Kína

79 százalékkal estek az autóeladások Kínában

2020.03.16.

Februárban az előző havihoz képest 79 százalékkal, a valaha regisztrált legnagyobb mértékben estek az autóeladások Kínában az autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a CAAM közleménye alapján. 

A CAAM (China Association of Automobile Manufacturers) kimutatásai szerint februárban 310 ezer autót értékesítettek Kínában, 79 százalékkal kevesebbet a januárinál. Az autóeladások az előző havihoz képest már a huszadik egymást követő hónapja csökkennek. A februári eladási volumen a 2005-ös szintet idézi a CAAM közleménye szerint.

Az elektromos és hibrid autókat, valamint más alternatív hajtású autókat is magában foglaló "új energia járművek" (New Energy Vehicles, NEV) járműkategória eladásai a nyolcadik egymást követő hónapja csökkennek, részben az állami támogatások megszüntetése miatt. A CAAM intézkedéseket vár Pekingtől az autóeladások újbóli felfuttatásának támogatására. Szeretnék elérni a kisebb járműkategóriák forgalmi adójának csökkentését, a vásárlások támogatását vidéki régiókban, valamint az emissziós korlátozások enyhítését.

Az autógyártók szervezete a NEV járműkategóriára vonatkozóan a vásárlási támogatások növelését, a nagyvárosokra vonatkozó szám szerinti korlátozások enyhítését, valamint a töltési infrastruktúra bővítését szeretné elérni. A sanghaji AutoForesight autóipari tanácsadó cég szakértője szerint a kormány foglalkozik a szakma felvetéseivel, de nem tartja túl valószínűnek, hogy a kívánt mértékben eleget is tenne azoknak.

- Az olyan intézkedések, mint a forgalmi adó csökkentése, a vidéki értékesítések támogatása, a NEV-eladások korlátozásának az enyhítése mind racionálisnak tűnnek és azonnali eredményt is hozhatnak - véli a cég szakértője. A CAAM szerint a kínai autóeladások mindenképpen növekedésnek indulnak majd márciusban és a harmadik negyedévben térnek majd vissza a megszokott szintre. A CAAM Reuters hírügynökségnek korábban adott tájékoztatása szerint az év első felében tíz százalékos csökkenésre számítanak, az éves autóeladások pedig nagyjából öt százalékkal maradnak majd el a tavalyitól. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.03.29
A General Motors lett az első hagyományos autógyártó, aki engedélyt kapott a szigorú California....
2020.03.29
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe: Már az olcsó benzin sem öröm. ..
2020.03.29
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megállapodott Richard Sulík szlovák gazdasági....
2020.03.29
Ismeretlen embert gázolt a Kaposvárról Budapestre tartó Zselic IC Szabadegyházánál, emiatt több....
2020.03.29
A NASA az Egyesült Államok első kereskedelmi szolgáltatóját, a SpaceX-et választotta ki arra a....
2020.03.29
Enyhítettek a közlekedési korlátozásokon a közép-kínai Vuhanban a hét végén, miután az új....
2020.03.29
Khodeli Nodar Grúziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.03.29
Nem kell kimozdulni ahhoz, hogy a biztonságos közlekedéshez szükséges készségeket és ismereteket....
2020.03.29
A NASA bemutatta az első képeket a teljesen elektromos, X-57 Maxwell névre hallgató repülőjéről,....
2020.03.29
Tavaly meghirdetett stratégiája részeként jelentős akvizícióról határozott az AutoWallis Nyrt.....