támogatás

Állatok Világnapja: immáron ötszörös Európa bajnokként köszönti a Macskaárvaház vendégeit Kiss Norbert Kápolnán

2023.09.27.

Egri és tarnamenti focisták, világhírű magyar labdarúgás szakértő, állatbarát, jótékony heves vármegyei üzletemberek, a helyi méz népszerűsítése,  sztár dj, a főispán, és a Macskaárvaház immáron ötszörös  Európa-bajnok autóversenyzője emeli az idei kápolnai Állatok Világnapja rendezvény népszerűségét, amely egyúttal az idén tíz esztendős Macskaárvaház szülinapi partija is.  

Nem csak az állat és természetvédelem, de az autósport, a foci és a magyar méz ünnepe is lesz jövő szerdán, október 4-én, Kápolnán az Állatok Világnapján. 
Az Assisi Szent Ferenchez kötődő, eredetileg vallási, ma már a világ minden táján felekezettől és hittől függetlenül is fontos teremtésvédelmi ünnepnapra, amely társaink az állatok, és közös ügyünk az állatvédelem ünnepe, számos ismert állatbarát jelezte részvételét az idén 10 esztendős Macskaárvaház állatotthonába. 
Náksi Attila sztár dj, zenei producer nem csupán a könnyűzene, de a foci rajongói körében is népszerű, hiszen együttese, a Soho Party egyik legnépszerűbb száma, az Éjjel soha nem ér véget lett a hazai és határon túli focirajongók himnusza. Náksi idén is részt vesz az alapítvány faültetési akciójában: a Tarnamente SE fiatal focistáival, Harmati Péter korábbi labdarúgóval, az Eger SE vezetőjével, és az NB 3-as csapat több állatszerető focistájával, többek között Debreczeni Dávid védővel és Beliczki Gergő támadóval érkezik majd a Macskaárvaházba. Ahol  az alapítvány  világhírű kuratóriumi tagja, Kiss Norbert várja őket, aki éppen néhány nappal ezelőtt, Le Mans-ban lett ötödszörre is Európa Bajnok.
Kiss Norbert
 Szintén a foci és az állatvédelem közötti erős kapcsolatot szimbolizálja, hogy elfogadta a Macskaárvaház Állatok Világnapi meghívását Hegedűs Henrik fociszakértő, szakíró, aki nem csak a világ legismertebb futball szakkönyveinek magyar fordítója, számos szakcikk szerzője, de ahogy korábban a Magyar Labdarúgó Szövetség-nél, immáron kizárólagosan az FTC labdarúgó csapatánál látja el az adatelemző csapat vezetését. A vendégeket Kápolna alpolgármestere, Szalóki Péter fogadja majd, köztük Ignácz Balázs főispánt, Dr Illés Zoltán egyetemi tanár, korábbi környezetvédelmi államtitkárt, Szomszéd Lajos, Ráki Csaba, Kovács Attila egri és Prisztóka Tamás, Budai István, Kücsön Gyula heves vármegyei üzletembereket, Képe Tibort a Hyundai Hatvan tulajdonosát, valamint Gerencsér Olivér jet ski világbajnokot,az alapítvány támogatóit.
Idén a kápolnai Állatok Világnapi ünnepség középpontjában a hazai, és konkrétan a tarnamentii méz népszerűsítése áll: a vendég Kiss Zoltán kompolti méhész, aki mézkóstolással, és vásárlási lehetőséggel hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen fontos a mézelő növények és a vegyszermentes természeti környezet - a méheknek is, akik az egyik legfontosabb élelmet, a mézet készítik az ember számára. 
Bóday Csilla
- Az Állatok Világnapján nem csak az állatokat és az állatvédelmet, de azokat az embereket is ünnepeljük, akik emellett állnak és tesznek ezért - így számunkra nagyon fontosak, azok az ismert és elismert személyiségek, akik a közéletben, a sportban vagy az üzleti életben nevet és megbecsülést szerezve képviselik, segítik az állatok védelmét - fogalmazott Bóday Csilla. A Macskaárvaház Alapítvány titkára,  hozzátette: "természetesen ezúttal is velünk lesznek állatvédő partnereink a Noé Állatotthon és a Szurkolók az állatokért mozgalom képviselői. 
Idén mézelő, a méhek számára nélkülözhetetlen hársfákat ültetnek majd az alapítvány önkéntesei, akik állateledel és alom adományokkal, valamint macska simogatással is hozzájárulnak a Macskaárvaház állatmentő munkájához. Aki szeretne állateledel adománnyal, faültetéssel vagy mézvásárlással hozzájárulni a rendezvény sikeréhez, azt szeretettel várják a szervezők október 4-én, szerdán délután 2-től Kápolnán.
 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.12
A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, és a magyar nemzetgazdasági miniszter is bírálta....
2024.06.12
Sci-fibe illő látvány tárul az elé, aki belép a Dongfeng egyik dél-kínai gyárába: mesterséges....
2024.06.12
Június 15. és 16. között rendezik meg a 92. Le Mans-i 24 órás autóversenyt, amelyen a japán gyári....
2024.06.12
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közzétette azokat a szabályváltozásokat, amelyeknek meg kell....
2024.06.12
..
2024.06.12
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai....
2024.06.12
Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában....
2024.06.12
Az elsőkerék-meghajtású RZ 300e nem csak jelentősen olcsóbb, de nagyobb hatótávot is kínál az....
2024.06.12
Az 57. Mecsek Rallye-n június 14-15. között 6 különböző mezőnyben, több mint 150 hazai és....
2024.06.12
A L'Ultime nevű modell az ötszázadik Chiron lesz, egyben az utolsó is. ..