AMTS

AMTS újratöltve – már készül a nyereményautó a WestEndben!

2017.01.25.

Az élmény és a látnivaló maradandó és sokszínű lesz – ebben nincs változás a szervezők szerint, viszont idén március végén egy teljesen átstrukturált rendezvény várja az autók és a tuning szerelmeseit. Íme, minden részlet a változásokról, valamint helyzetjelentés az AMTS leglátványosabb eleméről, a WestEnd City Centerben szerdán megkezdett Audi TT Roadster átépítéséről.

Kép és szöveg: Horváth Miklós

Magyarország meghatározó autós és tuning rendezvénye idén 12. alkalommal nyitja meg kapuit a Hungexpo területén, március 24-26 között. A Budapesti Vásárcsarnok 5 pavilonját és teljes külterületét megtöltő autós sokadalom 10 különböző rendezvényt foglal magába, melyre 15 ország több mint ezer járműve és kétszáz kiállítója érkezik. Mivel a szervezők idén sem vették félvállról a munkájukat, az egyetlen belépőjeggyel látogatható programok mellett, a korábbi évek gyakorlatához hűen egy teljesen egyedi showcar közjegyző jelenlétében történő kisorsolásával teszik még vonzóbbá a szezonnyitó eseményt. A 2017-es rendezvény fődíja egy Győrben készült Audi TT Roadster, melynek külső-belső optikai tuningja mellett a hangrendszere, a futóműve és a kipufogórendszere is szakavatott kezek által lesz legálisan átépítve.

A szökőkutat körülölelő installáció kicsiben leképezi az AMTS tematikáját: új- és szalonautók (Audi Q5), elektromos autók (Volkswagen e-Up!), tuning verdák (Ford Mustang), és veteránok (Messerschmitt) - képre kattintva galéria nyílik

A nyereményautóról Dégen Imre, az Automobil Tuning Show egyik szervezője a következőket mondta: „Rendhagyó módon, idén nem a háromnapos rendezvény ideje alatt építünk át egy autót, hanem Közép- és Kelet-Európa legnagyobb területű bevásárlóközpontjában, a Nyugati Pályaudvar melletti WestEnd City Centerben. Ennek oka elsősorban az, hogy a korábbi gyakorlat során, amikor az autó elkészülését egy azonnali sorsolás követte, szinte alig volt időnk promóciós célokra használni a nemzetközi körökben is elismert munka gyümölcsét. Ezúttal január 30-tól szeretnénk erre nagyobb hangsúlyt fektetni, és nem utolsó sorban az autón alkalmazott, szakhatóságok által is elismert és dokumentált átalakítások révén hirdetni és példát mutatni a tuning autós társadalomnak, hogy a különleges és egyedi autócsodák a biztonságos közlekedés eszközei kell, hogy maradjanak mindenkor, ha forgalomban vesznek részt vele. A motorteljesítmény növelése, a futómű karakterisztikájának megváltoztatása ugyanúgy kihat a közlekedésbiztonságra, mint például egy átlag feletti teljesítménnyel felvértezett hangrendszer beépítése. Röviden tehát, a legális tuning mindenek felett – ez a mottója a bevásárlóközpontban zajló 5 napos átépítésnek.”

Dégen Imre

Nokta Balázs, az AMTS másik szervezője pedig az autóval kapcsolatos részleteket osztotta meg velünk: „A tuning alany idén egy 2007-es évjáratú Audi TT Roadster, melynek motorháza alatt egy 2 literes TFSI motor lapul. Ez utóbbi részletéhez nem nyúlunk, azonban  a futóművet, a lengéscsillapítókat és a rugókat egy sportosabb igénybevételre alkalmasabb szettre cseréljük. A beltér a külső színnel harmonizáló steppelt bőrkárpitozást kap, de reményeink szerint egy különleges, nagyteljesítményű hifi is hozzájárul majd a szerencsés tulajdonos élményautózásához. Az egyetlen részlet, ami teljesítménynövelő hatással rendelkezik a felsoroltak közül, a REMUS kipufogórendszer lesz, minden más a stabilitást hivatott javítani. Az összhatást egy zöld külső színnel kívánjuk különlegessé tenni, amit a korábbi évek gyakorlatától eltérően, idén fóliázás révén viszünk fel az autóra. Végül, de nem utolsó sorban az ütős megjelenés fontos elemei még a 19 hüvelykes DOTZ REVVO felnik és a rajtuk feszülő Yokohama abroncsok is.”

