Continental Automotive Hungary

30 éve Magyarországon: tovább bővül a csúcstechnológiákat fejlesztő Continental

2019.09.25.

A Continental technológiai vállalat budapesti gyára a napokban ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. A születésnapi rendezvényen Dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a budapesti gyár világszinten a Continental AG egyik leginnovatívabb vállalata.  

A Continental vezetőségének tagjai, illetve kormánytisztviselők is csatlakoztak a német vállalat hazai munkatársaihoz, hogy közösen ünnepeljék meg az elmúlt három évtizedben elért jelentős eredményeket. Az ünnepség üde színfoltjaként egy ipari robot hozta be a terembe a születésnapi tortát. 
 
A budapesti gyár a Continental tíz magyarországi lokációinak egyike, amelynek üzleti tevékenyége folyamatosan fejlődött az elmúlt évtizedek során.
 
 
Az Év Gyára
 
A cég elektromos vezérlőegységeket, meghajtó és mechatronikai rendszereket, kijelzőket és infotainment rendszereket gyárt világszerte meghatározó autómárkák számára és a Continental Chassis and Safety, Interior, Powertrain divíziói részére. Mindezt a legmodernebb és leginnovatívabb technológiák alkalmazásával teszi.  
 
Budapesti telephelyük idén elnyerte az „Év Gyára 2018” címet, továbbá Ipar 4.0 Mintagyárként is ismert, emellett pedig mentor gyárként segíti a Continental újabb hazai beruházásait. A tevékenységük az autóipar három legfontosabb megatrendjét fedi le: elektromobilitás, az automatizált vezetés és az internetre kapcsolódó járművek. 
 
A gyár kezdetekben elektronikai termékek gyártásával foglalkozott, amelyet folyamatosan, számos új termékcsoporttal bővítettek, mint például a kiváló minőségű fékrendszerek, melyek óriási sikert hoztak, így nemrég elérte az egyik legmodernebb termékük a 40 milliós darabszámot. A gyár Interior divízióval való bővítése során műszerfalak és kijelzők széles választékának gyártásával kezdtek el foglalkozni. Emellett a budapesti HEV (hibrid meghajtási egységek) üzletág gyártja a Jaguar I-Pace innovatív teljesítmény elektronikáját és a Jeep Wrangler új eTorque lágy hibrid rendszerét, mely tevékenységek egyértelműen demonstrálják a budapesti gyárban rejlő képességeket és lehetőségeket.
 
 
Dr. Keszte Róbert: Az itt gyártott termékekkel a cég a magyar gazdaság élvonalába tartozik.
 
„A budapesti gyár világszinten a Continental AG egyik leginnovatívabb vállalata. Mióta a budapesti telephely a Continental tulajdonában van, folyamatos fejlesztésekkel elértük, hogy a világ élvonalában álljunk, mint egy igazi csúcstechnológiájú, innovatív egység, és hogy kiváló minőségű termékeket biztosítsunk intelligens folyamatok révén” – mondta el Dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti ügyvezető igazgatója. 
Jelezte: a Continental a világ egyik vezető technológiai vállalata, Magyarországon hét gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel, egy logisztikai központtal, valamint egy mesterséges intelligencia fejlesztő központtal van jelen, és a bérelt munkaerővel együtt több mint nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A vállalat debreceni elektronikai gyárának zöldmezős beruházása 2018. harmadik negyedévében kezdődött el.
Jelentősen bővítik a Continental budapesti gyárát is – derült ki az ügyvezető szavaiból. A X. kerületi Napmátka utcai 13 ezer négyzetméteres gyártócsarnok a jelenlegi bővítéssel 20 ezer négyzetméteresre növekedik, és a távlati tervek között szerepel a 25 ezer négyzetméterre történő bővítés.
 
Az ügyvezető igazgató rámutatott: a Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez, mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek gyártásával, a járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek előállításával. Hozzátette: Alapanyagaik és termelő eszközeik jelentős része külföldről származik, ugyanakkor motiválják partnereiket abban, hogy jöjjenek Magyarországra, telepedjenek meg Budapesten. A Continental Magyarország vevői között tudhatja Európa szinte mindegyik autógyárát, de szállít az Egyesült Államokba és Ázsiába is. 
 
Dr. Keszte Róbert aláhúzta: a dolgozók arra a legbüszkébbek, hogy az itt gyártott termékekkel a cég a magyar gazdaság élvonalába tartozik.
A Continental csoport Magyarországon 2018-ban elnyerte az Év gyára majd az Ipar 4.0 Mintagyár címeket. Az elmúlt évek sikereire alapozva 2010 óta már elektromos meghajtású autókhoz és hibrid modellekhez is gyártanak különböző rendszereket, egyúttal alapító tagjai a mesterséges intelligencia koalíciónak. Hozzátette: ezen a területen sem könnyű munkaerőt találni. A cég szorosan együttműködik egyetemekkel és beszállítókkal. Célirányosan képzik munkatársaikat. Két éve elindították a duális képzést, amelynek középpontjában szintén az ipar 4.0 áll -  ismertette az ügyvezető igazgató.
 
