Toyota Miari

5 millió kilométernél tart a legnagyobb Mirai flotta

2020.04.03.

A 2017 szeptembere óta a CleverShuttle, az egyik legfontosabb német iránytaxi-szolgáltató flottájában szolgáló abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás elektromos Toyota Mirai flotta immár több, mint 5 millió kilométert tett meg, optimális teljesítménnyel, zéró meghibásodással. Az autók által megtett távolság megfelel annak, mintha hat és félszer elutaznánk a Holdig és vissza.

A német iránytaxi-szolgáltató, a CleverShuttle cég Toyota Mirai-flottája immár több mint ötmillió kilométert tett meg – méghozzá helyszíni károsanyag-kibocsátás nélkül. Az elmúlt két és fél év során a CleverShuttle autói annyit futottak, mintha hat és félszer elmentek volna a Holdig és vissza, így jelenleg ez a világ legtöbbet használt Mirai-flottája.

“Megbízhatóságuk miatt a hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók nagyon fontosak számunkra. Lehetővé teszik, hogy számtalan embert utaztassunk kényelmesen, miközben a kipufogóból csak vízpára távozik.” – avat be Jan Hofman, a CleverShuttle társalapítója és vezérigazgatója.

A Toyota és a CleverShuttle együttműködése 2017 szeptemberében vette kezdetét: ekkor 20 darab Toyota Mirai állt munkába Hamburgban, és a flotta hamarosan 45 járműre duzzadt hét német régióban. Ez idő alatt a szokásos időszakos átvizsgálásokon kívül egyetlen javításra vagy alkatrészcserére sem volt szükség.

“Az ötmillió kilométeres futásteljesímény világosan bebizonyította, hogy az üzemanyagcellás autók immár készen állnak a mindennapi használatra.” – mutat rá Ferry M.M. Franz, a Toyota berlini igazgatója. “Egy-egy autó eddig mintegy 180.000 kilométert tett meg, és ezalatt semmilyen műszaki hiba vagy teljesítményvesztés nem lépett fel, vagyis a Toyota üzemanyagcellás rendszerét nyugodtan nevezhetjük bevált és megbízható technológiának.”

A jövő abszolút zöld, zéró emissziós hidrogén üzemanyagcellás elektromos hajtásával működő Toyota Mirai 2014-ben mutatkozott be a világ első sorozatgyártott hidrogén hajtású személyautójaként, és 2015 óta kapható Európában. Az autót magán- és vállalati vásárlók egyaránt megrendelhetik azokban az országokban, ahol legalább egy kereskedelmi (azaz a nagyközönség számára is nyitott, és nem csupán egy vállalat telephelyén kialakított) hidrogén töltőállomás már működik. Az üzemanyagcellás szedán nemcsak maximális komfortot, hanem és maximális környezettudatosságot is kínál a négy különálló ülésen helyet foglalóknak, hiszen az emissziómentes Miraiba csupán hidrogént kell tankolni, ami az üzemanyag-cellában elektromos árammá alakul, és ez hajtja meg a 154 lóerős elektromotort. Az autó egyetlen emissziója a vízgőz. A Toyota Mirai egy tankolással akár 500 kilométert is megtehet, és a tartály újratöltése alig három percig tart. A második generációs Mirai gyártása még idén megkezdődik Japánban, és a tervek szerint az év második felében Európába is megérkezik A gyönyörű, új dizájnnal megálmodott autó még nagyobb hatótávolságot kínál majd.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.05
Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnökeként a helyi kolbászmúzeumot is Dinya Imre vezeti....
2020.06.05
A mentés idején II. fokú viharjelzés volt érvényben. ..
2020.06.05
Grigorij Drobutin Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.06.05
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2,6 milliárd forintból valósította meg a szárligeti beruházást.   ..
2020.06.05
Újabb felelőtlen járművezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrök Vas megyében. ..
2020.06.05
Májusban is szerény volt a kereslet az új autók iránt annak ellenére, hogy újranyitottak az....
2020.06.05
Megérkezett az amerikai SUV európai igényekhez igazodó, frissített változata, amely már az FCA....
2020.06.05
Az önvezető járművek megjelenése és közúti elterjedése idővel biztosan bekövetkezik. Ebből adódóan....
2020.06.05
A csütörtökön ismertetett legfrissebb adatok szerint továbbra is csaknem hetven éve nem mért....
2020.06.05
Jánvári Zsolt szerint a a Forma-1-es csapat jövő hétfőn kezdi meg a felkészülést a július elején....