Nokta Balázs

A szervezők elmondása szerint a bevásárlóközpontban látható installáció egy kis ízelítőt ad az odalátogatóknak a megújult tematikájú rendezvényről. „A G-pavilonból elmennek a motorosok (ebből ered a névváltozás – szerk.), ezáltal nagyobb helyet kapnak az új autókat bemutató importőrök és a tematikus zónák, melyek között megtalálható lesz a SUV-zóna, a kabrió kiállítás, a Magyarok a világ járműgyártásában stand és az idei év újdonsága, a Greetech-zóna is. A felsoroltak az aktuális újdonságokat, az e-mobilitás hazai piacon elérhető modelljeit és a legdinamikusabban növekvő szegmenst, a szabadidő-autókat is felvonultatják, miközben olyan sorozatgyártású és egyedi autók is kiállításra kerülnek, melyek tervezésében magyar mérnökök munkálkodtak. Az F-pavilonban a veterán autók lesznek, a D-pavilonban pedig a klubok kapnak helyet. Egy nemzetközi híresség is díszvendége lesz az eseménynek, a Kalifornia állambéli John D’Agostino, akit a legendás autóépítőként ismernek nemcsak a tengerentúlon, de világszerte is.”

A négy muskétás, akik nem karddal, hanem tapasztalataikkal és kapcsolataikkal dolgoznak egy ügyön. Nokta Balázs (j), Szőke László, Knezsik István, és Dégen Imre

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és a Magyarok a világ járműgyártásában kiállítás ötletgazdája elmondta, hogy a „…több mint 200 tagszervezetből álló érdekképviseleti szervezet számára kiemelten fontos támogatni az olyan kezdeményezéseket, melyek az útjainkon közlekedők biztonságát szolgálják. Mivel hazánkban egyre magasabb az optikai tuning mellett, teljesítménynövelő műszaki módosításokon is átesett járművek száma, elengedhetetlen, hogy hatóságilag meghatározott keretek között történjenek az említett beavatkozások. Külön öröm számomra, hogy az érintett autók tulajdonosai és a hatóságok az AMTS keretein belül párbeszédet kezdtek ebben a témában, ugyanis a megfelelő szabályozás alapja az érintett felek közötti információcsere. Meglátásom szerint ezzel is közelebb vagyunk szervezetünk mottójához, miszerint aki reggel elindul, az este egészségben haza is érjen.”

...és a lányok, akik az infó pultnál foglalatoskodnak!

A nyereményautó átépítése január 25-29 között megtekinthető a WestEnd City Centerben a szökőkútnál. A márciusi rendezvény programjáról pedig bővebben itt olvashatnak.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.23
Az előzetes várakozásoknak megfelelően a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red....
2023.09.23
Összeütközött két személyautó a Tápiószecsőt és Tápióságot összekötő úton – írta az Országos....
2023.09.23
Óriási szintkülönbséggel és fagypont alatti hőmérséklettel is meg kellett küzdeni annak a két....
2023.09.22
Érdemes rákeresni a cégre szerződéskötés előtt. ..
2023.09.22
Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a....
2023.09.22
Ugyanakkor sok egyéb funkció válthat előfizetős modellre a jövőbeli bajor modellekben. ..
2023.09.22
A hétvégén rendezik a franciaországi Le Mans-ban a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei....
2023.09.22
Nézze meg a videót! ..
2023.09.22
Az M1-es autópályán, a lébényi szakaszon, a 128-as és a 136-os km között új terelést építenek ki,....
2023.09.22
Az LFA óta nem mutatott be olyan teljességgel öncélú, a sofőr korlátokat nem ismerő....