közlekedésbiztonság

Áldozatok nélkül miért nem megy?

2021.06.06.

Drága, de megéri, mert életeket ment, érdemes tehát vigyázni mindegyikre, mert a biztonságos közlekedést szolgálják, miközben védik a közutakon dolgozókat.

Hatásosak és tényleg megdobogtatják a szívet a Business Superbrands díjas Magyar Közút plakátjai, mert sugárzik róluk a szeretet, amit csak egy igazi családban lehet érezni. Apa gyermekeivel mosolyog a képen, ami csodás dolog, de sajnos nem mindegyik kollégával van már ez így, mert egyre több az olyan baleset, amelyben az utakon dolgozó szakember sérül meg, vagy válik áldozattá egy felelőtlen autós miatt. A felelőtlenség helyett sokszor pontosabb a figyelmetlenség, de az áldozat szempontjából mindez lényegtelen. Mindig rossz arra gondolni, hogy nem mindenki érkezik haza munka után, pedig mindenkit hazavárnak.

Mobil védelem

Egyre gyakoribbak a tragédiák, amik akkor is elkeserítőek, ha nem egy kolléga, hanem munkaeszköz válik áldozattá. A kelléktár széles és szerencsére egyre több biztonsági szerkezet védi a területen dolgozókat, miközben az abba belerohanó autós kára is enyhébb, hiszen a Magyar Közút teherautójának utánfutója hatékony gyűrődő zóna, mert olyan mobil védelmi eszköz, mely a figyelmetlen autóst is megóvja a súlyosabb sérülésektől, sőt, az életét menti meg.

Hiába feltűnő

A hatékony eszközök nem olcsók, ahogy a messziről is jól látható és a munkavégzésre megfelelően figyelmeztető mobil jelzőfények sem, melyek minden napszakban jól érzékelhetők. Nem lehet nem észrevenni ezeket, persze csak akkor, ha valaki előre néz és a vezetésre figyel!

De hiába minden, mert sok járművezetőből hiányzik az elővigyázatosság, pontosabban az állanód figyelem. Márpedig a figyelmetlenség nem csak a megfizethetetlen emberi tragédiák miatt veszélyes, hanem a drága eszközök pótlása miatt is.

Milliárdos flotta

A Magyar Közút 2018-ban és 2019-ben 7,5 milliárd forintot fordított új tehergépjárművek beszerzésére, 2021-ben pedig a tervek szerint 10 milliárd forint értékben szereznek be új tehergépjárműveket és univerzális eszközhordozókat adapterekkel, valamint nyerges teherautókkal húzható vontatmányaikkal.

Drága ütközőzóna

A korábbi években több tízmillió forint értékben szereztek be ütközésienergiaelnyelő berendezéseket és tehergépjármű platójára szerelhető, tereléshez használatos fénytechnikai berendezéseket. Míg az elmúlt években 10 db forgalomterelő pótkocsit szereztek be, addig idén 5 db speciális forgalomtechnikai szerelvény érkezik a közutas flottába. Szinte már fogyóeszköz az energiaelnyelő, melynek pótlása és beszerzése átlagosan 3-5 millió forintot tesz ki, ami jelentős költség, de a legnagyobb veszteség az emberélet, ami nem pótolható.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!  

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.07.31
A SUV kupét csak benzinmotorokkal értékesítik Európában, az ára 21 ezer eurótól indul – írja az....
2021.07.31
A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a 36. Forma-1....
2021.07.31
Már a tervezettnél jóval korábban, jövőre meg kellene kezdeni a légszennyező, az Euro 5-ösnél....
2021.07.31
A Román Országos Repülési Múzeumba kerül Nicolae Ceausescu volt román kommunista diktátor egykori....
2021.07.31
A világ egyik legismertebb és legjobb színésze a világ egyik legismertebb és legjobb terepjáróját....
2021.07.31
Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres világbajnok, és jelenleg is címvédő brit versenyzője bizonyult....
2021.07.31
Megújul majd a mogyoródi létesítmény bejárati része, főlelátója és főépülete is. ..
2021.07.31
Újjáépítette a népszerű Caddy családi változatát a Volkswagen. Minden eddiginél praktikusabb lett,....
2021.07.31
Több jármű kapott lángra egy belvárosi mélygarázsban Budapesten még pénteken. ..
2021.07.31
Ez a balesetek és a dugók reggele, egymást érik a gondok a gyorsforgalmikon az Útinform és a....