Suzuki

2016: a Suzuki nagy éve

2016.12.03.

Stabil piaci elsőség, negyedszázados évforduló, meghatározó új modellek: a Suzuki kiemelkedő évet zár 2016-ban és a következő évben hasonlóan erős időszakra készülhet.

Bár néhány hét még hátra van karácsonyig, 2016 kimagaslóan sikeres év a Suzuki számára. A január 1. és október 31. között forgalomba helyezett 8836 autóval a Suzuki visszatért a személyautó-értékesítési rangsor élére. Kereken 1000 darabbal több új Suzuki kapott magyar rendszámot, mint Opel. A harmadik helyen a Ford áll.

5255 Vitara, 85 százalékos fejlődés - A márka sikere a modellek kiváló szereplésén is alapszik. A Swift még mindig a kiskategória legkeresettebb autója, a Vitara pedig az SUV-szegmenst vezeti toronymagasan, a Datahouse adatai szerint 23,6 százalékos részesedéssel. Az október végéig forgalomba helyezett 5255 autó 85 százalékos növekedés a tavalyi év első tíz hónapjához viszonyítva. Az esztergomi sikermodell egyben a magyar magánvásárlók kedvenc autója is.

Nyár elejétől gazdagítja a kínálatot a Baleno, amely megtalálta a helyét a Suzuki palettáján belül. Az újdonság a család első autójaként és második autóként egyaránt megfelelő. Mind a szaksajtó cikkei, mind az ügyfelek kiemelik az autó takarékosságát. Egy német autós lap fogyasztási versenyén a Baleno 3,14 liter/100 kilométer fogyasztást ért el közúti forgalomban a 112 lóerős K10C turbómotorral, a 90 lóerős négyhengeres szívómotor pedig a hazai sajtóteszteken 4,9-5,5 literes átlagokat produkált.

A nyár végére időzített megújult SX4 S-Cross nemcsak méretében, de modern technikájával is a márka csúcsmodellje. Markáns új orra és 18 centiméterre növelt hasmagassága kiemeli robusztus felépítését. Az autó fejlett vezetőtámogató rendszereivel, köztük adaptív távolságtartó tempomattal, és ügyes részletmegoldásaival, például az állítható hátsó üléstámlákkal remekül használható családi vagy vállalati célokra. Új, három- és négyhengeres turbómotorjai közvetlen benzinbefecskendezéssel és változó szívószelep-vezérléssel, de továbbra is a megbízható láncos szelepvezérléssel működnek.

A vásárlók hűsége és elégedettsége arra ösztönözte a Suzukit, hogy a Vitara S és a megújult SX4 S-Cross főszereplésével készítsen egy saját gyártású reklámfilmet. A reklámfilm-forgatás költségei miatt a legtöbb márka a nemzetközi spotokat használja, de a Suzuki egy magyar környezetben játszódó alkotással kívánt köszönetet mondani a vásárlóknak támogatásukért, amivel kitüntetik a márkát. A film megtekinthető ide kattintva.

Kerek évforduló - 2016 jubileumi év: 25 éve, 1991. áprilisában alakult a Magyar Suzuki és ezzel a zöldmezős beruházással újra megjelent hazánkban a teljes vertikumú autógyártás. Egykor 12 robottal kezdett működni az üzem, ma, a többszöri bővítést követően, 700 robot veszi le a terhet a munkatársak válláról. Az elmúlt negyedszázadban FIAT, Opel és Subaru emblémás testvérmodellek is születtek Esztergomban. Az üzem jelenleg a Swiftet, a Vitarát és az SX4 S-Crosst gyártja, amelyekben a megbízhatóságon és a csekély szervizigényen kívül közös vonás az ötcsillagos Euro NCAP-törésteszt eredmény is.

2017: Vitara Limited és újra Ignis - Jövőre a Magyar Suzuki életében talán a legfontosabb változás a Swift modellváltásához kapcsolódik. A kisautó 25 év után kikerül az esztergomi gyártmánypalettáról, mivel utóda Japánból érkezik az európai piacokra. Esztergom a jövőben tisztán terepjáró-gyártóbázissá válhat. Fontos új modellváltozat jelenik meg Magyarország legkedveltebb SUV-jából. Év elején kezdődhet a Vitara Limited Edition értékesítése, amely a Vitara S külső és belső jegyeit viseli, de orrában az 1,6 literes szívómotor dolgozik. Mintegy 85 százalékos részesedésével ez a motor messze a magyar ügyfelek kedvence, és most elérhetővé válik a turbómotoros csúcsmodell függőleges osztású hűtőmaszkjával, igen vonzó és egyedi külsővel, belsővel.

Nem kell sokáig várni az új Ignisre sem: az izgalmas városi terepjáró értékesítése az év első felében indul. A Suzuki híres arról, hogy kisautói is elérhetőek négykerék-hajtással, ám a városi crossover eltérő vevőkörnek szól, mint a kőkemény terepen remeklő 4x4-es Jimny. A Suzuki és a márkakereskedő-hálózat tagjai mindent megtesznek, hogy 2017 végén az ideihez hasonlóan sikeres évre tekinthessünk vissza.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.24
Keddről szerdára virradó éjjel egy személyautó megcsúszott a tiszai Huszár Mátyás rakparton és....
2024.04.24
Bár az elektromos autók iránti kereslet továbbra is növekszik, a növekedés üteme közel sem olyan....
2024.04.24
Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 6-os főúti csomópontnál....
2024.04.24
- Áprilisban tíznapos amerikai egyesült államokbeli szakmai úton vettek részt a magyar....
2024.04.24
Értékes bajnoki pontokat veszített Losonczy Levente az elmúlt hétvégén a túraautós TCR Europe....
2024.04.24
Itt az új törvényjavaslat.   ..
2024.04.24
Zivatarok alakulhatnak ki, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként....
2024.04.23
A japán filmtörténet, sőt, a világ egyik legsikeresebb animációs alkotása adott ihletet ahhoz az....
2024.04.23
Izgalmas és világszintű versenyeknek ad otthont a hétvégén a Balaton Park Circuit. ..
2024.04.23
A világgazdaság következő éveit, évtizedeit leginkább az elektromos autóipari forradalom határozza....