Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

Az agresszív közlekedés ellen kampányol a NÚSZ Zrt.

2020.05.13.

Idén is csatlakozik „A Közlekedési Kultúra Napja” elnevezésű rendezvénysorozathoz a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ). A Közlekedéstudományi Egyesület szervezésében megvalósuló programban minikampányokkal, társadalmi akciókkal, figyelemfelhívó kisfilmekkel és videópályázattal vesz részt a vállalat, melyekkel a legfiatalabbakat is igyekszik megszólítani.

– A koronavírus-járvány és a terjedésének lassítása érdekében hozott szigorú korlátozó intézkedések természetes módon sok emberben okozhatnak feszültséget, a korlátozások fokozatos enyhítésével pedig várhatóan egyre többen közlekednek majd és használnak valamilyen járművet. A közlekedésben résztvevőknek ezért most minden eddiginél jobban kell figyelniük egymásra – mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A NÚSZ Zrt. ezért a Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat idei üzenetéhez, „A biztonságé az elsőbbség!” szlogenhez igazodva rövid animált videókkal hívja fel a figyelmet a türelmes és együttműködő közlekedés fontosságára. A videókat a társaság YouTube csatornáján lehet megtekinteni, azokat a NÚSZ Zrt. a Facebook és az Instagram oldalán is népszerűsíti.

A vállalat videópályázatot is hirdet általános és középiskolai tanulók számára „Hogyan vezetnek a szüleid?” címmel. A megmérettetés célja a fiatalok alkotásra és majdan a közlekedési szabályok betartására ösztönzése. A videópályázat keretében két korcsoportban, minimum 15, maximum 60 másodperc hosszúságú videókat várnak. A pályamunkákat a jelentkezőknek a YouTube-ra kell feltölteniük, és a pályázatot 2020. augusztus 20-án éjfélig kell beküldeniük e-mailben a kommunikacio@nemzetiutdij.hu címre. A legjobb alkotások beküldőinek nyereménye egy-egy Apple iPhone SE készülék. A pályázat további részleteiről a NÚSZ honlapján lehet tájékozódni.

Ezzel párhuzamosan a Közlekedési Kultúra Napjától, május 11-től kezdődően a NÚSZ számos más módon és felületen keresztül hívja fel a figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára. A cég online közvélemény-kutatást indít az erőszakmentes közlekedésről, a vezetés közbeni mobiltelefon-használat veszélyeire figyelmeztet rendszerüzeneteiben, valamint a médiában is figyelemfelkeltő üzenetekkel jelentkezik.

Figyelj másokra, figyelj a sávváltásra! (videó): https://youtu.be/MakckbzncJE

Az autópályán is vezess biztonságosan! (videó): https://youtu.be/k7GGEWnPTNg

Hogyan vezetnek a szüleid? (videópályázat): https://youtu.be/jM1hkzRaI1c

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.23
Pozitív lett a koronavírus-tesztje Lawrence Strollnak, a Forma-1-es Racing Point csapat....
2020.10.23
Hivatalosan is megerősítették, hogy 2021. január 11-én rántják le a leplet az új Le Mans-i....
2020.10.23
Zalaegerszeget az M7-es autópályával köti össze az első, közel 6 kilométeres szakasz. ..
2020.10.23
Az amerikai izomautó üzembentartója 200 ezer forintos bírságra számíthat a több mint 100 km/h-s....
2020.10.23
SUV és szedán is érkezik tisztán elektromos hajtáslánccal a Jaguar-Land Rovernél, ám a tervezetnél....
2020.10.22
Sokaknak családtag volt, és nemcsak autópótlékként szolgált, ma egyre ritkább, pláne veterán....
2020.10.22
Ivan Lazarevic Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.10.22
Az elkövetkező hetekben a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen....
2020.10.22
37.710 eurójába került idén a németeknek az újautó vásárlása, jelentősen többe, mint egy évvel....
2020.10.22
Álomkezdés öt csillaggal: az ID.3 a lehető legmagasabb minősítéssel zárta az Euro NCAP (European....