 
Ezt a szálat vette fel beszédében Dr. Sami Krimi, a Continental AG Központi Elektronikai Gyárainak vezetője is. A szakember közölte: „Az elmúlt évtizedben több mint 500 millió eurót fektetettünk be Magyarországon, és csak a budapesti telephelyünkön több mint 2000 embert foglalkoztatunk napjainkban. Ez kiválóan bizonyítja magyarországi tevékenységünk stratégiai jelentőségét, így a 30. évforduló mai ünneplése valóban fontos mérföldkőnek számít a vállalat életében.” Sami Krimi elmondta: a Continental AG a világ egyik vezető technológiai vállalata. A cégcsoport világszinten 2018-ban 44,4 milliárd eurós forgalmat ért el, jelenleg közel 245 ezer alkalmazottat foglalkoztat 60 országban.
 
Varga Mihály: a német befektetők a legmodernebb gyárakat hozzák Magyarországra
 
„A német-magyar kétoldalú kereskedelmi forgalom minden évben rekordot dönt, a német befektetők a legmodernebb gyárakat hozzák Magyarországra. A hatezer Magyarországon működő német vállalat 300 ezer magyar dolgozónak ad munkát, és már idén is számos nagy német beruházásról született döntés” - mondta el köszöntőjében az ünnepségen megjelent Varga Mihály. 
 
A pénzügyminiszter kiemelte: komoly visszajelzésnek tekinthető, hogy a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2019 tavaszán publikált konjunktúra-jelentése szerint a cégek 82 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ismét Magyarországon hajtaná végre beruházását. 
 
A pénzügyminiszter elmondta: a Continental Automotive Hungary az elmúlt években az egyes termékek gyártásától a legmodernebb technológiák fejlesztőjévé, tudásközponttá vált. "Egy olyan vállalat magyarországi működésének évfordulóját ünnepeljük, amely világviszonylatban is élen jár az új technológiák kialakításában, a kutatás-fejlesztésben és az innovációban" - tette hozzá.
 
Magyarország rendszerváltozás utáni három évtizedének fontos szereplői voltak az itt megtelepülő német vállalatok, amelyek beruházásaikkal, tapasztalataik megosztásával és az általuk támasztott követelményekkel is hozzájárultak a hazai piacgazdaság megteremtéséhez - hangsúlyozta Varga Mihály. Hozzáfűzte: Magyarország képzett szakembereivel, földrajzi elhelyezkedésével, infrastrukturális lehetőségeivel vonzó befektetési célponttá vált az elmúlt harminc évben.
 
A két ország közös érdeke az európai gazdaság versenyképességének emelése, Magyarország és Németország gazdaságfejlesztési tervei ezért ugyanabba az irányba mutatnak: a digitalizáció támogatását, a termelés hatékonyságának és versenyképességének emelését tűzte ki célul a két ország - fejtette ki a miniszter.
 
 
Varga Mihály felidézte Angela Merkelnek a Páneurópai Piknik 30. évfordulóján Magyarországon elmondott szavait. A német kancellár azt mondta: "a kohéziós alapok, a strukturális alapok azzal a céllal jöttek létre, hogy elősegítsék a konvergenciát az EU-n belül - és ha ránézünk a magyar gazdasági növekedési rátákra, akkor láthatjuk, hogy ezt a pénzt az ország jól fektette be, hogy ez az emberek javát szolgálja -, és Németország örül, hogy magyarországi munkahelyeivel részt tud venni ebben a növekedésben."
 
Az ünnepségen a gyár szakemberei különböző termékcsoportok bemutatásával rövid prezentációkat tartottak, részletezve a gyár termékportfólióját.
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.05.26
Június elsejétől a Jaguar Land Rover nyitrai üzemében is két műszakosra növelik a gyártást -....
2020.05.26
Megrendült a világunk, megrendült a világképünk. Az élet és a világgazdaság valamennyi területe....
2020.05.26
Története legnagyobb szoftverfrissítési akciójába kezd a BMW, több, mint 500.000 jármű szoftverét....
2020.05.26
Dariusz Dabrowski Lengyelországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.05.26
A japán szaksajtó szerint hamarosan egy karakteres modell, a tavalyi LQ tanulmányautó....
2020.05.26
Hazai finanszírozásból, mintegy 3,2 milliárd forintból felújítják a Mezőhegyes és az M43-as....
2020.05.26
Az első példányok októberben érkezhetnek hazánkba: a modell induló ára 40,9 millió forint. ..
2020.05.26
Sikertelen volt Richard Branson brit milliárdos cége, a Virgin Orbit első rakétafellövési kísérlete....
2020.05.26
A koronavírus megjelenése mindent felforgatott és gyakorlatilag teljes mértékben uralja a híreket.....
2020.05.26
Az új 5-ös limuzin, az új 5-ös Touring és az új 6-os Gran Turismo is a digitális térben tartja....