Macskaárvaház Alapítvány

Az “amerikai álom”

2015.10.01.

A Macskaárvaház alapítvány rendhagyó környezetet kívánt teremteni az általunk befogadott kisállatok számára. Az alapítvány elképzelése szerint a macskuszok lakhelyeit használaton kívüli furgonokból alakítanák ki egyedi és nem utolsó sorban költséghatékony módon. A felhívásuk az ilyen autók felajánlására azonban süket fülekre talált, legalábbis eddig…

A woodstocki hangulatot árasztó menhely kialakítása nem csak egy jó ügy támogatása, hanem egy izgalmas építkezési vállalkozás is, hiszen a roncsautók kialakítása, egymásba fűzése és festése mindenképpen unikális megoldás lenne. Kiss Norbi kamion Európa bajnokunk néhány hónappal ezelőtt magyar és angol nyelven is közzé tett egy felhívást arról, hogy mi mindenre lenne szükség a macskaárvaház kialakításához. Már ekkor elhangzott az a “különleges kérés” miszerint az alapítvány várja a használaton kívüli autók és furgonok felajánlását. A rengeteg ígéret ellenére, azonban szinte semmi nem történt, egészen mostanáig.

Végül az alapítvány önkéntese, Szikora István (Bunyós Pityu), hatszoros magyar bajnok nehézsúlyú bokszoló, Mike Tyson és Lennox Lewis egyetlen magyar ellenfele és barátja, Fecó, Magyarország egyik legrégebben működő amerikai autó alkatrész üzletének vezetője összefogtak és egy öreg Grand Cherokee karosszériát ajándékozott az alapítványnak.

– A motor és hajtáslánc nélküli “öreg csirkét” szépen rendbe tesszük, lefestetjük, és komfortos macskaházzá alakítjuk, hogy terepjárás után most árvaházként szolgáljon legalább még annyi ideig, amennyit “autóként” az utakon töltött – mondta Bóday Pál a Macskaárvaház alapítvány megalapítója.

– “Eddig az ismeretségi körömben bármilyen amerikai autóhoz kellett alkatrész, Fecónál találtak, így bíztam benne, hogy a segítségével meg tudjuk ajándékozni az alapítványt is egy dögös amerikai autó karosszériával – mondta Pityu”.

– Nagyon köszönjük Pityunak és Fecó amerikai autóalkatrész kereskedésének és szervizének a meglepetés ajándékot, amit reményeink szerint 2016 tavaszán, az AMTS Tuning Show-n be is mutatónk az állatokat és az autókat kedvelő nagyközönségnek – mondja Kiss Norbi, aki hozzátette: aki Fecóhoz és Bunyós Pityuhoz hasonlóan segíteni szeretne az alapítvány új menhelyének megépítéséhez, az böngéssze át azt a listát, amire még szükség lenne:

http://macskapcsolat.blog.hu/2015/08/04/tisztelt_allatbarat_dear_animal_...

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.02.21
A Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai szakértők segítségével azonosították a Q7-....
2020.02.21
Azok az autótulajdonosok, akik a novemberi kampányidőszak után, január elsejével új kötelező....
2020.02.21
Olyan esetekben alkalmaz kerékbilincset a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI),....
2020.02.20
 Naponta 3700 ember halálát okozzák közúti balesetek szerte a világon, célként az áldozatok....
2020.02.20
A TOGG márka török tervezésű és gyártású elektromos luxusautói 2022-ben múlva kerülhetnek gyártásba....
2020.02.20
Irina Galchina Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.02.20
A Formula Renault Európa-kupában folytatja versenyzői pályafutását a 19 éves Tóth László, aki a....
2020.02.20
Az Audi a Genfi Nemzetközi Autószalonon ünnepli az új A3 Sportback világpremierjét. Ezt megelőzően....
2020.02.20
Az új BMW 330e limuzin sikeres piaci premierje után 2020 nyarán a BMW 330e Touring is megérkezik az....
2020.02.20
Rajtvonalon áll az Opel csúcsmodellje: néhány hete Brüsszelben ünnepelte világpremierjét az új Opel....