klímaberendezés

Az 5 legnagyobb hiba autónk légkondicionálójának használatakor

2021.06.23.

Tombol a hőség. Elviselhetetlennek érezzük a kinti hőmérsékletet. Légkondi nélkül szinte közlekedni sem lehet már. Beszállunk a kocsiba, és feltekerjük a legerősebbre. A Seat tanulmánya szerint azonban sok sofőr helytelenül használja a légkondicionálóját.  Bemutatjuk az öt legnagyobb hibát, amikor a légkondicionálót járművekben használják.  Ezeket a VW spanyol leányvállalata állította össze, amelynek hazájában gyakoriak a 35 fok feletti meleg napok – írja az Österreich című napilap online kiadása.

 

Íme az 5 legnagyobb hiba a légkondicionálás használatakor

Beszálláskor a legmagasabb fokozatba kapcsoljak

Nyáron a napon parkoló jármű belseje könnyen elérheti a 60 Celsius fokot.  Ez a hőmérséklet fél órán belül 25 fokosra csökkenthető, ha betartunk néhány egyszerű alapszabályt.  Az egyik leggyakoribb hiba a légkondicionálás bekapcsolása a legmagasabb fokozatba, közvetlenül az indulás után.  "Nyissa ki az ajtókat, és engedje le egy percre az ablakokat, mielőtt bekapcsolná a légkondicionálót" - javasolja Ángel Suárez, a Seat műszaki központjának mérnöke.  Ezzel a megközelítéssel az autó hőmérsékletét teljesen természetes módon lehet csökkenteni.  Amint szellőztetik a járművet, be lehet szállni, bezárhatja az ajtókat és ablakokat, és bekapcsolhatja a légkondicionálót.

A keringő levegő állandó aktiválása

Ez egy másik klasszikus hiba, mert az ablakok bepárásodnak, amikor a légkeringés aktiválódik.  Ehelyett Suárez azt javasolja, hogy "kapcsolja be az automatikus funkciót, hogy a légáramlás szabályozni tudja magát az egyenletes és hatékony elosztás érdekében."

Ne kapcsolom be, mert reggel hűvös van

Attól függően, hogy hol tartózkodik Európában, nyáron reggelenként még mindig nagyon hűvös lehet.  "Ennek ellenére célszerű bekapcsolni egy autó légkondicionálóját, még akkor is, ha magasabb hőmérsékletre állítja, hogy az ablakok ne ködösödjenek, amikor a külső hőmérséklet emelkedik" - javasolja Suárez.

A szellőzőnyílások helytelen beállítása

"Felkapcsolom a légkondicionálót, de nem veszek észre semmit" - ezt az utasok nyáron gyakrabban mondják.  A Seat szakemberei szerint általában nem a beállított hőmérsékletről van szó, hanem arról, hogy a levegő melyik irányban áramlik az autóban.  „A levegő áramlásának egyenletes eloszlása ​​érdekében a szellőzőfúvókáknak felfelé, és nem az arc felé kell mutatniuk.  Ezzel az egyszerű trükkel a légáramlás eloszlik a jármű belsejében, és egyenletesen eléri az összes utast ”- mondja Ángel Suárez.

A karbantartás hiánya

A motorhoz, a kerekekhez vagy a fékekhez hasonlóan a jármű légkondicionáló rendszere is bizonyos mértékű karbantartást igényel.  "Célszerű a szűrőket 15 000 vagy 20 000 kilométerenként cserélni, hogy megakadályozzuk a légáramlás és a teljesítmény csökkenését" - mondja Ángel Suárez.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

                                       

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.07.31
A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a 36. Forma-1....
2021.07.31
Már a tervezettnél jóval korábban, jövőre meg kellene kezdeni a légszennyező, az Euro 5-ösnél....
2021.07.31
A Román Országos Repülési Múzeumba kerül Nicolae Ceausescu volt román kommunista diktátor egykori....
2021.07.31
A világ egyik legismertebb és legjobb színésze a világ egyik legismertebb és legjobb terepjáróját....
2021.07.31
Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres világbajnok, és jelenleg is címvédő brit versenyzője bizonyult....
2021.07.31
Megújul majd a mogyoródi létesítmény bejárati része, főlelátója és főépülete is. ..
2021.07.31
Újjáépítette a népszerű Caddy családi változatát a Volkswagen. Minden eddiginél praktikusabb lett,....
2021.07.31
Több jármű kapott lángra egy belvárosi mélygarázsban Budapesten még pénteken. ..
2021.07.31
Ez a balesetek és a dugók reggele, egymást érik a gondok a gyorsforgalmikon az Útinform és a....
2021.07.31
A villanyosítással sincs vége a rali világának, csupán kissé hangtalanná válik, és ebben az....