közút

Automatikusan működő tengelysúlymérő állomás épült az M30-ason

2019.04.01.

- Automatikusan működő tengelysúlymérő állomást helyezett üzembe a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az M30-as autópálya hejőkeresztúri pihenőjénél, a Magyarországon egyedülálló, 25 millió forintos berendezést a hétvégén üzemelték be.

Az eseményen Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: örvendetes, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. követi azt a kormányzati politikát, amelynek célja a szolgáltató jellegű állam kiépítése.

A tehergépjármű vezetők ezentúl a hatósági ellenőrzés előtt maguk is ellenőrizhetik járművük tengely- és kerékterhelését, valamint a terhelés esetleges aszimmetriáját, így ha bármelyik meghaladja a megengedettet, még az esetleges bírság kirovása előtt intézkedhetnek - tette hozzá a politikus, aki szerint az elmúlt években számos ehhez hasonló, szolgáltató jellegű intézkedést hozott a kormány.

Szilvai József Attila, a cég vezérigazgatója arról szólt, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. néhány évvel ezelőtt kísérleti út- és hídépítési programot hirdetett meg, ennek az egyik első eleme az automatikusan működő tengelysúlymérő állomás. Mint mondta, az új, innovatív beruházással a társaság célja egy olyan szolgáltatás bevezetése, amely segíti a nehézgépjárművel közlekedők jogkövető magatartását. Ezzel védik a burkolatokat, hiszen a megengedettnél nagyobb súllyal közlekedő tehergépjárművek gyorsabban teszik tönkre az utakat - tette hozzá.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. évente mintegy négymillió nehézgépjárművet ellenőriz, 131 ezer engedélyt ad ki. A társaság bízik abban, hogy az új automatikus tengelysúlymérő állomás elindításával hasznos és a mindennapokban is könnyen használható szolgáltatást tud nyújtani a nehézgépjárművel közlekedőknek, akik elektronikus úton, néhány perc alatt kaphatnak visszajelzést arról, hogy szabályosan közlekednek-e az utakon - hangsúlyozta a vezérigazgató.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.10.01
Remek vezetésének és gumiválasztásának köszönhetően az észt fölényes előnyre tett szert. ..
2023.10.01
Meglehetősen sok súlyos karambol történt szombaton, derül ki a rendőrség friss összesítéséből. ..
2023.10.01
További modern, klimatizált, alacsony padlós és környezetbarát autóbuszokkal újulhat meg a fővárosi....
2023.10.01
Hét különleges közlekedési eszközt vagy módszert mutatunk be az ingázásra a világ minden tájáról....
2023.10.01
A Honda nyilvánosságra hozta, hogy milyen autókat, motorkerékpárokat, műszaki fejlesztéseket mutat....
2023.10.01
A Gebrüder Weiss újabb 10 E-Transit beszerzésével megduplázza elektromos közúti flottáját. Az....
2023.10.01
A napokban hívták fel a figyelmemet Robbert Albas, holland pilóta zseniális Youtube csatornájára,....
2023.09.30
Lehúzás, vagy valódi szakértelem? ..
2023.09.30
Traktorral felborult és meghalt egy férfi szombaton Pécsbagota külterületén - közölte a Baranya....
2023.09.30
A külföldi autók közül változatlanul a Cheryből adnak a legtöbbet Oroszországban, a kínai márka....