Ford Motor Company

Az E-Tourneo Custom is a villamosítás útjára lépett

2022.11.28.

Lenyűgöző térkínálat és teljesítmény, prémium technológia: a Ford Pro bemutatta az elektromos hajtású E-Tourneo Custom modellt.

Az E-Tourneo Custom magasra teszi a lécet vetélytársai számára, hiszen maximális sokoldalúságra és kényelemre tervezett új padlólemezéhez kimagasló hatékonyságú akkumulátoros elektromos hajtáslánc társul, ami a tervek szerint akár 370 kilométeres hatótávolságot biztosít.

2024-ig a Ford Pro négy új, tisztán elektromos hajtású modellt vezet be az európai piacon; ezek egyike a magán- és céges használatra egyaránt kiválóan alkalmas E-Tourneo Custom, amiben akár kilencen is utazhatnak.

Az új modell kifejezetten prémium felszereltséggel érkezik; jó példa erre a hihetetlenül rugalmasan állítható, síneken tologatható két hátsó üléssor, a motoros mozgatású oldalajtók, a B&O audiorendszer, a digitális kulcskártya, a panoráma napfénytető és az innovatív, billenthető kormánykerék.

Ugyancsak a komfortérzetet növeli az új generációs járműtervezési módszereknek köszönhető, kimagasló kifinomultság és járműdinamika. Az elektromos hajtáslánc hihetetlenül csendes, a rugózási kényelmet és a menetstabilitást pedig új szintre emeli a független hátsó felfüggesztéssel kialakított, optimalizált futómű.

“Mindegy, hogy egy aktív családot kell elvinnie a hétvégi kirándulásra, vagy elegáns utasokat kell stílusosan és kényelmesen elfuvaroznia a reptérre, az E-Tourneo Custom tisztán elektromos hajtáslánca, fejlett konnektivitása, izgalmas dizájnja és új luxus-felszereltsége minden feladathoz tökéletes választás,” vélekedett Hans Schep, a Ford Pro európai vezérigazgatója. “A Tourneo neve mindig egyet jelentett a tágas térrel és a rugalmas alakíthatósággal, és most mindezt még több ember számára tesszük elérhetővé, hiszen ezentúl az EV-vásárlók is számíthatnak az autó teljesítményére és komfortjára.”

Az eddigi legátfogóbb Tourneo Custom-kínálatban egy vadonatúj plug-in hibrid (PHEV) változatot is találnak a vásárlók, akik még rugalmasabb megoldásokra vágynak. Mindemellett az új modell a legújabb generációs Ford EcoBlue dízelmotorokkal is megrendelhető, valamint egy új, rendkívül hatékony nyolcfokozatú automata sebességváltóval, illetve – most először – egy intelligens összkerékhajtási rendszerrel is.

Az E-Transit Customban ugyanaz kimagasló energiasűrűségű akkumulátorcella-technológia működik, mint a Ford F-150 Lightning pickupban; a 74 kWh valós teljesítményű energiaforrás egy 160 kW-os elektromotort táplál, kimagasló teljesítménnyel és kifinomultsággal mozgatva az autót. Az E-Tourneo Custom tisztán elektromos hajtáslánca egypedálos megoldással vezérelhető, ami még nyugodtabb és kényelmesebb vezetést biztosít.

A 11 kW-os, háromfázisú váltóáramú fedélzeti töltővel kevesebb mint 8 óra alatt teljesen felölthető az akkumulátor, míg egy 125 kW teljesítményű egyenáramú gyorstöltővel 41 perc alatt 15-80 százalékra tölthető fel a jármű. Ez a megoldás gyors és hatékony: a laboratóriumi tesztek során egy 125 kW-os rendszerrel mindössze 5 perc alatt 38 km-re elegendő áramot vett fel az akku.

A műszerfalon egy ergonomikusan elhelyezett, 13 colos érintőképernyő kapott helyet; ezen fut a SYNC 4 infotainment rendszer9 is. Ez, és a 12 colos digitális műszeregység egy ösztönösen kezelhető, vezetőközpontú cockpitet alkot, ahol az autóban ülők az alapáras, vezeték nélküli Android Auto és Apple CarPlay rendszerrel kényelmesen és biztonságosan használhatják okoseszközeiket.10

A vadonatúj Tourneo Custom PHEV-ben egy párhuzamos hibrid rendszer működik, ami hatásosan kombinálja a takarékos, 2,5 literes Atkinson-ciklusú benzinmotor, az elektromotor és a 11,8 kWh teljesítményű akkumulátor előnyeit. Az autó akár 50 kilométert is képes megtenni tisztán elektromos hajtással, vagyis ideális közlekedési eszköz a nagyvárosok nulla emissziós zónáiban.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.01.30
Max. 15 másodperced van, hogy megértsd a szituációt. ..
2023.01.30
A Boysen csoport 60 milliárd forintos beruházással 400 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán, ahol....
2023.01.30
Az Audi Hungaria a 2022-es évben is sokat tett a szakemberutánpótlásért. A tavalyi év során több....
2023.01.30
A világ legszélesebb, globálisan több, mint 40 részben vagy teljesen elektromos (öntöltő hibrid....
2023.01.30
Dél-Amerika déli részén a Siemens és a Porsche új korszakot akar nyitni az üzemanyag-technológiában....
2023.01.30
Az elmúlt napok havazása lendületet adhat a nehezen induló síszezonnak. De már az idei év eddigi....
2023.01.30
A jövőben az Opel főüzem áramának nagy részét geotermikus energiából állítják majd elő. Ebből a....
2023.01.30
A Magyar Divat & Design Ügynökség február 2-6. között rendezi meg a Budapest Central European....
2023.01.30
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) adatai szerint 2023. január 31-én éjfélkor....
2023.01.30
Az elmúlt hetek főcímei az árcsökkentéssel, a termelés visszafogásával és a 2023-as tervek....