BMW Motorrad

2017-ben érkeznek a megújult bajor középkategóriás motorok

2016.11.08.

Az új F 800 R roadsterrel és F 800 GT sportos túramotorral a BMW Motorrad megújítja széles termékpalettáját a népszerű középkategóriában. A BMW Motorrad kéthengeres motorkerékpárjai már eddig is nagyszerűen megfeleltek akár városi felhasználásról, kanyargós utakon való sportos motorozásról vagy szóló illetve kétszemélyes dinamikus túrázásról volt szó, a továbbfejlesztett változatok azonban még sokoldalúbb felhasználhatóságról tesznek tanúbizonyságot.

A nagy nyomatékú, folyadékhűtésű, 798 köbcentiméteres kéthengeres motor továbbra is dinamikus meghajtást szavatol mindkét modell számára. Az erőforrás teljesítménye 8000-es percenkénti fordulatszámnál 66 kW (90 LE). Az F 800 R hajtásáról a szegmensében tipikusnak számító lánc gondoskodik, az F 800 GT-ben pedig gondozásmentes fogasszíj felel a hajtásért, amely páratlan teljesítmény leadás mellett a hosszabb túrákra is kiválóan megfelel.

 Mindkét motorkerékpár 2017-es változata teljesíti az EU4-es normákat. A legfőbb megkülönböztető jele az új megjelenésű rozsdamentes acél kipufogódob-vég. A BMW Motorrad kiegészítők kínálatában elérhető az Akrapovič gyártmányú HP sport kipufogódob, amely szintén új dizájnt kapott.

A „ride-by-wire” rendszer a motoros parancsait a gázmarkolat szenzortól közvetlenül továbbítja a motor vezérlőegységének és a fojtószelepnek. Az eredmény még finomabban adagolható gáz és fokozott gázreakció. Mindez lehetővé teszi az új „Rain” és „Road” menetprogramok bevezetését a nedves és száraz úton történő motorozáshoz, valamint az extrafelszerelésként elérhető Dynamic menetprogramot, amely a sportosabb motorozást támogatja.

Új műszerfal-számlapok és még több információ - Az új F 800 R és F 800 GT műszerfala a hagyományokhoz híven két analóg műszeregységből, a sebesség- és fordulatszámmérőből, valamint egy mulitfunkciós kijelzőből áll. Az EU4-es előírásoknak megfelelően mindkét új 2017-es modell műszerfala egy ellenőrzőlámpával egészül ki. Az új műszerfal-számlapok még jobb leolvashatóságot biztosítanak, a kijelző immár a menetprogramot is megjeleníti.

Még markánsabb karakter az új színkoncepciókkal - Három színvariáció gondoskodik az új F 800 R és F 800 GT még egyedibb és meg karakteresebb megjelenéséről. A fekete (Blackstorm metallic) fényezés az F 800 R férfias oldalát hangsúlyozza, míg a piros (Racing Red non-metallic) változat a roadster progresszív és dinamikus karakterét emeli ki. A BMW Motorsport – fehér/kék/piros (Lightwhite non-metallic/Lupine Blue metallic/Racing Red non-metallic) fényezés erőteljesen közvetíti az F 800 R sportos mivoltát. Az opcionális „keréktárcsa dizájncsomag” - amely egy piros dekor csík a keréktárcsa peremén - remekül kiegészíti a BMW Motorsport fényezést.

Fehér (Lightwhite non-metallic) változatban az új F 800 GT rendkívül atletikus és dinamikus megjelenésű, kék (Gravity Blue metallic matt) színben pedig erőteljes, férfias kisugárzást kölcsönöz. Ezzel szemben a fekete (Blackstorm metallic) fényezés és az oldalidom és a faridom szürke dekorációs felületeinek kombinációja különösen kifinomult megjelenéssel ruházza fel. Az F 800 GT kimagasló minőségét az oldalidom felső részén elhelyezkedő, galvanizált megjelenésű új, modell felirat támasztja alá. A mattított GT felirat az új szélvédőn szofisztikált és kiforrott megjelenést sugall.

Bővülő gyári extrafelszerelések - Extrafelszerelésként új, magasabb kormány is rendelhető az F 800 R számára, amely a motoros pihentetőbb üléspozíciójához járul hozzá. Alacsony üléssel együtt az új kormány ergonomikus alternatívát nyújt alacsonyabb motorosok számára is. Az új F 800 R-hez extrafelszerelésként elérhető „keréktárcsa dizájncsomag” különösen azoknak nyeri el tetszését, akik szeretik az igazán sportos megjelenésű motorkerékpárokat. Egy piros dekor csík fut végig a keréktárcsa peremén, amely az új roadster sportos és dinamikus mivoltát hangsúlyozza, akárcsak az S 1000 RR „superbike” esetében.

A BMW Motorrad kiegészítők eddig is széles kínálata tovább bővül, így az F 800 R és F 800 GT számára is számos lehetőség elérhető. Például mindkét modellhez rendelhető HP sport kipufogódob, amely nemcsak erőteljes és öblös hangzást, hanem sportos megjelenést is biztosít.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.23
Hivatalosan is megerősítették, hogy 2021. január 11-én rántják le a leplet az új Le Mans-i....
2020.10.23
Zalaegerszeget az M7-es autópályával köti össze az első, közel 6 kilométeres szakasz. ..
2020.10.23
Az amerikai izomautó üzembentartója 200 ezer forintos bírságra számíthat a több mint 100 km/h-s....
2020.10.23
SUV és szedán is érkezik tisztán elektromos hajtáslánccal a Jaguar-Land Rovernél, ám a tervezetnél....
2020.10.22
Sokaknak családtag volt, és nemcsak autópótlékként szolgált, ma egyre ritkább, pláne veterán....
2020.10.22
Ivan Lazarevic Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.10.22
Az elkövetkező hetekben a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen....
2020.10.22
37.710 eurójába került idén a németeknek az újautó vásárlása, jelentősen többe, mint egy évvel....
2020.10.22
Álomkezdés öt csillaggal: az ID.3 a lehető legmagasabb minősítéssel zárta az Euro NCAP (European....
2020.10.22
Tíz év után először fordult elő Németországban, hogy nem egy járműipari cég végzett a....