használt autó vásárlás

Az Auto Trader szerint a legkeresettebb autó 2016-ban…

2016.12.30.

A brit használtautó portál közzé tette a 10 legkeresettebb márkát modellekre bontva. A digitalis autópiacnak 60 millió látogatója van havonta és közel félmillió jármű hirdetésének ad otthont.

A legkeresettebb autó a szigetország piacán a BMW 3-as sorozata volt 2016-ban, és ezt a címet a bajor középkategóriás immár hatodik éve birtokolja, megelőzve az ötödik helyen álló 5-ös és a hatodik helyen végzett 1-es szériát - a portál riportja szerint. A modell elsöprő sikerét bizonyítja, hogy a top10-es listának a 75 százaléka prémiumkategóriás autó – tette hozzá Jon Quirk, az Auto Trader főszerkesztője.

"A BMW 3-as sorozata megtartotta vezető pozícióját az oldalon böngészett autók között, továbbá pedig a premium kategóriás járművek esetében stabilan fennáll a népszerűség, melynek hátterében részben az áll, hogy rendelekzésre állnak az alacsony kamatú finanszírozások és egy folyamatosan bővülő autópark a használtautót keresők számára is. A kisebb családi autók iránt is növekvő kereslet mutatkozott 2016-ban, köszönhetően a a magasabb kategóriákból leszivárgó fedélzeti technológiáknak, a magasabb biztonsági szinvonalnak és a kompakt helykínálatnak" – folytatta a főszerkesztő az elemzést.

A premium modellek iránti kereslet növekedés a 3-as BMW riválisát, a Mercedes-Benz C-osztályt is job pozícióba húzta. A csillagos modell idén átvette a harmadik helyet a Ford Focustól. Második helyen azonban a Volkswagen Golf végzett, mely a portal 8 éves fennállása óta szinte minden évben dobogós.

A prognózist illetően Quirk szerint a kisautók éve lesz a 2017-es esztendő, seregnyi új és/vagy frissített modell jelenik meg a piacon, mint például a Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Citroen C3, Seat Ibiza, vagy a teljesen újragondolt Nissan Micra. A keresési magatartást illetően az említett modellek nagy hatással lesznek a portal forgalmára, ugyanakkor Quirk szerint az elektromos autók iránti kereslet növekedésre is fel kell készülniük.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.17
Ahogy minden évben, idén is személyes élményekkel jelentkezünk majd a Rally Croatia-ról, azaz....
2024.04.17
Eddigi legnagyobb projektjébe vágott bele az Autistic Art Alapítvány annak érdekében, hogy egy....
2024.04.17
És egyetemistákkal együtt tervezték.   ..
2024.04.17
Állványon elhelyezett és menet közbeni sebességmérő eszközzel is dolgoztak BRFK XVIII. Kerületi....
2024.04.17
Lássuk azokat az ikonikus autótípusokat, amiket sikerült a modern korba is sikerrel átültetni. ..
2024.04.17
Éves összevetésben 7 százalékkal nőtt az autóipari termelés az első negyedévben - derül ki a....
2024.04.17
Új kiskereskedelmi koncepció hirdetett meg a Toyota, amelynek jegyében megújulnak és gyökeresen....
2024.04.17
- A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak összehasonlíthatósága érdekében....
2024.04.17
Nyugat-Európában már egyre gyakoribb, és 1-2 éven belül itthon sem lesz ritka, hogy a kereskedők....
2024.04.17
- Újabb pályázati kör nyílt meg kedden az Európai Unió ingyenes InterRail-bérleteket biztosító,....