elektromobilitás

Átadták az első BMW i4 modelleket - felvillanyozó pillanatok

2021.12.08.

A bajor prémiumgyártó két technológiai innovációja, a BMW i4 és a BMW iX debütálásával öttagúra bővült a csoport tisztán elektromos meghajtású modelleket egyesítő portfóliója. - A Németországban értékesített új BMW modellek közül ma már minden negyediket tisztán elektromos meghajtással vagy plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával rendelnek meg ügyfeleink – mondta Bernhard Kuhnt, a BMW Group németországi piacért felelős részlegének alelnöke.

Megérkezett az utakra a BMW legendás vezetési élménye – tisztán elektromos meghajtással: november utolsó hétvégéjén átadták tulajdonosaiknak a sorozatgyártásban kínált első BMW i4 modelleket. - Mindig különleges alkalom számunkra, amikor egy vadonatúj modell első példányait adhatjuk át ügyfeleinknek. A BMW i4 érzelmekkel telve mutatja be, hogy a zéró emissziójú mobilitás és a sportos menetdinamika mennyire jól összeillik. Kétség sem férhet hozzá tehát, hogy a BMW i4 a vezetés élményének merőben új dimenziójával ismerteti meg ügyfeleinket – mondta a BMW Weltben rendezett ünnepélyes átadón Bernhard Kuhnt, a BMW Group németországi piacért felelős részlegének alelnöke.

- Amikor leadtam a rendelést, nem volt lehetőségem tesztkört autózni, mégis azonnal tudtam, hogy a BMW i4 pontosan az én autóm. A tisztán elektromos hatótávolság, az elegáns formanyelv és a márkára jellemző sportosság tökéletes szimbólumaként már a modell tanulmányautója is lenyűgözött. Olyan autót akartam, amely azt is képes megmutatni, hogy innovatív vállalkozásként miként tudjuk az elektromos mobilitást nem csupán privát életünk, de munkakörnyezetünk szerves részévé is emelni. Ugyanígy várom a károsanyag-kibocsátás nélkül átélhető, sportos vezetési élményt is, hiszen a BMW i4 működéséhez szükséges áramot a saját fotovoltaikus rendszerünk állítja elő – nyilatkozta Stefan Ballin, aki egy villanyszerelő vállalat tulajdonosa és a BMW egyik első ügyfele, aki átvehette BMW i4 modellje kulcsait.

- A BMW i4 modellel tökéletesen eltaláltuk, hogy ügyfeleink mire vágynak. Ezt a modellt övező rendkívüli érdeklődés is igazolja. Nagy örömünkre szolgál, hogy hálózatról tölthető modellpalettánkat a legjobb időben bővíthetjük tovább az első tisztán elektromos meghajtású Gran Coupé-val, és hogy az első példányokat az eredetileg tervezettnél három hónappal korábban adhatjuk át ügyfeleinknek. Az első BMW i4 modellek átadása és a BMW iX sorozatgyártásban kínált első példányainak körülbelül egy hét múlva esedékes átadása mérföldkövet jelent azon az úton, amelyen a BMW Group az elektromos mobilitás térnyerését szorgalmazza – tette hozzá Bernhard Kuhnt.

- A Németországban értékesített új BMW modellek közül ma már minden negyediket tisztán elektromos meghajtással vagy plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával rendelnek meg ügyfeleink. A harmadik negyedév végére idén hozzávetőlegesen 41 900 darab hálózatról tölthető BMW modellt és 8 820 darab hálózatról tölthető MINI modellt adtunk át. A brit prémiummárka globális eladási mutatóinak körülbelül 20 százalékát már most is a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE adja. Németországban a BMW Group egy év alatt közel megkétszerezte hálózatról tölthető modelljei értékesítési mennyiségét, amely ma így hozzávetőlegesen 25 százalékon áll – magyarázta a BMW Group németországi piacért felelős részlegének alelnöke.

A BMW i4 a márkára jellemző sportosságot elegáns formanyelvvel egyesíti – a bajor prémiummárka portfóliójának szívében is elérhetővé téve az elektromos mobilitás innovációját. A négyajtós Gran Coupé az első olyan tisztán elektromos meghajtású BMW, amelyet mindenekelőtt a kompromisszumoktól mentes vezetési élmény szempontjai szerint fejlesztettek ki a mérnökök. A vérpezsdítő menetdinamika és a kimagasló tisztán elektromos hatótávolság kettősét a legkorszerűbb hajtáslánc-technológiában rejlő teljesítmény-többlet és az intelligens könnyűszerkezetes járműépítés vezérelveinek következetes alkalmazása teszi lehetővé.

A tisztán elektromos hatótávolság és az innovatív technológia volt az, amely a regionális építési projekteket megújuló energiák alkalmazásával megvalósító céget vezető Ronny Scharschmidt előrendelését is megalapozta. - A tisztán elektromos hatótávolság és a számos új vezetést támogató funkció miatt döntöttem a BMW i4 mellett. Illetve a megannyi fedélzeti innováció miatt, amelyek biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik a vezetést. Az első hosszabb utam Münchenből egyenesen Szász-Anhalt tartományba vezet majd, de különben is: az utak mentén elegendő gyorstöltő található ahhoz, hogy többé ne kelljen aggódni a jármű töltöttsége miatt – fogalmazott.

Hálózatról tölthető modell vásárlása esetén a BMW Group mindegyik ügyfelének egy BMW Charging vagy MINI Charging kártyát ad, amely a világ legnagyobb járműtöltő hálózataihoz kínál hozzáférést. A bajor prémiummárka ezen felül két opciót is kínál, amelyekkel a modell otthon is kényelmesen feltölthető: a BMW Wallbox fali töltőt és a BMW Group partnere, a NewMotion által kifejlesztett Smart Wallbox intelligens fali töltőt. Ez utóbbi például képes minden egyes töltési folyamatot tökéletesen rögzíteni és dokumentálni, a céges autót vezető ügyfelek könyveléseit megkönnyítendő.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.28
Kevesen gondolnák, hogy a több mint 1000 lóerős Lucid Air villanyautóban, a vadonatúj Range....
2022.05.28
A hely, ahol festői környezetben James Bond BMW-je parkol és ahol egy gombóc fagyi drágább, mint....
2022.05.28
Igazi ritkaságokkal érkezett a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az AMTS-re. ..
2022.05.28
Charles Leclerc, a Ferrari hazai versenyzője indulhat az élről vasárnap a Forma-1-es Monacói....
2022.05.28
Lehet, hogy nem ez a legerősebb és leglátványosabb autó a kiállításon, de ennek van a legjobb....
2022.05.28
A kamerákkal, radarral és lidarral felszerelt autonóm teherautók hamarosan nagyrészt önállóan....
2022.05.28
A Volkswagen standján a számtalan pályarekordot tartó Volkswagen ID.R prototípus is megtekinthető a....
2022.05.28
Vác ad otthont a hazai ralibajnokság soron következő futamának, a Dunakanyar Rallye-nak. A Peugeot....
2022.05.28
A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) több kategóriában meghirdette és....
2022.05.28
Négy évtized, négymillió eladott példány, négy hajtott kerék: a Toyota 4Runner a modern kompakt....