FTC

Zöld-fehér Oroszlán

2017.08.24.

A Groupama Arénában, a Ferencvárosi Torna Club otthonában a meghívott vendégek, szurkolók és persze a sajtó képviselői jelenlétében vehették birtokba a sportolók azt az új luxusautóbuszt, amelyet az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. szponzorációs szerződés keretében bocsájtott a sportklub rendelkezésére.

Az új jármű a tavalyi hannoveri IAA szakmai kiállításon bemutatott Neoplan Tourliner háromtengelyes változata, amelyet az átadó napjára, augusztus 15-re, a Fradi formatervező csapata fel is díszített a klub logójával és a jármű bal oldalát teljes terjedelmében elfoglaló, természetesen zöld színű FERENCVÁROS felirattal.

A járművet egy 460 lóerős motor hajtja, 12 fokozatú automatizált sebességváltón keresztül. Rendelkezik minden olyan ma már nagyrészt kötelező elektronikai berendezéssel, amely a futballcsapat biztonságos célba érkezését szolgálja. Így a menetstabilizátor rendszer mellett sávelhagyás-figyelmeztető berendezés, távolságkövető tempomat és automatikus vészfékező-rendszer is megtalálható a járműben. Az új Neoplan Tourliner emellett megfelel a legújabb borulási-utasbiztonsági előírásoknak is, amely megerősített, acélvázas utasfülkét feltételez.

Az utastér kialakítása, amellett, hogy színvilágában igazodik a zöld-fehér csapatszínekhez, a lehető legmagasabb luxust képviseli. A félbőr ülések mindegyikéhez tartozik USB port, amelyek segítségével a táblagépek és mobiltelefonok bármikor tölthetőek. Az autóbusz video- és Hi-Fi rendszerét HDMI csatlakozóval is ellátták, így utazás közben is visszanézhetőek a csapat felkészítését szolgáló filmek is. A járművet a speciális igényeknek megfelelően a szokásosnál nagyobb italhűtő berendezéssel is felszerelték.

A Fradi színekben pompázó jármű jelképes kulcsát Martin Strier, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. nemrégiben kinevezett ügyvezető igazgatója adta át Kubatov Gábornak, a Ferencvárosi Torna Club elnökének.

Martin Strier rövid beszédében elmondta, nem a Fradi az egyetlen első osztályban szereplő futballcsapat, amelyik MAN gyártmányú autóbusszal jár a meccsekre. Németországban több, Bundesligában szereplő focicsapat is ezt a márkát használja utazásaihoz, de más országok, így Svájc, vagy Franciaország több élvonalbeli csapata is oroszlános jelzéssel ellátott járművel utazik. Ezért is vesz részt nagy örömmel a járműgyártásban magas színvonalat képviselő gyártóként szereplő MAN egy szintén a saját területén, a futballban, a legjobbak között teljesítő klub támogatásában Magyarországon is, hangsúlyozta az ügyvezető.

Kubatov Gábor elmondta, gyártóként az MAN ugyanúgy az első helyen kíván szerepelni a konkurensei között, ahogyan az FTC futballcsapata is első kíván lenni a bajnokságban. Ez a közös nevező jó alapot teremt a két partner hosszú távú együttműködéséhez.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.04.04
Az édes méz és a klasszikus italok már a vírusválság előtt megfertőzték az autómárkákat. ..
2020.04.04
És a központi uniós támogatás szükségességére hívják fel a figyelmet. ..
2020.04.04
Luciano Santos Duarte Brazíliából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.04.04
A 2021-es idényben az Aston Martin gyári csapataként indul a Forma-1-es világbajnoki sorozatban a....
2020.04.04
A Fővárosi Önkormányzat néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávok kialakításáról döntött.....
2020.04.04
Egy 50 éves kunfehértói férfi vesztette életét a baleset következtében. ..
2020.04.04
A koronavírus okozta válságra reagálva a Volkswagen-csoport megkezdte az arcvédő tartók gyártását....
2020.04.04
Spanyolországban hatalmas divat lett az autók műszerfalára felszerelt fedélzeti kamera, mely....
2020.04.04
A karanténban ragadt emberekhez akarják elvinni a kultúrát a fővárosban. ..
2020.04.04
A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja....