ICDP

Autóvásárlási támogatások Európában

2020.10.20.

Az Európában aktív autógyártók sokkal inkább rászorulnak bizonyos szintű állami segítségre, mint valaha. Persze a járvány miatt eleve rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, de több oka is van a kialakult helyzetnek. Az elektromos autók fejlesztése nagyon drága, de mondhatni kötelező, ugyanakkor emiatt az autók maguk is kifejezetten drágák, így Európa kormányai kénytelenek ösztönözni a terjedésüket, már csak a tisztább levegő érdekében is. Emellett vannak más fajta támogatási rendszerek is, mint például a magyar hétüléses autókra járó támogatás.

Az általánosságban elmondható, hogy az elektromos autók vásárlását ösztönző állami támogatások elsősorban az alacsonyabb árú járművek vásárlását segítik.  

Nézzük is a támogatásokat, kezdve a nagyokkal. Most a konkrét támogatási összegekre koncentrálunk, az adókedvezményekkel majd máskor foglalkozunk.

Németországban például 40.000 eurós ár alatt az állam 6.000 euróval segíti a vásárlót, de a gyártó is beszáll nettó 3.000 euróval, vagyis valamivel kevesebb, mint 3.500 euróval.

Franciországban 45.000 euró a határ, ha az ember a nagyobb összegű. 7.000 eurós támogatásra hajt. Ott ez kiegészül egy roncsautó prémiummal is, ami legfeljebb 5.000 euró lehet, így szerencsés esetben egy 45.000 eurós elektromos autót 33.000-ért hazavihet egy francia család.

A roncsautó prémium egyébként nem ritka Európában és mellesleg talán Magyarországon is lenne értelme a bevezetésének. A rendszer lényege, hogy amennyiben az ember leadja régi, környezetszennező autóját, cserébe támogatást kap egy új autó vásárlására. Ez segíthet az autópark megújulásában, ami például Magyarország 14,6 éves átlagkorú állományára rá is férne.

A probléma ugyanakkor az, hogy ha Nyugat-Európában van roncsautó prémium, az pont ellentétes hatással van a magyar autóparkra. A bezúzandó autók ugyanis sokszor a roncstelep helyett keletre, például Magyarországra érkeznek. Különösen igaz volt ez a német roncsautó prémium időszaka alatt.

Visszatérve a támogatásokra, Olaszországban szintén magas, 6.000 eurós támogatás jár az új autókra, ha ezt megfejeljük egy roncsautó leadásával, további 4.000 euró üti az ember markát, amit új autó vásárlására fordíthat. Spanyolországban 4.000 euró jár alacsonyabb árú elektromos autó vásárlásra és 1.500 roncsautóra.

Érdekesség, hogy Európa legnagyobb elektromos autó piaca, a norvég, nem rendelkezik semmilyen konkrét vásárlási támogatással. Ezzel szemben ösztönzőkkel tele vannak: olyan mértékű adókedvezmények, mint Norvégiában, szinte sehol sincsenek.

Hogy áll ehhez képest a magyar rendszer. A 2,5 millió forintos állami támogatás az olcsóbb elektromos autókra közel 7.000 eurót jelent és ugyanennyi jár a hétüléses járművek után is. Európában egyedülálló jelenség, hogy a zöld rendszámos autók díjmentesen parkolhatnak az ország legtöbb városában. Ez hatalmas előny és rendkívül vonzó a vásárlók számára.

Azt láthatjuk, hogy országunk gazdasági helyzetéhez képest meglepően magas összegek járnak elektromos autó vásárlására. Különösen, ha belegondolunk, hogy ugyanakkora összeg jár 7-üléses autók vásárlására is.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.12.03
1920-1930. Tündöklés és bukás. Újabb érdekességgel jelentkezünk, hogyha már a koronavírus először....
2020.12.03
Jia Meng Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára....
2020.12.03
Nem kell elfogadni, hogy évente hatszázan halnak meg Magyarországon közlekedési balesetben - mondta....
2020.12.03
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) külön engedélyének köszönhetően részt vehet a fiatal Forma-1....
2020.12.03
Nem véletlen, hogy a Teslát még csak meg sem említi a Daimler vezérigazgatója, hiszen az európai....
2020.12.03
Egyedülálló hidat építettek indiai szakemberek egy forgalmas főút fölött, hogy segítsenek a....
2020.12.03
A Rail Cargo Hungaria 1,5  milliárd forintot meghaladó értékű beruházással lecseréli vagonjainak....
2020.12.03
Rekordszámú elődás, nemzetközi szinten is értékes kutatási eredmények hangzottak el az autonóm....
2020.12.03
Sipőcz Győző, a Goodyear Hungary Kft. kelet-európai kiskereskedelmi operatív vezetője váltotta a....
2020.12.03
Gyászos a mai nap mérlege közlekedésbiztonsági szempontból. A BM Katasztrófavédelmi....