehezen tudna előre jutni, ezért szükség van arra, hogy az innovatív gondolat vállalkozás formáját öltve a magyar gazdaság szerves részévé váljon - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken a "Díj a sikeres vállalkozásokért" szeptemberi elismeréseinek átadásán, Budapesten.

     A díjat Varga Mihály kezdeményezésére 2013 augusztusától kezdődően minden hónapban három - a hónap beruházója, a hónap kis- és középvállalkozása, a hónap induló vállalkozása - kategóriában azzal a céllal adják át, hogy elismertté tegyék, ösztönözzék azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, kis- és középvállalkozásokat és induló cégeket, amelyek hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez, és példaként szolgálnak a sikeres vállalkozások megvalósításához.
    A zsűri döntése alapján szeptemberben a hónap beruházója elismerést a ZF Lenksysteme Hungária Kft., a hónap kis- és középvállalkozása díjat az Evopro Informatikai és Automatizálás Kft., a hónap induló vállalkozása címet az ImmunoGenes Kft. kapta.
    Varga Mihály az ünnepségen hangsúlyozta, hogy az elismeréssel szeretnék arra irányítani a figyelmet, hogy Magyarországon is lehet sikeresen vállalkozni.
    A gazdasági miniszter elmondta, hogy a tárcánál Budapest HUB néven szakmai munkacsoportot hoznak létre, amelynek feladata lesz áttekinteni, hogyan lehet államigazgatási szinten segíteni többi között az induló innovatív vállalkozásokat, az úgynevezett start-up cégeket. Végig kell gondolni, hogy az innováció területén az innovációs alap, az innovációs hivatal, a pályázati rendszer révén hogyan lehet a start-up cégeket támogatni - mondta.
    Varga Mihály kitért arra, hogy 2014. január elsejétől a gazdasági minisztériumban döntenek majd a gazdaságfejlesztési pályázatokról, azt szeretnék, ha a következő hét évben az uniós támogatások 60 százalékát gazdaságfejlesztési célokra költenék, ezért is fontos a Budapest HUB munkacsoport munkája.
    Matthias Augenstein, a 10 éve Magyarországon lévő ZF Lenksysteme Hungária Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a cégcsoporton belül 2013-ban a magyarországi vállalat kapta meg a lehetőséget az EPSapa elektromos kormánymű gyártására és összeszerelésére a felső kategóriás gépjárművekhez, ehhez egri telephelyüktől nem messze, Makláron 2014 tavaszáig jelentős beruházást hajtanak végre, a meglévő létszám megtartása mellett a foglalkoztatottak számát 150-nel növelik. A döntéshez a magyarországi vállalkozás- és növekedésbarát gazdaságpolitika is hozzájárult - tette hozzá.
    Bodnár Balázs, az Evopro Informatikai és Automatizálási Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a magyar tulajdonú társaság bebizonyította, hogy magyar mérnöki tudásra építve lehet sikeres exporttevékenységet végezni. A méltatás szerint a cég mérnökei többi között közreműködtek a kecskeméti és brémai Mercedes, továbbá az Audi és a BMW autógyárak gyártósorai kialakításában, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és számos nagyváros - köztük Miami, London, Madrid, München, Dubai, Peking - repterein üzemelő csomagszállító rendszerek megvalósításában.
    Kacskovics Imre, az immunológiai és géntechnológiai kutatásban tevékenykedő ImmunoGenes Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy nemzetközi szinten is elismert, tapasztalt szakemberekkel dolgoznak, és a mostani elismerés biztatást jelent munkájuk folytatásához.

MTI
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.21
Ideje átgondolni, hogy mit tartunk egyáltalán automobilnak, azaz önmagától mozgó személy- és....
2021.10.21
Szeptemberben 639 051 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a tavalyi azonos....
2021.10.21
A németországi, és ezen belül is a Baden-Württemberg tartományban működő vállalatok főszerepet....
2021.10.21
Átadták csütörtök délután az M80-as autóút Körmend-Rábafüzes között nettó 62 milliárd forintos....
2021.10.21
Nem csak Bécsben, Salzburgban is kedvelt a turisták körében a ló vonatta kocsi, a fiáker. Úgy tűnik....
2021.10.21
A padlógáz nem csupán a többi közlekedőre nézve lehet veszélyes, de sokba kerülhet annak is, aki....
2021.10.21
A hidrogén felhasználása számos területen elképzelhető Magyarországon - mondta az innovációs és....
2021.10.21
Elemzők által becsültnél nagyobb mértékben nőtt a teherautókat, buszokat, hajómotorokat és....
2021.10.21
Teljes útzár mellett tűzoltók végzik a mentést - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.10.21
Miközben a személyautó és a tehergépkocsi gumiabroncsok piaca stagnál idén a harmadik negyedévben....